Natuurmonumenten Flevoland heeft 10 natuurgebieden in Flevoland, dus er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Flevoland heeft ook een prachtig Bezoekerscentrum Waterloopbos in Marknesse. Vanuit dit bezoekerscentrum worden tal van activiteiten georganiseerd. En het oostelijk deel van Flevoland met het Harderbos is zeer geschikt voor kinderen. In het Harderbos is een speelnatuur en er is een avonturenroute van 4,5 km. Het avonturenpad geeft kinderen een spannende ervaring. Onderweg kom je een uitkijktoren, wiebelbrug en trekpont tegen. Wandelen in de natuur wordt zo alleen nog maar aantrekkelijker voor kids.

Bezoekerscentrum Waterloopbos

Het Bezoekerscentrum Waterloopbos is in 2013 verbouwd. Je kunt hier een kopje koffie drinken, je natuurkennis testen en oefenen in het beschermen van dijken tegen hoge golven. Luister naar het bijzondere verhaal van de techniek uit het verleden en de prachtige natuur van nu. De baliemedewerker helpt je graag verder met vragen over bijvoorbeeld routes. Het ideale start- of eindpunt voor een mooie wandeling door het Voorsterbos!

In het Waterloopbos liggen de schaalmodellen van zo'n dertig waterwerken verborgen. Het Bezoekerscentrum Waterloopbos is het ideale startpunt voor een wandeling door dit bijzondere natuurgebied. Voor de kinderen is er een grote waterspeelplek.

Kinderpad

Speciaal voor kleuters is in Waterloopbos het Stippelpad aangelegd. Hier maak je spelenderwijs kennis met de natuur. Door eenvoudige, leerzame opdrachtjes te doen verander je zelf bijna in een lieveheersbeestje! Je volgt een korte route en voert opdrachtjes uit: tel de stippen, leer de kleuren of verstop je!

Helemaal OERRR! Het pad ligt heel centraal, vlakbij het Bezoekerscentrum Waterloopbos.

Andere routes

Vanaf het bezoekerscentrum starten diverse routes, geschikt voor het hele gezin. In het Waterloopbos vind je de schaalmodellen van zo'n dertig waterloopkundige proefmodellen, ook interessant voor kinderen! Of volg de Haven- en Golvenroute vanaf het bezoekerscentrum. Voor minder validen is het gebied ook goed bereikbaar, er zijn twee invalidenroutes (1,8 en 2,5 km).

Bekijk hier alle routes in het Waterloopbos.

OERRR

Natuurmonumenten heeft ook een speciaal programma voor kids, genaamd OERRR. OERRR is gewoon buiten bezig zijn. Lekker buiten spelen en de natuur ontdekken. Een stap buiten de deur is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 zelf de natuur laat ontdekken. OERRR biedt een lidmaatschap voor kids in 3 leeftijdcategorieen: 0-3 jaar, 4-8 jaar en 9-12 jaar.

OERRR organiseert tal van leuke kinderactiviteiten zoals de Wilde Buiten Dagen. En wist je dat je ook kinderfeestjes in de natuur kunt vieren? Is jouw kind ook zo OERRR, meld je kind dan hier aan!