Museum Swifterkamp Lelystad
Vlotgrasweg 15, 8219 PP Lelystad

Museum Swifterkamp Lelystad

Het Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp bevindt zich in het prachtige Natuurpark Lelystad. Het is een klein dorpje dat bestaat uit twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie bijgebouwen. Het ademt de sfeer uit van lang vervlogen tijden en biedt de mogelijkheid om te proeven hoe het zou zijn om te leven in de Nieuwe Steentijd.

Een unieke ervaring

Met name in het voorjaar en de zomer wordt er hard gewerkt door de tijdelijke inwoners van de nederzetting. Brood wordt gebakken, sieraden en werktuigen worden gemaakt, hout wordt gesprokkeld en er wordt gekookt op open vuur. Uiteraard is er ook tijd om te ontspannen bij een knapperend kampvuur. Het is zelfs mogelijk om één of meerdere nachten door te brengen in de steentijd en te slapen op stromatrassen in de boerderijen die gebaseerd zijn op opgravingen gedaan op de site P14 nabij Schokland. Slapen in de pas gebouwde Midden Steentijdhut behoort eveneens tot de mogelijkheid.

Vrijwilligers en medewerkers

In het naseizoen en op dagen waarop de nederzetting niet verhuurd is, nemen vrijwilligers en medewerkers van de Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland (SPNF) regelmatig hun intrek in het dorpje om bouw- en onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Zo blijft de nederzetting in goede staat en kunnen bezoekers blijven genieten van deze unieke ervaring.

Bezoek het Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp en stap terug in de tijd!

Bron foto: Swifterkamp Lelystad
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Outdoor