Tips voor ouders om de kids thuis te vermaken in verband met het Corona virus

Sinds enkele weken kan je niet meer om het Corona virus heen, zet de tv aan, sla een krant open of kijk op sociale media en het gaat  over niets anders meer. Met de extra overheidsmaatregelen is het sociale leven grotendeels ontwricht en zijn veel bedrijven beperkt open of zelfs gesloten. 

En met de dag blijven steeds meer mensen en kinderen (ziek) thuis uit voorzorg, events worden massaal afgelast en sommige scholen en opvangcentra gaan al  (tijdelijk) dicht. Misschien gaat jouw school ook dicht door lerarentekort of doordat het virus op school heerst. Natuurlijk hopen we niet dat dit het geval gaat zijn, maar mocht dit wel zo zijn, dan hebben wij een paar hele leuke ideeën om er thuis toch een feestje van te maken als de school dicht gaat. En wat doe je in je vrije tijd nu veel bedrijven gesloten zijn en de sporten niet meer door gaan? 

De top 15 Go-Kids thuisblijf tips

We hebben bij Go-Kids leuke tips voor als je met kinderen thuis moet of wil blijven en fit genoeg bent om er samen iets leuks van te maken. Want binnenspelen kan ook heel erg leuk zijn!

Tip 1: Spelletjes doen

Lekker ouderwets spelletjes doen zoals; Mens erger je niet of Monopoly (ben je uren mee zoet). Altijd leuk om met kinderen te doen. Pak alle spelletjes uit de kast en houd een spelletjes marathon! Lees hier de top 10 gezelschapsspelletjes van dit moment.  

Tip 2: Blijf leren en oefenen

Wil je toch niet teveel leerstof missen van school, kijk dan eens op de website van Squla. Hier kunnen kinderen spelend oefenen, op laptop of tablet, met de lesstof van school. 

Tip 3: TV kijken of Netflixen met kinderen

Kinderen vinden het heerlijk om lekker tv te kijken. Misschien is dit wel het moment om maximaal je Netflix abonnement in te zetten en leuke kinderfilms te kijken. Wist je dat je nu ook een Disney+ channel hebt met de allerleukste Disney films speciaal voor kinderen? Of bestel een leuke film via Pathé Thuis. Nog een leuke tip: Download de app van Just4kidstv! En je kijkt de 1 e 30 dagen gratis!

Tip 4: Voorjaarsschoonmaak samen met kinderen

Het voorjaar staat voor de deur dus waarom niet samen met de kinderen lekker het huis een goede schoonmaakbeurt geven? Kinderen vinden het super leuk om mee te helpen. Geef ze een stofdoek of stofzuiger en laat ze lekker mee doen. Ze kunnen ook hun eigen kamers opruimen en spullen uitzoeken voor een Koningsdagmarkt of de kringloopwinkel.

Tip 5: Taarten en koekjes bakken of koken met kinderen

Taarten of koekjes bakken, daar maak je veel kinderen blij mee. Het kost wel wat geduld in de keuken, maar misschien heb je nu meer tijd dan anders dus haal spullen in huis om samen aan de slag te gaan. Je vindt genoeg recepten op internet. Ook is het leuk om meer tijd uit te trekken voor het avondeten dus laat de grote kinderen mee helpen met eten koken.

Tip 6: Vitamine hapjes maken

Het is van belang om de nodige vitamientjes binnen te krijgen als je in de groei bent en met zo’n virus op de loer. Ga samen lekkere fruit of groente smoothies maken met bijvoorbeeld aardbeien, kiwi’s en banaan. En doe er voor extra vitamientjes een beetje bladspinazie doorheen. Kijk voor leuke recepten op internet.

Tip 7: Met kinderen de natuur in

Als je gewoon fit bent, is het zeker van belang om elke dag een frisse neus te halen. Ga lekker samen met de kinderen even de natuur in. Bezoek een natuurgebied voor een wandeling bij jou in de buurt of ga een rondje fietsen. Voor tips kijk je op de site van Go-Kids.

Tip 8: Een eigen kletspot maken

Ieder gezinslid maakt een aantal open vragen en schrijft die op strookjes papier en die doe je vervolgens in een grote pot. Een voor een pak je een papiertje met een vraag. Iedereen moet de vraag beantwoorden. Zo krijg je interessante gesprekken met elkaar.

Tip 9: Paasknutsels maken

Je kan alvast beginnen met het maken van paasknutsels. Of leuke items voor de paastafel.

Tip 10: Verkleedfeestje

Laat de kinderen een toneelstuk verzinnen en opvoeren, inclusief verkleedkleren en schmink. Daar zijn ze wel even zoet mee. ;-)

Tip 11: Spullen verzamelen voor Koningsdagmarkt

Haal al het speelgoed uit de speelgoedkast, en ga er weer eens mee spelen. Maak die puzzel weer eens, speel het spelletje, bouw je legobouwwerk nog een keer etc. Vind je het toch niet meer leuk, breng het dan naar een goed doel of verzamel het voor een Koningsmarkt. En wist je dat je bij de LINDA.foundation een heel handig koningsdagkleedje kunt bestellen? De opbrengst gaat naar het goede doel. Bekijk hier het kleedje!

Via Go-Kids krijg je met een actiecode korting! Met de kortingscode koning20 krijg je maar liefst 50% korting. Je kan maximaal 1 kleedjes bestellen met deze korting. Het kleedje kost dan €3,75 plus €2,95 bijdrage in de verzendkosten.

Tip 12: Beautymiddag met de kids

Organiseer een beautymiddag met de kinderen. Even lekker samen genieten van een bad/douche, daarna een maskertje en chillen op het grote bed of op de bank en samen nageltjes lakken. Oh ja en natuurlijk de haartjes stylen!

Tip 13: Knutselen met brooddeeg

Dit heb je per kind nodig: (let op dit is niet eetbaar!)

  • 1,5 kopje bloem
  • 0,5 kopje water
  • kopje zout
  • 2 eetlepels olie

Dit alles mogen de kids lekker zelf goed kneden en klaar is je brooddeeg! 

Tip : Kleuters en peuters kun je het beste zelf het eerste deel goed kneden anders wordt het een flink smeerboel. 

Tip 2: Wil je gekleurd brooddeeg? Meng dan waterverf door het water voordat je de rest gaat mengen.

Creatie tips: Met brooddeeg kun je mooi vlechten. Ook kunnen de kids alvast wat leuks voor op de paastafel maken. Bijvoorbeeld een ei of een paashaas.

Nadat jullie er mooie dingen van hebben gemaakt, gaat het in de over om hard te worden. Het brooddeeg mag op 150 graden in de oven. Je hoeft hem niet voor te verwarmen, maat het moet er (afhankelijk van de dikte van jullie creaties wel 1,5 uur in blijven. Na het bakken laat je het afkoelen in de gesloten oven.

Tip 14: Hutten bouwen

Laat de kinderen een hut bouwen. Het liefst in de woonkamer, maar in de slaapkamer kan natuurlijk ook! En zijn de kids goed gezond en is het heerlijk weer dan gewoon naar buiten en in de natuur een hut bouwen. 

Tip 15: Met de kids slijm maken

Dit heb je nodig per kind:

  • Lenzenvloeistof 
  • Doorzichtige hobbylijm
  • Scheerschuim

Doe eerst het flesje kinder hobbylijm in een mengkom, roer er met een spatel wat scheerschuim doorheen. Daarna voeg je steeds een paar druppels lenzen vloeistof toe (let op dat je niet ineens te veel lenzenvloeistof er bij doet) En dan net zo lang kneden tot het goed door elkaar zit . 

Is het te slijmerig? Doe er dan wat lijm extra bij. Is het te hard? Doe er dan nog wat scheerschuim bij. Als het lekker aan voelt is het klaar en kun je er heerlijk mee kneden. 

BONUS TIP: Vakanties uitzoeken in eigen land

Bij Go-Kids hebben we super veel leuke tips voor een vakantie in eigen land. Je kan natuurlijk alvast (vakantie)plannen maken voor als het virus weer onder controle is. Ben je op zoek naar een leuke camping, vakantiepark of hotel? Kijk op de website van Go-Kids bij overnachten of lees ons blog.

Ps. Heb je ook een leuke tip? Laat het ons weten via een info@go-kids.nl

Kijk voor leuke uitjes, kinderfeestjes en nog veel meer kindvriendelijke tips in jouw regio op de site van Go-Kids.nl! Ook zijn wij te vinden op Facebook en Instagram.