Lekkere en makkelijke recepten voor Moederdag

Mama blijf liggen het mag ja het mag,

mama vandaag is het Moederdag.

Blijf lekker liggen, je hoeft niets te doen.

Hier is een pakje en hier is een zoen.

Heel veel peutertjes heb ik dit liedje al geleerd in de kinderopvang en ook onze tweeling zong hem een paar jaar geleden na hartenlust boven op het grote bed. Een echt Moederdag liedje. Hier in huize Eising vieren we Moederdag altijd met een ontbijtje op bed en wat kleine cadeautjes. Ondanks dat ik Moederdag vooral heel erg commercieel vind, vind ik het stiekem ook wel een hele leuke dag. Al is het alleen al, omdat ik wanneer de kinderen elkaar weer eens in de haren vliegen kan roepen, het is Moederdag! Vrede op aarde. Soms werkt het (meestal ook niet😉). Ik heb voor deze Moederdagblog dan ook weer super lekkere gezonde en minder gezonde traktaties gemaakt voor alle mama’s. Super simpel en leuk, dus papa’s en kinderen claim de keuken, jullie kunnen dit!

Een gezonde smoothie

Hoe lekker is dit, een zelf gemaakte smoothie boordevol fruit en super makkelijk te maken. Wij kozen voor de aardbeien/sinaasappel variant en de aardbeien/sinaasappel/ banaan smoothie. Wat heb je nodig?

 • Grote kan
 • staafmixer
 • 500 ml sinaasappelsap (vers geperst of uit een pak)
 • 500 gram aardbeien (ik had deze nog in de vriezer, maar verse kan ook)
 • 1 banaan
 • Aardbeien om het glas te garneren

Pers de sinaasappels uit en zorg dat de aardbeien ontdooid zijn of gewassen. Maak de aardbeien fijn met de staafmixer en gooi de sinaasappelsap bij de geplette aardbeien. Dit was al je eerste smoothie, wij hebben hiermee 4 porties gemaakt. Daarna hebben we de banaan bij de overgebleven smoothie gedaan even met de staafmixer erdoor heen en klaar zijn de volgende porties smoothie. Als garnering kun je nog een aardbei op het glas maken. Lekker voor bij een ontbijtje op bed, maar ook heerlijk in het zonnetje buiten.

We love mama flappen

Je kan natuurlijk voor tompoezen gaan, maar hoe leuk is het om samen iets lekkers te bakken voor bij de koffie. Dit keer geen gewone appelflappen maar echte ‘We love mama flappen’. Wat heb je nodig voor vier stuks:

 • Een kleine appel
 • Kaneel
 • Rozijnen (klein handje)
 • Suiker (theelepel)
 • Los geklopt ei
 • 8 plakjes bladerdeeg
 • Groot hartjes uitsteker en een kleine ( of een vaste hand)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snij ze in mini blokjes. Doe de rozijnen, kaneel en suiker bij de appel en meng goed door. Druk 8 grote harten uit het bladerdeeg en duw uit de overgebleven stukjes bladerdeeg kleine hartjes uit. Leg 4 harten alvast op bakplaat, vul deze met het appelmengsel. Leg nu een groot bladerdeeg hart op de appeltjes. Duw de zijkanten aan met een vork, zo krijg je er leuke nerfjes en sluiten de appelflappen mooi. Versier de harten met de kleine hartjes en strijk ze in met ei. Daarna gaan ze voor ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goud bruin zijn.  Een lekker kopje koffie of thee erbij, heerlijk.

Aardbeien bonbons

De kans om de paaseitjes op te maken, maar het kan natuurlijk ook gewoon met chocolade. Je hebt alleen maar 5 grote aardbeien nodig. Een halve reep witte chocolade of 6 witte paaseitjes. En een halve reep pure chocolade of 6 paaseitjes. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dit betekent dat je de chocolade in een kommetje boven heet water smelt. Doop de aardbeien door de gesmolten chocolade en laat ze drogen. Smelt ondertussen op dezelfde manier de pure chocolade en laat deze even afkoelen. Doe hem dan in een spuitzak of boterhamzakje en knip de punt eraf. Drizzel dan de chocolade over de aardbeien. Nog even laten drogen en de gezondere bonbons zijn klaar.

Borrelplank voor het hele gezin

Al eens vaker heb ik een borrelplank gedeeld. En ik vind ook dat hij gewoon niet mag ontbreken in een Moederdag blog. Heerlijk voor tijdens een filmpje of een spelletjesmiddag. Het leuke is dat je er van alles op kan leggen wat jullie moeder lekker vindt en als je slim bent leg je er ook dingen op waar jijzelf blij van wordt.

 

Voor alle mama’s heel veel plezier 9 mei en voor alle papa’s en kinderen heel veel succes in de keuken!

Wil je meer leuke recepten of neem je graag een kijkje in ons leven volg mij dan op https://instagram.com/ekmaureen

Geschreven door: Maureen Eising