Je bent bijna jarig. Je wordt bijna zes jaar. Een spannende tijd want je mag een kinderfeestje geven. Dan komt het eerste dilemma. Wie ga je uitnodigen? Welke vrienden en hoeveel? Dan volgt het volgende.

WAT GA JE DOEN! Je wilt graag een feestje geven die voor jezelf leuk is maar je wilt ook dat je vriendjes plezier hebben en zich vermaken.

Mijn zoontje riep al een tijdje: “mama, met mijn kinderfeestje wil ik graag naar avontura”. (Nu funzone). Dus de uitnodigingen geschreven en rondgebracht.

En dan is het zover, Twan had er al weinig van geslapen zoveel zin had hij in zijn feestje. Wat duurt het wachten dan lang als je tot 13:00 uur moet wachten tot iedereen er is. Als daar dan iedereen eindelijk is met cadeautjes en gezelligheid. Kan het feest dan toch eindelijk beginnen.

We pakken eerst de cadeautjes uit en eten en drinken nog even wat. Daarna kunnen we dan eindelijk in de auto’s op weg naar Funzone Almere.

funzone

Op weg naar een te gek kinderfeestje

De kinderen hebben er zin in! Het is een drukke gezellige rit. Eenmaal aangekomen bij Funzone Almere lopen we naar binnen. Het briefje voor het feestje van Twan ligt al klaar. Hier kunnen we aanvinken wat we straks willen gaan eten. Dat is wel handig want van het spelen, springen en klauteren krijg je natuurlijk wel honger!

We hebben een eigen tafel. En die is niet te missen. Okke met een naambordje: “Twan” en een kan limonade met bekers op de tafel. Het is wel duidelijk dat we daar zitten. Nu is het de kunst om even heel snel en vlug met de kinderen te overleggen wat de bedoeling is. Dus vlug iedereen eerst even laten drinken. En snel even wat kleine dingen afspreken. 

funzone kinderfeestje

Het feest kan beginnen!

Er waren meer verjaardagfeestjes vandaag. Sommige hadden zelfs slingers en versiering meegenomen. Dit kan ook gewoon. Maakt je tafel nog specialer! De cadeaus kun je natuurlijk ook gewoon uitpakken bij Funzone! Niets is te gek. En alles mag.

De kinderen zijn eindelijk “vrij” om te gaan en te staan waar ze willen. Binnen twee tellen zijn ze onderweg en zitten ze in de klim en klauter toestellen, springen op de trampoline en glijden ze van de glijbaan. Het mooie van Funzone is dat de kinderen geen kant op kunnen. Je kan ze dan wel niet altijd gelijk zien, maar ze moeten ten alle tijden langs jou heen. Dus als ouder kun je lekker genieten van de spelende en lachende kinderen. 

Ik kan het dan ook niet laten om af en toe even rond te lopen en leuke foto’s te maken. Het is zo leuk om te zien dat de kinderen zich super vermaken.

funzone kinderfeestje    funzone kinderfeestje   funzone kinderfeestje

Als je de kinderen weer even bij elkaar wilt hebben kun je ze laten omroepen. Hoe handig is dit? Dan hoef je als ouder niet zelf door al het klim en klauterterrein te zoeken naar iedereen.

Een hapje en een drankje...

Even wat drinken en een chippie. En vragen wat iedereen wilt eten. Er is keuze genoeg. Je kan kiezen uit een tosti, patat met een snack, poffertjes. Zo lekker allemaal. Alles genoteerd en weer door! De kinderen gaan voor nog een rondje terwijl wij rustig wachten op het eten en genieten van kopje koffie.

Naast het klim en klauteren heeft Funzone Almere ook nog een carrousel en AIRHOCKEY. En als je zes jaar wordt en je  nog niet eerder airhockey hebt gespeeld dan moet je dit natuurlijk wel even met je vriendjes uitproberen. Even kort uitleggen, muntje erin en om de beurten spelen. Kinderen pakken het heel snel op, en al snel was er een kleine competitiestrijd. Niemand wilde verliezen.

funzone kinderfeestje En dan als daar het eten aankomt is het AANVALLEN!

Hoe krijg je kinderen stil? Nou, geef ze wat te eten. Dit duurt natuurlijk niet lang. Ze willen nog even heel snel spelen dus hup alles wordt naar binnen gewerkt en weg zijn ze weer. Ook nog een ijsje als toetje. Was in een rikketik opgepeuzeld.

Daar zit je dan als ouder. Weer aan een lege lange tafel.

Aan al het leuks komt ook weer een eind..

Als er dan toch een eind aan het feestje is gekomen mag de jarige nog een cadeautje uitkiezen. Het is voor de rest wel erg lastig om er ook niet één uit te kiezen. En voor de jarige? Keuzestress! Er is zoveel keus! Wat ga je kiezen? Als je dan uiteindelijk toch wat hebt gekozen is het dan toch echt tijd om te gaan. Bepakt en bezakt gaan we weer richting huis.

  funzone kinderfeestje    funzone kinderfeestje

Moe, voldaan en uitgespeeld gaan we weer richting huis. Twan en zijn vriendjes hebben echt heel erg genoten van het feestje bij Funzone Almere. Wij als ouders hebben ook erg genoten. De medewerkers van Funzone Almere waren allemaal erg vriendelijk. En voor je het wist waren de kannen met limonade weer bijgevuld.

Dus zoek je nog een leuk kinderfeestje? En heb je nog geen idee dan kan ik je de kinderfeestjes van Funzone echt aanraden. Je hebt geen gedoe thuis, de kinderen hebben de tijd van hun leven. Een feestje waar nog lang over nagepraat wordt.

reserveer ook jouw kinderfeestje!

Sabina 
Regiomanager Go-Kids Flevo