20 juni is het Vaderdag. Een mooie dag om de papa's in Nederland in het zonnetje te zetten. En dat kan natuurlijk met een mooi, zelfgemaakt knutselwerkje. Wij hebben in samenwerking met Crea met kids en De Knutseljuf Ede leuke tips verzameld! De knutselwerkjes zijn makkelijk te maken en veel materialen heb je waarschijnlijk wel in huis. Je kan dus zo aan de slag! Veel knutselplezier!

Gereedschapskoffer

Deze gereedschapskoffer is een leuk cadeau voor een handige papa. In de koffer zit natuurlijk gereedschap en je kan er als cadeau echt gereedschap bij in stoppen. De templates voor het gereedschap kan je vinden bij de omschrijving en de meeste benodigdheden heb je waarschijnlijk wel in huis. Veel knutselplezier! 

vaderdag gereedschapskoffer

Robot

Geef kinderen wat wasknijpers en houten ijsstokjes en bij de vraag; “wat zal ik er van maken?” vraag je om er een robot van te maken. Wedden dat iedereen er een eigen robot van maakt en dat er geen eentje gelijk is? Als de robot klaar is, kan je hem door de wasknijpers, ook nog op een plankje, spiegel, doosje of bakje klemmen. Of je klemt er briefjes in. Handig voor op het werk! 

vaderdag robot

Formule 1 puzzel

Is papa een grote fan van Max Verstappen? En kijkt hij ook elke zondag als Max gaat rijden naar de race op de televisie? Dan is deze zelfgemaakte puzzel een leuk cadeau om te geven met Vaderdag! Stapje voor stapje kan je met de uitleg deze persoonlijke Formule 1 puzzel kan maken voor de allerliefste vader. 

formule 1 vaderdag

Vaderdagbeker

Papa is natuurlijk de allerbeste en dat moet worden beloond met een mooie beker! De kleurplaat van de beker kan je uitprinten (of je tekent er zelf eentje), heel mooi versieren en daarna kan je met bijvoorbeeld een lege keukenrol ervoor zorgen dat de beker blijft staan. Papa zal er vast heel trots op zijn! 

beker vaderdag

IJsstokjes gereedschap

Oké, je kan er inderdaad niet echt mee timmeren, zagen, schroeven en meten. Maar dit gereedschap is wel écht zelfgemaakt, voor een vader die van klussen houdt. Gewoon van een paar houten ijslollystokjes, gekleurd papier/karton en verfstiften. Je kan het gereedschap op een kaart of op je cadeau plakken, of je lijmt ze op een canvasdoek, die je natuurlijk eerst nog geschilderd hebt. Misschien weet je er wel iets anders leuks om mee te doen.

gereedschap vaderdag

Krantenkunst

Als je een lamineerapparaat in huis hebt kan je deze leuke sleutelhanger maken met een foto er op. Je hebt vast wel een krant, verf, gekleurd papier en een foto in huis en je kan er lekkere dropsleutels aan hangen!  

sleutelhanger vaderdag

Vier op een rij 

Wil je voor Vaderdag een leuk spel maken, zodat je samen met je vader een gezellig spelletje kan doen? Maak dan nu voor je allerliefste papa het Vier op een rij spel! Het speelbord kan je maken van een plankje. 

vier op een rij spel

Vrolijke sokken

Wil je graag iets nuttigs en bruikbaars maken? Deze zelfgemaakte, grappige, persoonlijke sokken zijn dan erg leuk! Koop gewoon egale witte sokken in de winkel en teken er met textielstiften een naam en lieve en mooie dingen op. De sokken worden nóg specialer, als je er ook nog een echte verpakking bij maakt. 

sokken vaderdag

Ben je op zoek naar nog meer leuke tips? Op deze website vind je er nog veel meer!