Kerst hapjes voor bij het kerstdiner op school. 10 lekkere kerstdiner hapjes

Kerstdiner in de klas

Op sommige scholen kiezen ze voor een kerstontbijt, maar meestal voor een diner. Ook als er een ontbijt gepland staat kun je deze leuke gerechtjes natuurlijk gebruiken. Het ligt er een beetje aan of je een gerechtje voor de hele klas moet maken. Dan kun je deze tips goed gebruiken. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Op sjiek, foute kersttrui of kerstmuts?

Het is natuurlijk ook superleuk als jouw kids in kerstsfeer aangekleed zijn tijdens het kerstdiner op school. Zo gezellig, al die mooi aangeklede kinderen in de klas! Dat kan op sjiek, maar een foute kersttrui is natuurlijk ook helemaal leuk. Zelfs met hun gewone kleren en alleen een kerstmuts op zien ze er al helemaal feestelijk uit!

Kerstkleren voor kinderen - Bol.com

Foute kersttruien!

Het kerstdiner op school. Inspiratie voor hapjes bij het kerstdiner. 

Gastblog door: Maureen Eising

10 Kerstdiner hapjes voor op school

Wat al wel zeker is, is dat we één van deze lekkere hapjes maken. Ben jij er al uit? Of laat je je inspireren door dit blog? Ik heb alvast 10 heerlijk, leuke, gezonde, minder gezonde en grappige hapjes gemaakt voor jullie. Wil je nog meer kerstinspiratie, neem dan ook eens een kijkje op mijn insta account: ekmaureen. Voor nu heel veel leesplezier.

Rendieren cupcakes

Vorig jaar maakte ik voor onze dochter deze cupcakes. Een grote hit. Je begint met het bakken van cupcakes (maar je kan ze ook kant en klaar kopen). Hiervoor hebben we nodig:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter op kamer temperatuur
  • 2 eetlepels melk op kamer temperatuur
  • 2 eieren op kamertemperatuur. 
  • suikeroogjes

Suikeroogjes van Dr. Oetker

Suikeroogjes kopen

Mix de zachte boter en voeg hier beetje bij beetje de suiker toe, wanneer het beslag luchtig is voeg je de één voor één de eieren toe. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix alles tot een luchtig beslag. Voeg de twee eetlepels melk toe en mix nog 1 minuut goed door elkaar. Vul de
cupcake papiertjes tot ¾ vol en zet ze voor 20/25 minuten op 170 graden in de oven.

Kerst-cupcake vormpjes

Laat ze afkoelen op een rooster zodat je ze daarna kan decoreren. Zelf heb ik chocolade glazuur van de Dokter Oetker gebruikt. Bedek de cupcakes met een laagje glazuur, duw er twee prepzels op als oren, een bitterkoekje als snuit. Als je met een satéprikker wat glazuur aan de oogjes strijkt kun je ze heel mooi vastplakken. Dit geldt ook voor de smartie als neus. Het is een werkje maar wat had ik een trotse dochter.

Kerstdiner en kersthapjes op school

Gezonde kerst sap

Wil je iets gezond en toch wat anders dan anders, maak dan eens een lekker sapje of smoothie. Leuk in een plastic wijnglas met een leuk rietje erin en klaar is je aandeel aan het kerstdiner.

Kerstrietjes

Leuke Kerstrietjes!

Zelf heb ik wat geperste sinaasappel gedaan, maar denk ook eens aan een aardbeien banaan smoothie of een ananas mango sapje. En wil je er niet teveel tijd aan kwijt zijn, dan heeft elke supermarkt tegenwoordig een zeer groot sap en smoothie assortiment.

Kerstdiner en kersthapjes op school

 

Oo denneboom, oo denneboom

Knakworst en bladerdeeg voor bijna elk kind een traktatie. Steek met een kerstboom uitsteker 2 kerstbomen uit bladerdeeg en stop hier een knakworstje tussen. Duw de kerstbomen aan en rol eventueel van kleine stukjes bladerdeeg balletjes duw deze op de boom. Bestrijk de boompjes met ei en stop ze voor ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven.

Kerstdiner en kersthapjes op school

Frosty de sneeuwpop

Wil je een makkelijke traktatie die snel klaar is en er toch superleuk uit ziet dan is deze sneeuwpop een echte winnaar. Bij de Hema kocht ik deze bekertjes en pijpenragers. Teken een wortelneusje, ogjes, knopen en een stippeltjes mond. Knoop de sjaal van pijpenrager om de beker en vul hem met
popcorn. En je bent alweer klaar.

Kerstdiner en kersthapjes op school

Pijpenragers nodig?

Het meisje met de zwavelstokjes

Deze wil Ruben voor alsnog dit jaar. Benieuwd wat hij volgende week wil. Bij de Lidl kocht ik deze leuke kerst sprinkles. Verwarm de pure chocolade au bain marie en doop de soepstengels erin.Bestrooi ze nu met de sprinkles en klaar zijn je zwavelstokjes.

Kerstdiner en kersthapjes op school

De gezonde kerstkrans

Is er voor jou op het intekenlijstje alleen nog fruit over of wil je iets gezonds meegeven. Overweeg dan eens deze gezonde kerstkrans. Pel de mandarijn en snij de pruim in partjes en leg ze om en om in een cirkel. Nog wat druiven en aardbeien kerstballen erop en klaar. Je kan ook voor ander fruit
kiezen, bijvoorbeeld zoals ik vorig jaar deed met mandarijn en komkommer.

Kerstdiner en kersthapjes op school

Pannenkoekenboom

Eigenlijk hou ik helemaal niet van pannenkoeken, maar onze kinderen zijn er dol op. Vooral op deze pannenkoeken van meel van de Lonneker molen. We kregen ze cadeau van mijn vriendin en eigenlijk willen we geen andere meer in huis. Voor deze pannenkoekenboom heb je 5 pannenkoeken nodig.
Rol ze op en snij ze doormidden. Gebruik een pannenkoek als stam en de andere 4 als takken. Versierde boom met wortelballen en kaassterren en poeder hem af met poedersuiker.

Kerstdiner en kersthapjes op school

Fruitkerstmannetjes

Weer een snelle en fruitig hapje. De fruitkerstman. Snij een banaan in plakjes en was de aardbeien en druiven af. De druif is het gezichtje, de banaan de bondrand van de muts en de aardbei de muts. Als pompom heb ik een mini marshmallow gebruikt. Ik heb ze nu gemaakt op lange prikkers maar je kan ze gewoon op houten prikkers maken.

Kerstdiner en kersthapjes op school

Rudolf the rednose rendeer

Mijn favoriet stiekem. Maar ik ben dan ook onmeunig fan van Rudolf. Vraag me niet waarom maar ik word altijd vrolijk van dat malle rendier. Koop een toetje met een doorzichtig bekertje met zoveel mogelijk bruin erin. Ik had nog plakoogjes en bolletjes in huis, maar bij de Zeeman, Wibra, Action en
dat soort winkels zijn ze te vinden. Plak met een lijmpistool de oogjes en de rode neus vast en buig de pijpenragers in de vorm van een gewei. Plak deze met een plakbandje aan de deksel. En Rudolf huppelt met je mee naar school.

Kerstdiner en kersthapjes op school

Plakoogjes kopen

Gelukkig nieuwjaar

Nog een bladerdeeg knakworstjes hapje. Snij reepjes van bladerdeeg en wikkel deze om de knakworst. Stop ze op 200 graden voor ongeveer 20 minuten in de oven. Ik heb hem aan een glitterprikker geprikt en als pijl een stukje cervelaatworst gebruikt, maar je zou daar ook heel goed
een driehoekje kaas of meloen kunnen gebruiken.

Wil je meer lezen over leuke hapjes voor oud en nieuw? Lees dan deze blog!

Ik wil jullie allemaal alvast hele fijne kerstdagen wensen en een prachtig, liefdevol maar bovenal
gezond nieuwjaar. 

Door Maureen Eising 

 

Log In