4 oktober is het (Eet geen) Dierendag! 

Doe jij mee? Leuk om samen met je kinderen te koken. En te praten over jullie plannen voor de herfstvakantie. Wat ga jij dan doen? Check de leukste uitjes alvast op Go-Kids.nl.

Koken met kinderen

Kinderen vinden het vaak erg leuk om te koken. Wees niet bang voor de scherpe messen. Als je ze rustig hun gang laat gaan, gaat dit echt wel goed. Leer ze direct hoe ze een mes moeten vast houden en waar ze hun andere hand moeten laten. En kijk gewoon toe.

Koken met kinderen

Makkelijk recept voor kinderen

Hieronder vind je een heerlijk vegetarisch gerecht voor inspiratie!

Rucolastampot met Kruidenkaas! Klink dat niet heerlijk?

Wat heb je nodig:

 • Halfkruimige aardappelen (voor 4 personen 1200 gram)
 • Courgette
 • Rode Cherrytomaten
 • Rucola
 • Verse basilicum
 • Zonnebloempitten
 • Crème fraîche
 • Kruidenkaasblokjes
 • Olijfolie
 • Roomboter
 • Mosterd
 • Peper en zout

Koken met kinderen

Kinderen koken met handig stappenplan

Je oudste kinderen kunnen al veel zelf, zeker met dit handige stappenplan. En mocht het nou echt niet lukken. Kijk dan gauw op Go-Kids.nl voor de leukste kindvriendelijke restaurantjes bij jou in de buurt. (Klik wel even je goede regio aan!)

>> Ontdek de lekkerste restaurants

Stap 1: Aardappelen koken
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Stap 2: Groenten snijden 
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Scheur de rucola en de basilicum klein.

Stap 3: Pitten roosteren
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te kleren. Haal uit de pan en bewaar ze apart.

Stap 4: Groenten bakken
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 3 minuten.

Stap 5: Op smaak brengen
Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, de cherrytomaten, de helft van de kruidenkaasblojes, de helft van de rucola en de helft van de basilicum door de stamppot en breng op smaak met zout en peper. 

Stap 6: Serveren 
Maak op elk bord een bedje van de overige rucola, voeg eventueel naar smaak extra olijfolie toe en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.

 

Maak een feest van dierendag

Samen maken we van dierendag een feestdag voor alle dieren. En voor jezelf. Want een feestmaal is al sneller vega dan je denkt. Trakteer jezelf en je huisgenoten op een pizza. Bak een stapel pannenkoeken. Maak een lekkere groentelasagne. Het kan allemaal. Je kunt Eet Geen Dierendag ook vieren bij tal van restaurants. Of kies bij de snackbar voor een veggieburger.

Wil je meer weten over eet geen dierendag?

Klik dan hier! Met Eet Geen Dierendag stimuleren we mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid.