Almere Jungle dierenpark is met recht tweede geworden van de ANWB uitjes van Flevoland 2021.

En wist je dat: Almere Jungle het GOEDKOOPSTE dierenpark is van Flevoland? Hun visie is dat er voor iedereen een uitje mogelijk moet zijn. Kinderen tot 1 jaar zijn gratis en voor €5.95 per kaartje ben jij al binnen. Een jaarabonnement kost €24.50. 

Maar wat een mooi park met een fantastisch maatschappelijk tintje. Zij begeleiden mensen met een beperking van alle leeftijden die hun helpen met het verzorgen van de dieren en de planten, het verzorgen van het eten in het restaurant. Hoe mooi om mensen met een beperking en bezoekers samen te brengen op één plek. 

 

Ik ben deze keer alleen met mijn kinderen op pad. Samen met Twan (5 jaar) en Lizz (2 jaar) in de auto op weg naar Almere. 

Bij het park is niet veel parkeerplek dus we moesten een klein stukje lopen. Maar met kleine 10 minuutjes lopen zijn we aangekomen bij Jungle Park Almere. Het eerste wat je ziet als je binnenkomt is een enorme “hoge vijver” met vissen. We konden de vissen goed zien zwemmen. 

Wij hadden deze dag afgesproken met Mike. Bepakt met voerzakjes lieten wij ons door het park begeleiden. Wij kregen mooie tour met uitleg over wat er allemaal te zien is. Zo hebben ze verschillende werelddelen nagebootst (Amerika, Europa, Afrika, Azië en Oceanië), hierin zijn de dieren en planten in verwerkt. 

Wisten jullie dat ze bezig zijn met het bouwen van een kaaimannen verblijf? Ze hebben nu de kaaimannen in quarantaine achter de schermen. En deze prachtige beesten verdienen een mooi verblijf. Twan zijn reactie bij het zien van de “krokodillen” was dat hij niet bij hun in het verblijf wilde komen. Gelukkig voor Twan mag dit natuurlijk ook helemaal niet. 

Naast dat de kaaimannen binnenkort te zien zijn voor het publiek hebben ze ook een hele mooie actieve “grot” gemaakt. Je komt binnen en zit gelijk in de sfeer. Deze donkere grot is best wel even spannend, en vochtig met rook. “Wat zal er gebeuren?” Er begint zich een stem door de grot te galmen. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal. Om veilig uit de grot te komen moet je bewijzen dat je het waard bent om door te mogen lopen. 

    

Het is mooi in elkaar gezet dat mijn kinderen de tweede keer weer helemaal werden meegezogen in het verhaal. 

Wisten jullie dat ze bij Almere Jungle een bijdrage leveren aan biodiversiteit? Zij zorgen onder andere voor dat bedreigde planten behouden blijven. Deze planten worden apart gekweekt zodat ze ongestoord kunnen groeien. De zaden die afkomstig zijn van deze planten worden dan weer verdeeld over verschillende botanische tuinen zodat de plantensoort niet uitsterft.   

Er is van alles te zien, verschillende dieren die je van heel dichtbij kan bekijken. Na onze begeleidende toer zijn wij eerst even gaan lunchen. Wat ik dat weer heel fijn vindt is, is dat ze rekening hebben gehouden met verschillende allergieën. Lizz mag geen gluten dus ik neem altijd wat mee voor de zekerheid. Kan ze in elk geval wat eten. Nu hadden ze voor haar een glutenvrij broodje. Er werd netjes aangegeven dat het iets langer zou duren, omdat ze de juiste voorbereidingen moeten treffen. 

Na het eten zijn we eerst even buiten wezen kijken. Al snel kwamen we uit bij de uilen. De kinderen keken hun ogen uit. Wat zijn het toch fascinerende beesten, met hun mooie grote ogen. Vanwege corona maatregelen mag je natuurlijk maar één richting lopen, Wij hebben  ons pad vervolgd volgens de looproute. Al snel komen wij bij de kippen en de grote konijnen. Het is toch wel even spannend als die “grote” kippen ineens op je afkomen lopen en je bent zelf maar zo klein. 

 

Samen hand in hand rustig doorlopen. Ineens zien we wel een groot konijn. Om de één of andere reden is zo’n groot konijn niet eng maar schattig. Even kijken of ze geaaid willen worden, en ja hoor! beide kinderen hebben het konijn geaaid. Wat is hij zacht. 

Twan: “Mama ik wil ook een konijn!” tja, dat krijg je wel bij het zien van deze mooie dieren.

Nadat we buiten de dieren hebben bewonderd lopen we nog een keer het rondje binnen. 

Nog even langs de reuzen waterlelie. Even een rondje om de vijver heen. Wat leuk om te zien dat ook hier aan is gedacht dat de kinderen van alle kanten de lelies kunnen bekijken.  Na drie rondjes hebben we even bij de schildpadden gekeken en deze even gevoerd. Wat zijn het bijzondere beesten, je kan ze van heel dichtbij zien. Je zou ze zelfs kunnen aanraken, zo dichtbij.

We komen weer bij de grot. De tweede keer is hij weer net zo spannend en verrassend als de eerste keer. De kinderen keken hun ogen weer uit. Hé, er komt weer water uit de muren, wat een rook, kijk die lichtjes mama. Alsof ze het voor de eerste keer weer beleven. 

We lopen ons rondje verder. We komen bij een enorme slang. in de overkapping hebben ze de vervelling van deze slang gehangen met lampjes erbij. Onwijs leuk gedaan. 

TIP: kijk echt even omhoog bij de slangen. Zo’n slang is echt mega.

 

Na de enorme slang was het even tijd om te gaan springen op het springkussen. Even lekker energie kwijt springen. Na een tijdje gesprongen te hebben zijn we doorgelopen naar het Afrika deel. Je komt binnen en meteen in de sfeer van Afrika. Je loopt via een Afrikaans huisje het gedeelte van Afrika binnen. Er was een klein stekelvarkentje geboren. Met veel geduld konden we een glimp opvangen van de baby. En via het Afrika gedeelte loop je zo de winkel binnen en kom je weer terug bij het begin. 

 

Voor vertrek nog even plassen. En wat schets onze verbazing? voor de kinderen hebben ze een wasbak zodat zij heel stoer zelf hun handen kunnen wassen. 

De kinderen hebben hun ogen uitgekeken! 

Ook voor ANWB-uitjes 2022 kun je weer stemmen op Almere Jungle.