Elk jaar is er een  landelijke opschoondag van Supporter van Schoon en dan gaat in heel Nederland jong en oud op pad om de buurt eens lekker op te schonen. Want iedereen woont toch liever in een wijk zonder zwerfafval?!

Elk dag is een opschoondag

Of je nu in je eigen wijk loopt of in de natuur, het is altijd fijn als deze omgeving schoon is en er niet overal troep ligt. Het opruimen is vaak een kleine moeite en dan pas kom je er achter dat er best veel zwerfafval ligt.  Trek je wandelschoenen en rubberen handschoenen aan, vuilniszak mee en ga  met je gezin de buurt  of natuur in om afval op te ruimen. 

Jong geleerd....

Door af en toe de wijk of de natuur in te gaan kun je kinderen leren  dat afval rond te laten slingeren niet oké is.  Jong geleerd is oud gedaan. En je bent meteen lekker in beweging met je kids én je haalt een frisse neus. Win-win-win...

Afvalbingo

Om deze opschoonactie voor de kids nog leuker te maken hebben we een gratis Go-Kids afvalbingo kaart ontwikkeld. Alles wat ze vinden kunnen ze afstrepen op de bingo kaart en wie als eerste de kaart vol heeft verdiend bijv. iets lekkers of mag het avondeten bepalen etc.