Eens in de 10 jaar is de Floriade Expo in Nederland, in 2022 bezoek je de Floriade met het hele gezin in Almere en ontdek de leukste activiteiten voor kinderen!

Er is veel te beleven voor kinderen waar ze kunnen leren, plezier hebben en van alles kunnen ontdekken. Alles draait om het voelen, proeven en ruiken wat de tuinbouw te bieden heeft. Duurzaamheid is ook voor kinderen een belangrijk thema, op de Floriade Expo ontdekken zij wat de goede ideeën zijn voor een gezonde en groene stad. 
Hieronder vind je een greep uit de te gekke kinderactiviteiten op de Floriade Expo!

Floriade Kids Expeditie

Zoek de oerbewoners tijdens de expeditie op de Floriade Expo. Ontdek de geheime boodschap door op zoek te gaan naar planten, bomen en luisterpanelen. Daar vertellen de dieren over stijging van de zeespiegel, vervuiling en het verdwijnen van insecten en planten en vertellen ze jou hun oplossing voor die problemen. 

Floriade Kids Expeditie

Leven als een monster

Leven als een monster is een interactieve kindervoorstelling die zich in het Oerbos afspeelt. Er worden vreemde dingen opgemerkt door de dieren; het stinkt een beetje, er gaan dingen stuk en er is weinig te eten. Zou er een monster in het bos leven? De dieren kunnen veel vertellen over het monster dat ze eigenlijk nog nooit ontmoet hebben. Kunnen de kinderen helpen het monster te verjagen?
De voorstelling is dagelijks op Green Island te zien en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Leven als een monster

Ontdek het voedselbos

In het voedselbos kun je op  onderzoek uit. Ontdek wat er eetbaar is!

Voedselbos

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te ontdekken. Je kunt de Floriade dagelijks bezoeken tot en met 9 juni 2022. 

Tickets!