Eens in de 10 jaar is de Floriade Expo in Nederland, in 2022 bezoek je de Floriade met het hele gezin in Almere en ontdek de leukste activiteiten voor kinderen!

Er is veel te beleven voor kinderen waar ze kunnen leren, plezier hebben en van alles kunnen ontdekken. Alles draait om het voelen, proeven en ruiken wat de tuinbouw te bieden heeft. Duurzaamheid is ook voor kinderen een belangrijk thema, op de Floriade Expo ontdekken zij wat de goede ideeën zijn voor een gezonde en groene stad. 
Hieronder vind je een greep uit de te gekke kinderactiviteiten op de Floriade Expo!

Floriade Kids Expeditie

Zoek de oerbewoners tijdens de expeditie op de Floriade Expo. Ontdek de geheime boodschap door op zoek te gaan naar planten, bomen en luisterpanelen. Daar vertellen de dieren over stijging van de zeespiegel, vervuiling en het verdwijnen van insecten en planten en vertellen ze jou hun oplossing voor die problemen. 

Vergrootglas

Zweef boven de Floriade

Hoe gaaf is het om de Floriade van boven te bekijken? Op 35 meter hoogte geniet je onderweg van het prachtige uitzicht over de Floriade Expo. De kabelbaan is 850 meter lang en wordt gepresenteerd als het duurzame vervoermiddel van de toekomst!
De kabelbaan bevindt zich op het park. Een enkele rit met de kabelbaan is inbegrepen in het ticket. Natuurlijk kun je tegen betaling nog een ritje maken, tickets zijn te koop bij de service points op het park. 

Kabelbaan

Dierensporen zoeken

Wat je vanuit de kabelbaan niet kunt zien, maar op de grond wel, zijn de dierensporen. Vind de sporen van alle bijzondere dieren die op het park leven. Wist je dat er wilde bevers wonen in het Floriade-park? Als je de sporen volgt, vind je ze misschien wel!

Dierensporen

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te ontdekken op Floriade Expo 2022. Je kunt de Floriade bezoeken tot en met 9 oktober 2022!

Tickets