Tips om eropuit te gaan met kids in regio Eindhoven tijdens de staking basisonderwijs 

Op woensdag 6 november staken veel basisscholen in Eindhoven en omgeving en dus hebben wij leuke tips om iets leuks te gaan doen met de kinderen. Tips voor ouders en opa's en oma's die tijdens de stakingsdag eropuit willen met de kinderen of kleinkinderen.

Er worden diverse leuke dingen speciaal georganiseerd voor de stakingsdag:

Tip 1 - Philips Museum gratis toegang!

Op zoek naar een leuke activiteit op woensdag 6 november, als de scholen staken? Alle kinderen (tot en met 18 jaar) krijgen op deze dag gratis entree in het Philips Museum. Combineer je bezoekje met de Lampjes-Speurtocht (á €2,-) voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar of met de iPad-game Mission Eureka (huur iPad €5,-) voor kinderen vanaf 8 jaar. Maak er een gezellige én leerzame dag van! Kijk voor meer info op de site: www.philips-museum.com

Tip 2 - Binnen of buiten spelen

Bij lekker weer kan je natuurlijk naar een speeltuin! Of indoor spelen zoals jumpen bij een trampolinepark, boek een escape room of ga lasergamen. Bekijk hier de tips voor speeltuinen en indoor speelmogelijkheden.

Tip 3 - Lekker dagje zwemmen

Pak je zwemspullen en ga lekker zwemmen. Check hier alle zwembad locaties in regio Eindhoven! Zwembad Den Ekkerman in Veldhoven is de hele dag geopend en ze hebben weer een speciale uitdrijfdag. De kinderen mogen dus een eigen drijfvlot meebrengen en het zwembad zorgt ook voor extra spelmateriaal. Ook bij de glijbaan zullen opblaasbanden liggen om nog harder van de glijbaan af te sjezen (blij dat ik glij!).

Tip 4 - Ga de natuur in en speel natuurbingo

De herfst is prachtig. Je kan nog veel paddestoelen vinden in het bos. Wil je lekker even de natuur in, bezoek dan een van de Natuurpoorten in onze regio, loop een kabouterpad of ga naar een speelbos. Vergeet niet de Go-Kids natuurbingo uit te printen.

Tip 5 - Naar de bios

In de bioscoop (Pathé of Vue Eindhoven) draaien momenteel heel veel leuke kinderfilms en Sinterklaas films. Bij Natlab Eindhoven hebben ze extra leuke kinderfilms die dag:

  • 10.30 uur Kapsalon Romy
  • 12.45 uur Lotte op zoek naar de draken
  • 14.15 uur Solan & Ludwig gaan naar de maandag
  • 14.30 uur Kapsalon Romy
  • 16.00 uur Aïlo, het dappere rendier

Tip 6 - Ga naar Toverland 

Een vrije dag door de onderwijsstaking? Maak er samen een magische dag van in Toverland! Voor deze dag is zelfs het gehele park geopend, dus ook je favoriete achtbanen en buitenattracties!  Verder mag je de Toverschool niet missen als je toch nog even in de schoolbanken wil zitten. Dan ontvang je een écht ToverDiploma! Lees hier meer over de Toverschool en actie.

Tip 7 - Jumpen bij Street Jump in Veldhoven - speciale actie!

Trampolinepark Street Jump in Veldhoven is op woensdag 6 november 10.00 uur al geopend zodat je lekker kan gaan jumpen en je kan 3 uur springen voor de prijs van 2 uur (alleen geldig op 6 november). Voor kinderen jonger dan 7 jaar hebben ze Mini-Jump bij Street Jump. Mini-Jump kan op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en is voor kinderen vanaf 3 jaar om kennis te maken met trampoline springen. Lees hier meer.

Tip 8 - Uitje naar speelboerderij De Hooiberg in Bladel

De Speelboerderij De Hooiberg in Bladel heeft zowel buiten als binnen hele leuke speelmogelijkheden voor kinderen, maar liefst 4000m2. Het is ruim opgezet met veel tafels en stoelen. Het familierestaurant biedt mogelijkheden voor een hapje en een drankje. Ze zijn op woensdag 6 november al om 10.00 uur open! Lees hier meer.

Tip 9 - Bezoek Kasteel Helmond

Je kunt op 6 november speuren en spelen in de kasteelkelder en Kasteelgang. Onze kasteelgidsen lopen rond van 12.00-16.00 uur en vertellen  je van alles over deze grootste waterburcht van Nederland. Lees hier meer.
Speciale actie op 6 november: ieder tweede kind dat het kasteel bezoekt mag gratis naar binnen!

Tip 10 - Extra veel kinderfilms bij Pathé Helmond

Op 6 november worden er bij Pathé Helmond extra veel kinderfilms gedraaid. Lees hier meer

Tip 11 - Bouw je escaperoom puzzel bij Bibliotheek Helmond

Skoolzone thema: de baas op internet.
Mediawijsheid met een technische insteek. Deze week ga je kijken hoe je berichten op het internet kunt versleutelen en bouwen we samen een escaperoom puzzel. Lees hier meer.

Tip 12 - Ga lekker springen bij WE-Jump in Helmond

Op 6 november is WE Jump in Helmond lekker lang open, van 10:00 tot 18:00 uur.
Ga lekker met je vrienden vrij springen en tricken bij We-Jump. Het trampolinepark is onderverdeeld in verschillende aaneengesloten area’s om het maximale uit jou te halen! Lees hier meer.

Tip 13 - Crea relax workshop in Veldhoven voor kinderen

Wil jij andere kinderen ontmoeten en een heerlijk relaxed momentje knutselen? Meld je dan snel aan voor Crea Relax! In 2 uur tijd is er vooral aandacht voor jou, mag je uit een speciaal kopje of glaasje drinken en eet je er iets lekkers bij. Centraal staan plezier, ontspanning en creativiteit centraal. Kijk hier voor meer informatie!

Bonus tip: Met Go-Kids krijg je korting voor zwemmen in het suptropisch waterparadijs van Landal Het Vennenbos!