Wij gaan op vakantie! Mijn plan is om er 3 daagjes met mijn jongens tussenuit te gaan naar een camping niet te ver van huis. Dus wij gaan naar Twente. Niet te lang rijden, maar onderweg heel wat Duitse nummerplaten op auto's te zien. Alsof je toch in het buitenland zit.

Onze vakantie begint altijd al met flinke voorpret tijdens het zoeken naar een leuke familiecamping. Dit jaar duurde dat niet lang, via mijn collega Kirsten hoorde ik over een super gezellige familiecamping in Boekelo. Perfect voor mijn kinderen zei ze heel enthousiast, dat klonk goed.

We hebben afgelopen week een winactie gedeeld en Nicole de Vries - Stempher deed mee aan de winactie op Go-Kids Stedendriehoek. Gefeliciteerd! Jij mag je klaarmaken voor een nachtje in deze POD! Stuur je even een email naar twente@go-kids.nl ?

Familiecamping Buytenplaets Boekelo

Camping Buytenplaets Boekelo
Tussen Enschede en Haaksbergen, in het mooie Boekelo vind je familiecamping Buytenplaets Boekelo. Zij zijn door de ANWB erkend met 3,5 ster voor onder andere hun Twentse gastvrijheid. En dat was ook direct het eerste wat ons opviel aan de camping. We werden hartelijk ontvangen en iedereen die we tegen kwamen zei ons vrolijk gedag. En zelfs elke ochtend werden wij verrast met een gezellige 'Moj'n'. Wat Twents is voor goedemorgen, maar trouwens ook voor goedemiddag en goedenavond. Lekker makkelijk hier in Twente.

Kamperen met kinderen in Twente

Camping Buytenplaets Boekelo
De kinderen wilden graag kamperen, maar ik had geen zin om onze eigen caravan in mijn eentje te moeten klaar maken voor 3 dagen. Daarom boekten wij een van de leuke Pods. Dit zijn halfronde huisjes die er knus uitzien en voorzien zijn van vaste bedden. Er zijn 2 persoons pods, maar ook 4 persoons pods. Deze hebben een super leuk stapelbed.

Je hoeft hiervoor alleen maar je eigen deken of slaapzak mee te nemen. Lekker makkelijk. En waar overnacht je nog zo voordelig? Het huren van een pod kost op deze camping maar € 65,-!

40 toeristische plaatsen van ruim 100 m² met stroom en water, een trekkersveldje voor kleine tentjes en luxe compleet ingerichte chalets en vaste jaarplaatsen voor recreatief gebruik.

Faciliteiten op de camping

Camping Buytenplaets Boekelo

Terwijl ik de spullen ging uitpakken stapten mijn mannen op de fiets om een rondje over de camping te maken. Na een tijdje kwamen ze enthousiast terug. Op deze camping gingen zij zich de komende dagen wel vermaken. Ze hadden van alles ontdekt. Deze camping biedt talloze faciliteiten die perfect zijn voor een vakantie met kinderen.

  • Buiten zwembad 
  • Speeltuin met mega klimtoren en air-trampoline
  • Kidsclub met animatieteam 
  • Mooie visvijver
  • Gezellig eetcafé 

Camping met zwembad in Twente

Camping Buytenplaets Boekelo
Echt super warm weer was het vandaag niet. Maar omdat de komende dagen nog iets lagere temperatuur voorspelt was wilden mijn mannen toch graag vandaag al een duik nemen in het zwembad. Ze hadden gehoord dat ze de eerste van het seizoen zouden zijn die het aandurfden al een duik te nemen in het frisse bad. Die uitdaging gingen ze graag aan! 
Het was inderdaad nog een beetje frisjes, maar op warme dagen is een zwembad op de camping echt heerlijk! Nu waren ze met een half uurtje wel uitgezwommen en werd er nog wel even warm nagedoucht.

Eetcafé Buytenplaets in Boekelo

Camping en eetcafé Buytenpaets Boekelo
Zo aan het einde van de dag gekomen had ik natuurlijk geen zin om te koken, mijn mannen waren wel hongerig geworden dus zochten wij een plekje op het grote terras van eetcafé Buytenplaets Boekelo. Het eetcafé heeft een goed uitzicht over de speeltuin. Dus terwijl ik lekker rustig kon ontspannen met een drankje zaten mijn kinderen nog in de speeltuin.
Van de menukaart werd iedereen blij. Schnitzels, saté, biefstuk, spareribs, patat & snacks, pizza's, burgers en lekkere borrelhapjes. Keuze genoeg en voor de kinderen was er zelfs een speciale kinderbox. Het eetcafé staat ook bekend om zijn grote hamburgers, en die moesten wij natuurlijk ook even testen. De BBQburger is zeker een aanrader hoor!

Visvijver camping Buytenplaets

Visvijver Camping Buytenplaets Boekelo
De kinderen hebben vanmorgen heerlijk uitgeslapen, het was lekker rustig op de camping. Na het ontbijt buiten aan de picknicktafel met lekkere verse broodjes werden al snel de hengels te voorschijn gehaald om een paar uurtjes aan de waterkant te zitten.
Middenop de camping vind je een prachtige vijver. Een echte visvijver, waarin we meerdere karpers hebben zien zwemmen. Helaas lukte het ons niet om deze grote joekels te vangen, hierbij hadden onze vakantieburen meer succes. Maar de kinderen konden hun geluk niet op en met bijna 50 kleinere visjes aan de haak kon hun vakantie niet meer stuk. Ik zat er zelf lekker ontspannen bij op een bankje mijn boek te lezen. Af en toe kwam er weer eentje bij mij om wat te laten zien of toen zij ineens een schildpad ontdekte die langs kwam zwemmen.

Recreatieteam camping Buytenplaets

Animatie Camping Buytenplaets Boekelo
Voor elke doelgroep valt er op deze camping in Twente wat te beleven. Tijdens Hemelvaart, Pinksteren, de mei- en zomervakantie is er een recreatie- en animatieprogramma dat allerlei activiteiten organiseert, zoals knutselen, sport & spel en avondentertainment. Zo heb jij als ouder ook even tijd voor jezelf. Wij deden nog even mee met een voetbaltoernooitje. De meiden van het animatieteam deden zelf lekker enthousiast mee, maar winnen konden ze natuurlijk niet van mjin mannen.

Wat te doen rond Boekelo

Camping Buytenplaets Boekelo
De kinderen kunnen zich prima de hele dag vermaken op de camping. In de omgeving van Boekelo is echter nog veel meer te beleven. Stap bijvoorbeeld op de stoomtrein naar Haaksbergen, ga voor een sportief dagje naar het Rutbeek bij Skicentrum Moser en klimbos Buitenhoff, Goudzoeken bij Adventure Twente of ga een middagje winkelen of naar de Museumfabriek in Enschede. 

Vakantie vieren in Boekelo

Klinkt dit als de perfecte vakantiebestemming voor jouw gezin? Neem dan snel een kijkje op de website van Familiecamping Buytenplaets Boekelo en boek vandaag nog jouw vakantie, weekend of midweek weg in eigen land! 

Zo leuk hier! ➤

Liefs Judith