Event | Seizoensopening Prehistorisch Dorp

Event | Seizoensopening Prehistorisch Dorp

Opening Prehistorisch Dorp Eindhoven

Vanaf zaterdag 30 maart gaat het PreHistorisch Dorp na de winter sluiting weer open!

Overleef jij in zes historische tijdperken? Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel & steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. 

Loop binnen in historische gebouwen, archeologisch gereconstrueerd. 

Doe mee aan historische spelletjes, maak Oerselfies en ontdek de tijdkisten

Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens je bezoek? De herbergier serveert verse producten die ze ter plekke en met aandacht voor je bereiden. Open vanaf 30 maart in het weekend en tijdens schoolvakanties van 11.00 tot 17.00 uur.

Ontdek de geschiedenis met De Tijdkijker

De Tijdkijker-app brengt je terug middenin historische scène's van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. De Virtual Reality-belevenis combineert Virtual samen met Augmented Reality.

Met Tijdkijker van preHistorisch Dorp kun je niet alleen een virtual reality tour door het museum doen, je kunt ook een heuse speurtocht ondernemen! 

Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

Koop nu je tickets!

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Eindhoven/Helmond in je mailbox ontvangen?Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Eindhoven. (je ontvangt max 5 vakantie nieuwsbrieven per jaar)