Uitjes in de natuur met kinderen in regio Eindhoven

Uitjes in de natuur met kinderen in regio Eindhoven

Ga er lekker op uit met de kinderen in de natuur. De wisselende seizoenen in Nederland bieden elke keer weer mooie plaatjes in de natuur. Het bos, een speelbos, of een buiten speeltuin, is een fijne plek voor kinderen om zich uit te leven, te wandelen of natuurschatten te verzamelen. Ook organiseert IVN leuke activiteiten voor kinderen in de natuur in regio Eindhoven.

Hieronder vind je een aantal leuke tips voor een uitje in de natuur:

Loop het kabouterpad in Eersel

Er zitten veel kaboutertjes verstopt in het bos bij Recreatiepark TerSpegelt, gaan jij en je vriendjes of vriendinnetjes ze zoeken? Een heerlijk dagje in de natuur voor de kleine kabouters, gezellig het Kabouterpad lopen met Kaboutermuts op en een rugzak vol leuke opdrachten. En dan afsluiten met een broodje aap bij De Keizer eten&drinken (met kids menu), lekker genieten op het terras.  Een leuk uitje met kleine kinderen dat in elk seizoen mogelijk is. 

Ik wil het Kabouterpad lopen

Kinderactiviteiten bij Doe-Boerderij De Steenuil in Oirschot

Bij Doe-boerderij de steenuil is elke dag een echte belevenis in de vakantie. Er is volop te spelen voor kinderen, zowel binnen als buiten op een échte boerderij. Ook zijn er tal van kinderactiviteiten zoals ponyrijden, bodemdiertjes ontdekken en voorleesverhaaltjes in het hooi. Maar het voeren met de boer is toch wel het allllerrr-leukste van de dag! Zelf de eitjes rapen en koe melken? Of ben jij het beste in kruiwagen rijden? Ga naar Doe-Boerderij De Steenuil om een keer mee te doen! Bekijk hier het programma voor de schoolvakantie!

Lees meer over de boerderij

Wandelen met Alpaca's in Riethoven

ij de Alpacafarm in Riethoven kan je een alpaca wandeling boeken met je gezin. Je kan zelfstandig op pad met de alpaca's. Je kan ook met een gids wandelen. De route van de alpaca wandeling loopt door het bos en langs grote open grasvelden.

Lees hier meer

Biggetjesroute bij Herberg De Brabantse Kluis

In de vakantie kan je naar Herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel voor:

  • kalfjes en koeien te bezoeken en te knuffelen bij de boerderij
  • het lopen van de biggetjesroute (in het Biggetjesbos) van 4.5 km met opdrachtjes over biggetjes.

De biggetjeswandeling is een leuke wandeling met kinderen tussen de 3 en 10 jaar. Deze route is leuk en leerzaam en start bij de Herberg. 
De kinderen gaan op stap met een rugzakje met de route, zoekkaarten, biggetjessnoepjes, een pakje drinken en een leuke attentie. Daarmee wandelen ze door de kloostertuin en -laan op zoek naar de biggen. Langs de route en in het Biggetjesbos staan verschillende ijzeren biggen ‘verstopt’. Deze kunnen de kinderen zoeken. Ondertussen leren de kinderen met de verschillende zoekkaarten van alles over de natuur. De route gaat grotendeels over zandpaden, maar de kinderwagen kan mee.

De kosten bedragen €6,00 per persoon (voor een gevulde rugzak). De duur van de wandeling is ongeveer 1,5 uur. Combineer dit met een hapje en drankje bij de Herberg!

Lees hier meer

Speelbossen in regio Eindhoven

Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen en natuurspeelplekken handig voor je bij elkaar gezet. Dus neem je picknick kleedje mee en spelen en maar. Een heerlijke gratis kinderactiviteit!

Lees verder over de speelbossen

Kano varen of lasergamen met kinderen in Valkenswaard

Op zoek naar een uitje in de natuur? Ga gezellig kano varen met kinderen in het prachtige Kempische landschap (alleen in voorjaar en zomer). Je komt door de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant zoals 't Hageven, de Plateaux en de Malpie. Liever lasergamen? Dat kan ook. Informeer naar de mogelijkheden bij TOF activiteiten organisatie in Valkenswaard. 

Boek je kano uitje!

Wandelen met kinderen in de natuur in regio Eindhoven

Ga met kinderen wandelen bij een van de Natuurpoorten van Brabant. Alle Brabantse Natuurpoorten zijn direct gelegen een grootschalig natuurgebied, er is altijd een horecapunt, voldoende parkeerplaatsen en zijn vaak ook het startpunt voor leuke fiets- en wandelroutes met je gezin door de Brabantse natuur.Je kan hier ook veel informatie over de natuur en de routes vinden. We hebben een overzicht gemaakt van de natuurpoorten waar je heerlijk kan gaan wandelen, de natuur in met de kinderen en daarna genieten van een drankje en een hapje. 

Lees meer over de Natuurpoorten

TIP: Gratis natuurbingo voor kinderen

Een leuk spel waarbij de kennis van de natuur wordt getest, maar ook een spel om kinderen taal te leren. Een kind leert de betekenis van een woord veel eerder als een kind het woord heeft gezien of in zijn hand heeft gehad. Het gevoel van een slak op je hand, dat vergeet je niet. Daar kan geen plaatje tegenop. Een prefect spel om in je tuin, in het park of bos te gebruiken. 

Gratis download

Kinderactiviteiten in de natuur met IVN Kids 

Kinderen kunnen de natuur beleven en er meer van te weten komen bij IVN-activiteiten als gezinsexcursies, de jeugdclub de Groendoeners, Veldlessen voor basisscholen, de cursus Scharrelkids. Kijk op de website van het IVN voor kinderactiviteiten in de natuur.

 

Uitjes in de natuur in de zomer

Blotevoetenpad in Brabant

Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. Super leuk om te doen met de kinderen! Wij hebben een aantal blotenvoetenpaden in Brabant, in regio Eindhoven en Den Bosch, voor je op een rij gezet. 

Lees ons blog met alle tips

Log In