Na twee weken met onderbrekingen op school is het, jawel, voorjaarsvakantie! Wel lekker hoor, onze dochters hebben hard gewerkt, thuis én op school. De krokusjes en sneeuwklokjes zijn aan het bloeien, het wordt mooi weer, laten we lekker genieten van wat er mogelijk is deze vakantie!

Erop uit in Drenthe

Wild West Rit

Wild West Rit Drenthe

Je hebt hem vast al voorbij zien komen, de Wild West Rit in Drenthe. Een superleuke puzzelrit die je met het gezin vanuit de auto kunt doen, dus coronaproof. De route duurt ongeveer 2,5 uur en is 55 kilometer lang. Er is een Lunchbox to go en een Kinderbox to go verkrijgbaar bij de startpunten. Deze kun je minimaal 24 uur van te voren reserveren via de website wildwestrit.nl. Er zijn twee vertrekpunten: Villa Kalkoven in Meppel en Vakantiepark Westerbergen in Echten. 

Meer info Wild West Rit

Wandelen

Wandelen met kinderen in Drenthe

Drenthe barst natuurlijk van de mooie plekken om te wandelen. Even eruit, genieten van de natuur. Check onze blog met de leukste wandelingen in Drenthe! 

Boekenspeurtocht - Een buurt vol boeken

Boekenspeurtocht

Boekenspeurtocht in Norg, Peize en Roden. In vier verschillende gebieden kunnen kinderen (6 t/m 9 jaar oud) boeken zoeken in winkeletalages. Sommige boeken hebben QR-codes. Wanneer je deze scant krijg je meer informatie over dat bepaalde boek te zien. 

Lees meer

Straatbingo

Heb je onze straatbingo al gedaan? Download de gratis straatbingo en verzin zelf een leuke bingoprijs voor als de kinderen alles hebben kunnen aanvinken. Je kunt dit spel natuurlijk zo uitdagend maken als je zelf wilt, misschien moeten ze wel selfies maken bij de onderwerpen om te bewijzen dat ze alles gezien hebben.  

Check de straatbingo!

 

Thuistips

Escape room voor thuis

Escape room voor thuis

Krijg één uur de tijd om te ontsnappen uit de kamer! Superspannende en leuke activiteit om met het gezin te doen of met een kinderfeestje. Bij Go-Kids kun je nu drie leuke Escape Rooms bestellen:

  • Escape Room Astronauten (7 - 12 jaar)
  • Escape Room Laboratorium (9 - 14 jaar)
  • Escape Room Geheim Agenten (9 - 14 jaar)

Bekijk deze toffe escape rooms!

Kleurwedstrijd Orchideeën Hoeve

Stokstaartjes kleurwedstrijd Orchideeën Hoeve

Op Valentijnsdag is een vierling geboren bij de Stokstaartjes. Zo schattig. Om dit te vieren hebben ze een kleurwedstrijd georganiseerd waarbij je een stokstaartjesknuffel kunt winnen! 

Meer info kleurwedstrijd

CRAZY 30 for kids

Crazy 30 spel

Dit is een heel tof spel voor kinderen via de Whatsapp. Het spel kun je spelen met 4 tot 10 kinderen, dus verzamel een leuke groep vriendjes en vriendinnetjes om met z'n allen een uur heel veel lol te beleven! 

Meer info CRAZY 30

Livestream theater

Dirk Scheele & vakantietheater

Dirk Scheele & Vakantietheater geven drie theatervoorstellingen per dag die online te zien zijn! op 21 en 24 feruari kun je om 10.00 uur kijken naar de voorstelling 'Lekker weertje, Dikkie Dik'. 

Vakantietheater & Dirk Scheele

Haken voor kinderen 

Haken4Kids

Mijn collega Anneke schreef een leuke blog over Haken voor kinderen. Een heerlijke offline hobby. Er is ook een leuke cursus haken voor kinderen, Haken4Kids. Zo kunnen ze stap voor stap leren hoe je een knuffel haakt. 

Lees de blog over Haken