In Appelscha op de grens tussen Friesland en Drenthe ligt het kindvriendelijke Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe. Go-Kids reporters Jari en Noud werden uitgenodigd om een geweldige dag te beleven. En een geweldige dag was het! In het overzichtelijke, netjes opgeruimde en goed onderhouden park vermaakten zij zich uren.
Welkom bij Duinen Zathe

Verkeerscircuit

Jari en Noud zagen direct bij buitenkomst het verkeerscircuit en wisten niet hoe snel ze in de rij moesten gaan staan. Deze toffe verkeersattractie heeft vroeger in Verkeerspark Assen gestaan en is helemaal gemoderniseerd en opgeknapt. De kinderen werden ontvangen door een politieagent die zijn taak heel serieus nam en de borden nog even met de kinderen doornam. Zo waren ze klaar om het circuit te betreden. 
'Ik heb goed mijn best gedaan, want ik wilde niet dat de politie achter mij aankwam'. 
Politieagent Duinen Zathe

Attracties en spelen voor alle kinderen

Er zijn veel verschillende attracties die voor alle leeftijden leuk zijn. Zo kunnen de kinderen vliegen in de Mini-Jet, Flying Heli's of de Flying Swing. Kinderen kunnen lekker botsen in de botsauto's en ook zijn er botsbootjes. Ook beschikt Attractiepark Duinen Zathe over een leuke indoorspeeltuin De apenkooi en een prachtige buitenspeeltuin Kilm- en speelkasteel met Vulkaaneiland waar de kinderen lekker zelf kunnen spelen, klimmen, klauteren en glijden. Ook bevindt zich een grote airtrampoline op het park waar kinderen hun energie lekker op kwijt kunnen. De jongens hebben overal lekker kunnen spelen en voelden zich stoere piraten op het Piratenschip. Jari is gek op botsen, dus ging vaak in de bosauto's en in de botsbootjes!
Botsbootjes Duinen Zathe

Voor de stoere durfallen

Ook voor de stoere waaghalzen is er voldoende te beleven in Duinen Zathe. Suf over een hoge golf, ga in de achtbaan, schrik in het spookslot of ga de hoogte in en roetsj naar beneden op de reuzenglijbaan met matjes of in de bootjes glijbaan. De favoriete attracties van Noud waren echt de achtbaan en de bootjesglijbaan (tip: leg wat droge kleding in de auto voor de terugweg). Stijl naar beneden en hard gaan, dat vindt hij het allerleukst. 
'We gaan wel in de dichte glijbaan, want anders worden we niet nat!'
Duinen-Zathe-achtbaan-glijbaan

Kinderland

De jongens waren zelf al te groot voor kinderland, maar vonden het stiekem wel jammer. Kinderland is geschikt voor kinderen tot en met 6 jaar en heeft daar voldoende speelgelegenheid en attracties voor de allerkleinsten. Bob de bouwer staat bij de ingang al klaar om alle kinderen een high five te geven. De ruimte is goed afgeschermd zodat er niet zomaar grotere kinderen binnen komen rennen, ideaal als je kleintje over de grond kruipt!
'Dit lijkt ons echt superleuk voor kleine kinderen!'
Kinderland-Duinen-Zathe

Spur in het theater

Bij binnenkomst zie je overal de mascotte Spur en de jongens waren dan ook blij dat ze de hoofdbewoner van Duinen Zathe konden zien in de theatershow en aansluitend de meet en greet. Een leuke aanvulling op het attractiepark, waarbij de kinderen even een rustmomentje hebben. Wat er precies in de show gebeurde vertellen we natuurlijk niet, die moet je zelf gaan bekijken!
De theatershow werd op verschillende tijden gespeeld en is goed te combineren met een hapje eten. Spur liep ook nog rond door het park en ging met iedereen op de foto. 
Sput-theater-Duinen-Zathe

All-in attractiepark

Het concept is geweldig: je koopt een ticket en kunt de hele dag van alle attracties gebruik maken, gratis parkeren en gebruik maken van het buffet. Er staat suikervrije limonade, koffie, thee, soep, broodjes ham of kaas en friet met een snack klaar. Natuurlijk kan een lekker stoplichtijsje niet ontbreken! Je weet dus vooraf exact waar je aan toe bent en dat vinden wij wel een grote pre van dit park. 
Zelf limo tappen Duinen Zathe

Een aantal dingen zijn mogelijk tegen betaling: Je kunt je dagje nog uitbreiden met het spelen van spellen op de speelautomaten, je rijbewijs of kentekenplaat laten maken of wat lekkers kopen in de snoepwinkel. 
Speelautomaat Duinen Zathe

Wij gaan zeker terug!

Het is een overzichtelijk park met voor ieder wat wils. Het personeel is ontzettend vriendelijke en is continu bezig om het park schoon en netjes te houden. De kinderen stapte met een grote glimlach en een voldaan gevoel de auto weer in en raakten niet uitgepraat over alle leuke dingen die ze die dag mee hadden gemaakt. Wat hen betreft is een bezoek aan Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe zeker voor herhaling vatbaar!

Duinen Zathe