Ben je benieuwd naar het leven van een kameel op de Kamelenmelkerij of wil je deze bijzondere dieren van dichtbij bewonderen en aaien? Kom dan overnachten bij de B&B/groepsaccommodatie van Kamelenmelkerij Smits

Over Kamelenmelkerij Smits

Kamelenmelkerij Smits is een Nederlandse kamelenmelkerij gevestigd in het dorp Berlicum vlakbij ’s-Hertogenbosch. Het is de enige kamelenmelkerij van Europa en de melk van deze boerderij is de enige die legaal verkocht mag worden in de EU. De kamelen van het bedrijf zijn in feite dromedarissen, oftewel eenbultige kamelen. Er zijn al zo’n 85 dromedarissen waarvan er ongeveer 25 gemolken worden, dat levert in totaal wel zo’n 175 liter melk per dag op!

Op zoek naar een bijzondere overnachting in regio Den Bosch? 

Wil je graag genieten van de Brabantse gastvrijheid in luxe? Boek dan ook een overnachting in de nieuwe B&B op de kamelenmelkerij. Een comfortabele tweepersoonskamer met eigen badkamer, een heerlijke ruimte om te ontbijten, gratis Wifi en ontspannen tv kijken. Wil je lekker even weg met een groep maar toch graag privacy? Of op zoek naar een leuke accommodatie voor een weekend weg met familie of vrienden? Dan is de B&B/groepsaccommodatie ook echt iets voor jullie! De accommodatie bestaat in totaal uit 5 tweepersoons-kamers, met ieder hun eigen badkamer en toilet, een gezamenlijke keuken en woonkamer en een ruime (kindvriendelijke) tuin! 

In het vernieuwde restaurant kun je terecht voor een heerlijke lunch, diner of BBQ. Aan de kinderen word ook gedacht, er valt namelijk ook van alles te beleven. Zo vliegen drankjes op een vliegend tapijt door de lucht en is er buiten een heus speelfort met een mega grote zandbank.

Met ruim 100 kamelen op de boerderij is er altijd wat te beleven. Daarnaast zijn ook de poezen en hond Stipje in voor knuffels en gezelligheid. In de zomer gaan de kamelen rond 10 uur naar buiten en rond 15 uur weer naar binnen. Jonge kalfjes mogen dagelijks een fles melk zodat ze goed groeien. Gasten zijn van harte welkom om daarbij te helpen of lekker toe te kijken.

Op de informatieborden die verspreid staan over de boerderij valt van alles te lezen over de kamelen. Wist je dat alle kamelen een hazenlip hebben? Ongelofelijk functioneel als je doornstruiken eet!

Ook in de buurt is van alles te beleven! Tegenover de B&B ligt een fantastisch bos vol met wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterpaden. In overleg kun je via de B&B een (elektrische) fiets, mountainbike of solex huren. Ook mooie routes zijn beschikbaar via de B&B. Je kunt zelfs met een huifkar de omgeving verkennen! Door de ligging van de melkerij is deze overnachting ook zeer goed te combineren met een bezoekje aan Den Bosch. Oftewel er is genoeg te beleven voor jong en oud! Check de website voor meer leuke tips in de omgeving.