Het is weer zover! Het grote Sinterklaasfeest staat voor de deur. Vele kinderen staan al te trappelen in de winkels bij het zien van alle pepernoten, taai taai poppetjes, marsepein en chocoladeletters. Ook zijn natuurlijk alle verlanglijstjes helemaal up-to-date en alle schoenen netjes gepoetst. Vol spanning kloppen die hartjes de komende weken. Sinterklaas komt dit jaar natuurlijk ook weer naar regio Den Bosch om alle kinderen de handen te schudden, tekeningen in ontvangst te nemen en natuurlijk om cadeautjes en lekkers te brengen. 

Sinterklaas intochten

De grote landelijke intocht van Sinterklaas wordt gevierd op zaterdag 16 november 2019. Dit jaar komt Sint aan in Apeldoorn en hier zullen natuurlijk ook alle presentatoren en de camera's van het Sinterklaasjournaal bij zijn! Maar na de intocht op tv, gaan de Sint en Pieten meteen weer aan boord en varen ze door naar regio Den Bosch! In onze regio komen ze natuurlijk ook alle kinderen verblijden met een bezoek. Ben jij benieuwd waar de Sint en alle Pieten te vinden zijn de komende dagen? Bekijk dan snel het overzicht hieronder en ontdek de intochten in regio Den Bosch.

Intocht Den Bosch

Op zondag 17 november aanstaande mogen we Sinterklaas verwelkomen in ’s-Hertogenbosch. Samen met zijn Pieten komt hij per boot om 12.00 uur aan bij Bolwerk Sint-Jan. Hier worden de eerste (kleine) Bosschenaren begroet. Natuurlijk horen daar de benodigde pepernoten en liedjes bij. Daarna start de optocht en loopt de Sint met zijn bonte gezelschap een rondje door de stad. 

Intochten regio Den Bosch

Nadat Sinterklaas is aangekomen in Den Bosch gaat hij vanuit daar natuurlijk ook langs bij alle omliggende dorpen en steden! 

Intocht Sinterklaas in Volkel

Op zondag 17 november wordt er speciaal voor de kinderen uit Volkel een leuke ochtend en middag georganiseerd in de Sprong in Volkel. Het ochtendspel is om 11.00 uur en het middagspel om 14.00 uur.

Intocht (verlicht!) Sinterklaas in Berghem

Het binnenhalen van Sinterklaas en de Pieten vindt zaterdag 16 november rond 17.30 uur plaats in de Willibrordusstraat in Berghem. Sinterklaas wordt binnengehaald op een verlichte wagen. Langs de kant van de weg en op het plein staan naar verwachting honderden kinderen met glowsticks te wapperen die ze uitgereikt krijgen.

Intocht Sinterklaas in Zaltbommel

Zaterdag 16 november zijn tussen 14:00 - 16:30 uur Sinterklaas en de pieten weer te vinden in Zaltbommel! Sinterklaas verheugt zich er elk jaar weer op om in Zaltbommel aan de kade te komen waar alle kinderen uit de Bommelerwaard staan te wachten op zijn komst.

Intocht Sinterklaas in Schijndel

Op zondag 17 november aanstaande mogen we Sinterklaas verwelkomen in Schijndel. Om 13.40 komt Sint aan op de Molenstraat, om 14.30 op de Markt en 15.40 op de Boschweg. 

Intocht Sinterklaas in Ravenstein

De tijd dat Sinterklaas en zijn pieten een bezoekje aan Ravenstein komen brengen is bijna daar. Zondag 17 november arriveert hij bij de Loswal. Rond 12 uur hoopt de goedheiligman daar aan te meren. 

Intocht Sinterklaas in Boxtel

Op zondag 17 november vertrekt de Sint om 12.20 uur vanaf de Raapakkerbrug. Hij vaart over De Dommel en meert dan om 12.30 uur aan. Na het betreden van het vaste land gaat de hele stoet te voet naar de Markt waar hij welkom wordt geheten door de burgemeester. Daar is de receptie waar kinderen bij de Sint mogen komen.

Intocht Sinterklaas in Veghel

Met een groot gevolg meert Sinterklaas zondag 17 november weer aan in de haven van Veghel. Om 13.30 uur zet de Sint voet aan wal in de sfeervolle havenkom aan het Heilig Hartplein om vervolgens op zijn paard een rit naar de Markt te maken.

Intocht Sinterklaas in Sint-Oedenrode

De Goedheiligman komt aan in Rooi op zondag 17 november! Om 13.30 is de aankomst van Sinterklaas Dommel  en start de Intocht. Vervolgens start om 15.00 het grote Sinterklaasfeest!

Intocht Sinterklaas in Heesch

Een dag na de landelijke intocht zal Sinterklaas op zondag 17 november zijn traditionele bezoekje brengen aan Heesch. Net als voorgaande jaren begint de feestelijke intocht om 12.30 uur bij Huize Heelwijk en gaat vervolgens richting ’t Dorp. 

Intocht Sinterklaas in Uden

Uden- Sinterklaas komt op zaterdag 23 november naar Uden toe. Vanaf 14:30 uur is er voor kinderen een leuk programma op de Markt. De intocht van Sinterklaas is om 15:00 uur. 

Intocht Sinterklaas in Oss

Zaterdag 23 november hoopt de Sinterklaas met zijn pakjesboot om 13:00 uur af te meren aan de Waalkade. Voordat de Sint aankomt, is er al gezelligheid met muziek. Nadat we de Sint verwelkomd hebben, maakt hij met zijn rijtuig een feestelijke tocht naar het Osse centrum. 

Intocht Sinterklaas in Rosmalen

Met een groot gevolg komt Sinterklaas zondag 24 november weer aan in Rosmalen. Het grote feest begint om 12.00 uur en de Sint zal rond 14.00 uur arriveren.

Sinterklaas activiteiten voor kinderen in regio Den Bosch

We zullen jullie zoveel mogelijk op de hoogte brengen van alle leuke Sinterklaasactiviteiten in de regio op de Go-Kids agenda, maar we hebben er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet: 

Sinterklaasworkshop bij Naamkralensleutelhangers enzo in Geffen

Wil je even tijd voor jezelf of juist samen met je (klein)kind lekker komen freubelen én snoepen? Doe dan mee met een van de super leuke Sinterklaas workshops van Naamkralensleutelshangers enzo. De workshop wordt op verschillende dagen/tijden gegeven. Tijdens de workshop kun je kiezen uit het maken van een leuke pepernoten krans of een echte Sinterklaas etagére! Voor een overzicht van alle data klik hier.

Sint op Kasteel Heeswijk

Op zaterdag 23 en zondag 24 november komt Sinterklaas weer logeren bij Kasteel Heeswijk. En hoe! Het belooft een hele beleving te worden! Graaf Almericus verwelkomt alle kinderen op de brug: zijn je handen schoon, je schoenen goed gepoetst voor je Meet & Greet met Sint? Lees snel verder.

Sinterklaasmiddag bij Bibliotheek Bernheze

Het is eindelijk weer zover: Sinterklaas komt! Daarom maakt bibliotheek Bernheze er op woensdagmiddag 20 november een gezellige Sinterklaasmiddag van. Alle kinderen mogen die middag komen knutselen en kleuren. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen uit een mooi Sinterklaasboek! Je bent van harte welkom tussen 14.30 en 16.00 uur in Heesch, Heeswijk-Dinther èn Nistelrode. Voor meer informatie klik hier.

Sint on Ice in Den Bosch

O, kom maar eens kijken… Verwonder je over de spectaculaire schaatsacts van de Pieten, zing mee met de gezelligste Sinterklaasliedjes en ontmoet natuurlijk de Sint. Sinterklaas is namelijk speciaal naar ‘s-Hertogenbosch gekomen voor het allergrootste Sintspektakel voor de hele familie: Sint on Ice! Zouden die knappe acrobaten de Pieten en Jim Bakkum dat ook kunnen leren? Op 22 t/m 24 november kun je het zien in Autotron ‘s-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie.

Sintschoorsteentje maken bij Intratuin Rosmalen

Tijdens deze workshop kunnen kinderen een vrolijk sintschoorsteentje komen knutselen. Verwachtingsvolle koppies gegarandeerd! De workshop kost slechts € 2.50 per kind, inclusief materiaal, limonade en wat lekkers. Schrijf je direct online in óf schrijf je in bij de servicebalie van jouw Intratuin. Klik hier voor meer informatie.

Sinterklaas blogs voor een fijne Sinterklaas

Naast alle Sinterklaas intochten en activiteiten heeft Go-Kids ook een aantal interessante Sinterklaas blogs voor jullie verzameld. Deze blogs kunnen als ondersteuning dienen bijvoorbeeld met aftelkalenders om het enthousiasme van jouw kinderen in goede banen te leiden, maar zijn ook gewoon om jullie Sinterklaasfeest nóg leuker te maken.

Blog: Hij komt, hij komt...inspiratie voor sinterklaas lekkernijen 

Wil je samen met de kinderen heerlijke dingen maken voor het Sinterklaas feest of om gewoon lekker te snoepen. We hebben een recept voor kruidnootjes en gevulde speculaas. Bekijk hier de recepten.

Blog: Video van Sint met korting

Alweer voor het 11e jaar lang spreekt Sinterklaas jou toe via deze persoonlijke videoboodschap! Niet alleen weet hij je naam, maar hij weet ook precies te vertellen wat je leuk vindt, wat je hobby's zijn, wat je goed kunt of wat je misschien nog een beetje moet oefenen. Maak jouw Sinterklaasfeest er één om nooit te vergeten met dit bijzondere cadeau van Video van Sint!

Blog: Sinterklaas voor grote kinderen

De Sinterklaastijd is voor de meeste kinderen leuk en spannend, vooral als ze nog in de mythe geloven. Maar er komt een moment dat de twijfel toeslaat en dat er vragen komen. Hoe ga je daarmee om? Je leest het in de blog Sinterklaas voor grote kinderen.

Blog: Het is aftellen geblazen

Kijken jullie ook elk jaar weer uit naar deze leuke tijd vol gezelligheid, lekkers en natuurlijk cadeautjes? Wij zeker! Om het enthousiasme van jouw kind(eren) in goede banen te leiden hebben we iets leuks voor jullie. Namelijk twee te gekke aftelkalenders. Een speciaal voor het schoen zetten en de andere om de laatste nachten tot pakjesavond samen af te tellen. Op deze manier weten de kids precies waar ze aan toe zijn en kunnen jullie samen genieten van deze heerlijke tijd. 

Go-Kids Den Bosch wenst jullie een hele fijne Sinterklaastijd en natuurlijk een super gezellige pakjesavond op 5 december!