Het is ondertussen alweer iets meer dan een jaar geleden dat mijn dochter is geboren. Gezien Rosalie mijn eerste kindje is kwam er al in de zwangerschap veel op mij af. Natuurlijk is het prachtig dat je in verwachting bent, maar er moet opeens ook veel gebeuren en keuzes worden gemaakt. Wat heb je nodig, hoe richten we de kinderkamer in, willen we een NIPT test, hoe gaan we hem/haar noemen etc. etc. Dit speelt allemaal naast de veranderingen die je lichamelijk meemaakt en natuurlijk je hormonen (die in mijn geval) alle kanten op vlogen. 

Ik kan dan ook eerlijk zeggen dat het me soms allemaal een beetje teveel werd. Ik vond het hierdoor dan ook best moeilijk om te genieten van mijn zwangerschap. Toen kwam ik bij mijn verloskundigenpraktijk de Ridderhof in Oss en daar werd kort (maar enthousiast) verteld over de mogelijkheid om Centering Pregnancy bijeenkomsten te volgen. Dit is zwangerschapsbegeleiding in groepsverband. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over de controle momenten (mijn gewicht, hartslag, en naar het hartje luisteren van de baby) die je ook in één ruimte hebt. Het idee dat iedereen meeluistert wanneer ik mijn gewicht vertel aan de verloskundige was niet echt iets waar ik naar uitkeek. Maar Ridderhof stelde voor het drie keer te proberen en daarna een besluit te nemen. 

Dat advies heb ik gelukkig gevolgd, want ik vond het fantastisch. Tijdens de bijeenkomsten kon ik eindelijk gewoon even echt genieten van mijn zwangerschap en het wondertje dat in mij aan het groeien was! Een mooie bijkomstigheid is dat je ondertussen ook nog eens heel veel leert en je ervaringen kunt delen met andere mommy's-to-be. 

Linda Beumer van Welkom Kraamzorg heeft speciaal voor alle Go-Kids volgers een leuke blog geschreven over Centering Pregnancy met hierin meer informatie over wat het precies inhoudt, de meerwaarde voor zwangeren, en wat praktische informatie. Ben jij zwanger of ken je iemand die zwanger is (of wilt worden)? Dan raad ik je zeker aan de blog van Linda eens te lezen! Wie weet is Centering Pregnancy ook wel iets voor jou!! 

Lees hieronder de blog van Linda! 

Blog Linda van Welkom Kraamzorg