Hoi allemaal! 

Regelmatig zien jullie (hoop ik) leuke berichten voorbij komen van Go-Kids Den Bosch met tips voor kindvriendelijke evenementen, activiteiten, bedrijven, organisaties en clubs in regio Den Bosch. Daarnaast post ik af en toe ook ook berichten die wat persoonlijker zijn, bijvoorbeeld als ik samen met mijn dochter een leuk plekje heb ontdekt die ik natuurlijk met jullie moet delen! Maar volgens mij heb ik mezelf eigenlijk nooit officieel voorgesteld. Dus wie is nu het gezicht achter Go-Kids Den Bosch? 

Daar geef ik jullie graag antwoord op. Als eerste het gemakkelijkste, mijn naam is Lilian en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met mijn super lieve man Willem (die liever niet op de foto's staat) en samen hebben we een prachtige dochter Rosalie van ondertussen alweer 1 jaar oud. Daarnaast hebben we een schat van een hond, namelijk onze Golden Retriever Lea. We wonen in het kleine dorpje Geffen tussen Oss en Den Bosch in. Hoewel Geffen niet groot is, is hier wel altijd van alles te beleven met als hoogtepunt natuurlijk het jaarlijkse evenement Effe noar Geffe: de gezelligste Boerenmarkt in onze regio!! 

Januari dit jaar heb ik Go-Kids Den Bosch overgenomen en wat ben ik hier blij mee! Het is super leuk om op zoek te gaan naar al het moois wat deze regio te bieden heeft voor kinderen, en nog steeds ben ik elke keer weer blij verrast met het aanbod. Maar het allerleukste is nog wel om samen met Rosalie op ontdekking te gaan. Toen ik voor haar verjaardag echter op zoek ging naar een uitje bleek dit nog niet zo makkelijk. Want wat is nu leuk voor die kleintjes, in de buurt en natuurlijk ook nog een beetje betaalbaar. We waren namelijk al eerder een dagje naar de Efteling geweest en hoewel ik dit fantastisch vind, was het voor haar nog niet zoveel aan en is het helaas ook best prijzig. 

Zwemplezier!

Gelukkig waren wij er al snel uit. We houden namelijk alle drie (alle vier met de hond erbij) van zwemmen en hiervoor is er keus genoeg in de regio. Zo gaan ik en Rosalie al elke week baby- en peuterzwemmen bij Heijdensports in Oss en natuurlijk zwemt onze hond Lea regelmatig tijdens de mooie wandelingen door 't Bomenpark in Heesch of in De Geffense Plas bij ons om de hoek.

hond in bomenpark

Mijn man Willem heeft echter niet zo vaak de kans om met ons mee te gaan dus het verjaardagsuitje voor Rosalie was snel gekozen. In Oss zit namelijk het super gave zwembad het Golfbad waar je super leuk recreatief kunt zwemmen, maar waar je ook terecht kunt voor zwemlessen of als je lekker actief aan de slag wilt in het water. Zo heb ik hier zelf intens genoten van het zwangerschapszwemmen in de maanden voor de komst van Rosalie. In het Golfbad hebben ze een heel groot gedeelte voor de kleintjes waardoor je geen "last" hebt van de oudere kids die aan het spelen zijn. Ook de faciliteiten van het zwembad zijn zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Zo hebben ze aparte hokjes die speciaal zijn ingericht voor mensen met baby's, maar is er ook een grotere ruimte waar je met het hele gezin tegelijkertijd kunt omkleden met een box, verschoonmatten en plek om je kinderwagen te laten staan. Zelfs in het zwembad hebben ze op verschillende plekken verschoonmatten, boxen, kinderstoelen en een aparte kinder wc. Voor ons was dit dus het ideale gezinsuitje. Het was dan ook een heerlijke middag met veel zwemplezier! 

Speelplezier!

Houd je nou echter niet zo van zwemmen, dan zijn er ook nog andere leuke locaties voor ouders met jonge kinderen in Oss. Zo had ik laatst afgesproken met wat andere mama's van mijn zwangerschapsgroepje die ik heb leren kennen tijdens de CenteringPregnancy bijeenkomsten. We nemen dan altijd graag de kids mee, maar een leuke locatie vinden is best lastig. Een van de andere mama's was echter al een paar keer bij Speelparadijs OkiDo geweest en dus besloten we hier af te spreken. Dit bleek een super goed idee te zijn, want ook jonge kindjes kunnen hier heerlijk spelen terwijl jij er direct naast kunt genieten van een goed bakje koffie en wat lekkers. Dit speelparadijs is overigens ook erg leuk voor oudere kinderen, dus als je meerdere kids hebt in verschillende leeftijdscategorieën dan is dit ook een echte aanrader. 

Ik ben zelf ook opgegroeid in Oss en wij woonden vlakbij kinderboerderij De Elzenhoek. Hier heb ik dan ook heel wat uren in mijn jeugd doorgebracht. Een paar jaar terug is de kinderboerderij volledig vernieuwd en valt er nog meer te beleven. Ravotten in de natuurspeeltuin, knuffelen met de dieren of het voeren van de geitjes. Overal zijn ook leuke weetjes over de dieren te vinden en je kunt zelfs voor een klein bedrag meedoen met de leuke DierenDingen Speurtocht. Terwijl de kinderen ronddwalen over het terrein kun je als ouder lekker ontspannen toekijken op een van de picknickplekken op het erf. Ik ben zelf nog niet met Rosalie naar de kinderboerderij geweest, maar deze staat zeker bovenaan mijn lijstje! We nemen dan ook zeker opa en oma mee, want die genieten hier natuurlijk net zoveel van als wij. 

En als Rosalie ietsjes ouder is? Dan gaan we ook zeker een bezoekje brengen aan de naastgelegen speeltuin De Elckerlyc! Mijn neefje (2,5 jaar) en nichtje (4 jaar) zouden dit ook fantastisch vinden dus wellicht maken we er wel leuk familie-uitje van! Ondertussen kan Rosalie dan alvast lekker genieten van de schommels en de zandbak! 

De natuur in!

Schijnt het zonnetje? Dan vinden we het ook heerlijk om er op de fiets op uit te gaan of lekker te wandelen met de hond. Oss is omgegeven door prachtige natuurgebieden en een grote favoriet is stiekem toch wel de Maashorst. Naast de leuke evenementen die hier worden georganiseerd zijn er ook veel leuke wandelpaden te vinden zoals het Docus de Das avonturenpad in Schaijk. Ook leuk is natuurgebied Herperduin met het super gave Speelbos Das Leuk. Dit is dan ook lekker te combineren met een bezoekje aan Pannenkoekenrestaurant Pan en Zo. Waar kun je heerlijk eten terwijl de kinderen spelen op het leuke speeltoestel op het terras.

Gezien Rosalie nog jong is blijven we vaak nog een beetje in de buurt van waar we wonen. Hoe ouder ze wordt hoe vaker we echter op ontdekking zullen gaan! Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de komende jaren en naar de vele gezinsuitjes die nog gaan komen. Hebben jullie nog leuke tips? Mail ze vooral naar denbosch@go-kids.nl!!