Sint op het Kasteel bij Kasteel Heeswijk

Maak je klaar voor een kleurrijk Sinterklaasavontuur! Sint en de Pieten logeren weer op Kasteel Heeswijk en ook dit jaar openen ze de kasteelpoort. Struin door de Pietenvertrekken, bekijk de grote bibliotheek en ontdek het atelier van Pietje met de Parel. Dit wordt een museumbezoek om nooit te vergeten.

Pietje met de Parel heeft haar kwasten en schildersezels mee naar Kasteel Heeswijk genomen, want samen met Piekobello en de kinderen uit Nederland werkt ze aan een geheim cadeau: een museum voor Sinterklaas! Iedereen weet dat Sinterklaas gek is op tekeningen, hij bewaart iedere tekening die hij krijgt. Een museum vol Sinterklaaskunst klinkt dus als het perfecte cadeau. Er is alleen één probleem; de tekeningen voor in het museum staan nog in Spanje. Scholen, bedrijven en iedereen met een potlood of penseel helpt mee om het museum op tijd gevuld te krijgen.

Tijdens je bezoek zie het kasteel langzaam in een museum veranderen. Je loopt de route op je eigen tempo en kijkt je ogen uit in de Pietenschoenpoetskamer, de indrukwekkende slaapkamer van Sinterklaas en natuurlijk het schildersatelier. Met de audiotour en speurplaat van Pietje met de Parel mis je geen enkel detail. Er is genoeg te zien, maar vergeet zeker niet je oren wijd open te zetten: ook al zie je de Pieten en Sinterklaas niet tijdens je bezoek, als je goed luistert dan hoor je ze af en toe oefenen op het dak, giechelen op het toilet of snurken na een lange nacht.

Sint op het Kasteel is een museumbezoek met een Sinterklaasbeleving. Kleurrijk, vrolijk en verhalend. Van 15 november tot en met 4 december is Kasteel Heeswijk geopend als Sint op het Kasteel.

Meer informatie

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Go-Kids nieuwsbrief!