Buitenpret met kinderen in de kerstvakantie

Naar buiten, de natuur in met kinderen

Hieronder vind je een lijst met wandelingen voor gezinnen in de natuur. De meeste wandelingen en activiteiten zijn gratis. En vaak kun je ze combineren met een stop bij een van de horeca gelegenheden waar je lekker wat kunt drinken en of eten.

Wandelen bij Dennenlucht

Restaurant Dennenlucht is deze kerstvakantie open van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. Ook hebben ze voor kids een knapzak te koop waar een pakje drinken, kabel spek, natuur bingo en een doosje kleurpotloden in zit. Tevens zitten er 4 ducaten in die weer in te leveren zijn bij het winkeltje. Wandelroutes zijn door het Mastbos aangrenzend aan Dennenlucht!

Wandelen bij Dennenlucht

Smokkelroute en puzzeltocht

Bij de Strijbeekse Heide loopt een 8 kilometer lange oude smokkel route langs de grens. Jullie passeren twee keer de grens met België. Dat zie je aan de grenspalen langs de route. Super leuk om met kids te doen. Het is mogelijk om de route een paar kilometer in te korten als je met kleine kinderen bent.
Tip: Hier kun je ook goed geocachen met de kinderen!

Geocachen met kids

Winter OERRR kinderactiviteiten op Tiengemeten

Deze kerstvakantie zijn er verschillende kerstactiviteiten en wandelingen voor kinderen en gezinnen op Tiengemeten. Ook is er begin januari weer een Vette Vogeldag. Beleef samen met de kinderen de winter op dit mooie natuureiland!  Bekijk de agenda en reserveer jullie plekje!

Kinderactiviteiten van OERRR

Legendejagers

Zijn jullie op zoek naar een spannende wandeling of fietsroute? Ga dan naar één van de verschillende Baronie poorten en luister (gratis) naar mooie bijzondere en spannende verhalen. De Legendajagers hebben in opdracht van LandStad De Baronie, een aantal verhalen binnen de Baronie van Breda tot leven gebracht. Met je smartphone en QR reader kunnen jullie de verhalen GRATIS beluisteren op de verschillende Baronie Poort locaties hier in de regio Breda. 

Legendejagers

Uilenbos

Elk jaar in de winter komt een groep Ransuilen overwinteren in de dennen van de Boswachterij Dorst.  Super leuk en spannend om met de kinderen te gaan bekijken. Let wel op: De Ransuil is een ernstig bedreigde diersoort. Dus respecteer hun rust! De uilen slapen overdag. Laat ze slapen en maak niet te veel lawaai. Je vindt de uilen in de bossen bij de Leemputten in Dorst (bij het oude parkeer terrein van zwembad Surae).

Tip: Raap een paar uilenballen bij de bomen en ga ze pluizen met de kids.

Ransuilen bij Dorst 

Speurneuzenwandeling

Vanuit de gezellige Treehouse bar bij de Mosten loopt een super leuke actieve 2 KM lange speurneuzenwandeling voor kinderen rondom de vijver. Binnen bij de bar of via de website kun je een gratis route kaart vragen. De kinderen gaan tijdens de wandeling op zoek naar 10 eekhoorntjes! Deze gratis speurtocht is volledig buiten in de natuur en je kan daar goed parkeren.

 Speurneuzenwandeling 

Speelbossen van de regio Breda

Omdat niets zo leuk is voor kinderen als ravotten, ontdekken en spelen in het bos, hebben wij op Go-Kids alle speelbossen handig voor je bij elkaar gezet. Dus warme jas en aan en lekker spelen maar. Natuurlijk kan je de speelbossen ook leuk combineren met een bezoek aan een familierestaurant in de buurt. Zoals familierestaurant Dennenlucht of De 7 heuveltjes.

Alle speelbossen van Breda 

Kabouterpaden van de regio Breda

Wist jij dat we drie kabouterpaden hebben hier in de regio? Het zijn korte wandelingen langs leuke kabouterpaaltjes.

Kabouterpad in het Mastbos Bij dit kabouterpad kun je via Go-Kids ook een kabouter speurtocht opdrachtenboekje downloaden. 
Kabouterpad in ChaamTot slot is er nog een in de verloren hoek in het Kabouterpad Liesbos

Laarzenpad regio Breda en omstreken

Lekker de laarzen aan en wandelen maar met de kinderen. We hebben vier laarzenpaden uit de regio Breda op onze site verzameld. Er is er een in Chaam, Gastels Laag, in Baarle-Nassau en een in Etten-Leur.

Laarzenpaden van Breda 

De Steengroeve

Bij de Steengroeve in Chaam ligt aan de overkant het bos. In dit bos kan je lekker wandelen maar er ligt ook een heel leuk kabouterpad aangelegd door Staatsbosbeheer. Bij de Steengroeve kun je hele leuke tasjes huren om op pad te gaan in het bos aan de overkant naar het kabouterpad in Chaam.

De Steengroeve

Staatsbosbeheer regio Breda

Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Ze ontwikkelen en beschermen het groene erfgoed van ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Hier in de regio beheert Staatsbosbeheer naast het Mastbos nog een aantal gebieden.

Staatsbosbeheer Breda

Speurtochten door de binnenstad van Breda 

Hebben jullie de nieuwste blind walls van Breda al gezien? Je kunt deze muurschilderingen te voet of met de fiets met de kinderen bekijken. Maar dat is nog niet alles, weet je dat er nog meer speurtochten voor de hele familie door de stad Breda zijn? 
 

Log In