Geocaching met kinderen

Extra leuk tijdens een wandeling met kids 

Geocaching met kinderen

Ken jij de Geocache app al? Het is een app die je gratis kunt downloaden. In de app vind je een kaart van de omgeving met daarop een aantal markeringen. Elke markering is een schat een cache! Deze kun je vinden door met de telefoon in de hand op zoek te gaan.

Sommige caches zijn erg moeilijk en echt voor de cracks (lees, volwassenen die dit dagelijks doen) Sommige geocaches echter zijn speciaal voor kinderen, makkelijk te vinden en echte schatten!  De caches in de app hebben allemaal een omschrijving en een moeilijkheidsgraat. Bij de eigenschappen kun je ook zien of hij "Aanbevolen voor kinderen" is. Als je met kinderen gaat wandelen is het goed om juist deze caches te zoeken.   

Als je alleen de gratis app hebt (heb ik ook), kun je niet alle caches zien. op zich is dat geen probleem er zijn er zo veel, dat er keus genoeg is! 

Maar welke geocache is dan kindvriendelijk (hoe zie je dat?) en geschikt om met de kinderen te gaan zoeken?  Hieronder geven we wat tips om de leukste kindercaches te vinden:

Kies gemakkelijke kindvriendelijke geocaches

Als je een cache bij jullie in de buurt ziet, open hem dan op je scherm en kijk naar de "moeilijkheid" en naar het "Terrein". Als je met kinderen gaat lopen, is het verstandig om een makkelijk terrein (1 of 2 ) en een makkelijke cache te zoeken (1, 2 of 3)  Het is natuurlijk het leukste als de kinderen zelf de cache kunnen vinden! 

Zoek een geocache met kado

Voor kinderen is het extra leuk als ze niet alleen een klein (fotorolletje)doosje met een lijstje waar je je naam op kan zetten vinden (dit zijn de meeste geocaches) , maar een echte schat! Het leukste voor kinderen is het om een doos met kleine kado's er in te vinden! Het is dan gebruikelijk om dan één kadootje er uit te halen (mogen de kids zelf kiezen) en er een nieuwe in te stoppen voor een volgende  schatzoeker!  Dus tip: Neem altijd een paar stuiterballen, ballonnen, of andere kleine speeltjes mee als jullie gaan wandelen en schatzoeken. 

Maar hoe weet je nu of jullie een naar een echte schat op zoek zijn of alleen een doosje met een namenlijst? Helaas weet je dat bijna nooit helemaal zeker maar een goede indicatie is de grootte van de geocache! Ook dit zie je als je op je scherm als je hem opent. Kijk naar "Formaat" en in het geval van een kindercache geldt hoe groter hoe beter!

Let op: ook klein formaat geocaches zijn vaak geschikt voor kinderen, alleen zit er dan niet altijd een kado bij! De cache op de foto had geen kado's maar was wel super leuk! 

Kies de juiste eigenschappen

Als je een cache hebt gevonden die niet te moeilijk is, op makkelijk terrein is en relatief groot is. Dan kun je ook nog bij de eigenschappen kijken. Klik op eigenschappen en als er bij staat: "Aanbevolen voor kinderen" weet je zeker dat je goed zit.   

 

Contoleer of cache er nog is

Er komen vaak nieuwe caches bij en er vallen er ook soms af. Dit is niet altijd duidelijk, maar je kunt het zien als de cache pas nog gevonden is.  Bekijk de laatste activiteit op de caches in de app voordat jullie met de kinderen op zoek gaan. Als de cache al een tijd niet gevonden is, of er een paar recente Niet gevonden-logs op staan, is de kans groot dat hij er niet meer is.

Ik las op de website van geocache dat als je de betaalde versie van deze app hebt, je ook kan zoeken op kindvriendelijk. Maar wij hebben die niet dus ik weer eerlijk gezegd ook niet of dat goed werkt. 

Geocaches, geschikt voor kids in de buurt van Breda

Ik heb met mijn gezin al een aantal super leuk kindergeocaches gevonden. Zo zijn er bijvoorbeeld vlakbij het Smokkelaartje, aan de Smokkelroute een aantal leuke kidscaches te vinden! Beesten Bende heten deze caches. Maar het is niet leuk om alles te verklappen, veel leuker is het om zelf met de kids op zoek te gaan! Hier in de regio of waar jullie ook zijn, want de app heeft overal schatten weer! Ik weet nog goed dat wij een keer op het strand waren in Zeeuws Vlaanderen. Daar hebben we toen ook de app opgestart en kinderen hebben toen een ton in de duinen opgegeven. 

TIP: wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda e.o.

Log In