Gratis waterspeelplekken en waterspeelplekken regio Breda en omstreken

Als het warm is willen kinderen zwemmen of met water spelen. Soms kan het in een tuin, maar ook leuk is het om te spelen in een (water) speeltuin. Hier in de regio Breda zijn een aantal mooie plekken om met water te kliederen.

Spelen in en bij fonteinen

Hoe fantastisch is het voor kinderen om lekker in en rond een fontein met water te spetteren? We hebben er een aantal voor je bij elkaar gezet. Ze zijn veelal in de binnensteden, dus het beste kan je dit aan het einde van een dag in de stad plannen (ivm natte kleren van de kids!). Terwijl papa en mama op het terras zitten kunnen de kids fijn kliederen.

  • Spelen in de bedriegertjes op het Kasteelplein in Breda.
  • Fontein op het Raadhuisplein in Etten-Leur
  • Fontein op de Markt in Oosterhout
  • Pauw fontein bij Boerderij Wolfslaar in Breda, doe je kindje waterschoentjes aan, het kan erg glad zijn!
  • Leuke bedriegertjes in de wijk Tuinzigt in Breda!
  • Fontein op de Nieuwe Markt in Roosendaal
  • Speelfontein in Made aan de Marktstraat bij de ijssalon

Een goede tip is om je kind waterschoentjes aan te doen bij waterspeelplekken. Hierdoor heb je minder snel kans op vallen en pijn aan de voetjes.

Shoesme heeft hele leuke waterschoentjes voor de kids. Je shopt ze hier!

Parken met waterpret voor kinderen

Speeltuinen met waterpompen voor kinderen

  • Speeltuin de Hoge Neer in Etten-Leur heeft een fantastische water pomp met sluizen.
  • Waterpomp bij speeltuin Somerweide in Breda
  • De speeltuin bij de Koeckers (gratis toegankelijk) heeft sinds dit voorjaar ook een super fijne waterspeel pomp voor kids   
  • Bij Johan en Caroline is ook een leuke, nieuwe waterpomp, als de kindjes vies zijn kunnen ze daarna onder begeleiding onder de campingdouche!
    Neem dus voor de zekerheid droge kleding mee!

Speelbossen met waterspeelplekken

Een aantal speelbossen hier in de regio Breda hebben ook watertoestellen. Klieder pret voor kinderen gegarandeerd!

  • Speelbos de Boeverijen in Breda heeft een waterplas waar je overheen kan lopen met een touwbrug. Ook heeft dit speelbos een waterpomp.
  • Speelbos Brakkenbos in de Haagse Beemden in Breda heeft onder andere een kleine poel, waar met boomstammen een brug kan worden gemaakt en ook een waterpomp.
  • Het speelbos in Gilze heeft ook een waterpomp.

Kinderboerderijen met waterpompen om mee te spelen

Mis je nog een plek in dit overzicht? Kennen jullie nog een leuk waterspeelplekje? Mail het ons op breda@go-kids.nl. Wij zijn altijd erg blij met leuke tips, en gaan ze graag testen!

De leukste binnen en buitenzwemopties

We hebben een overzicht met de leukste zwemplekken voor je verzameld. Hier kan je zowel binnen als buiten zwemmen!

Kijk hier voor de leukste zwemopties!

 

Buitenspelletjes en waterspelletjes

Als het lekker warm is, is spelen met water het fijnste wat er is. Kinderen koelen lekker af van water en ze hebben veel plezier buiten. Wij hebben een aantal leuke waterspelletjes voor jullie op een rij gezet.  Deze top 10 waterspellen, die je gewoon in de tuin of een parkje zelf kunt spelen, zorgen voor veel plezier en verkoeling tijdens de warme dagen. Waterspelletjes

Buitenspelletjes met kinderen

Willen de kids buiten spelen maar hebben ze geen inspiratie?  Wij hebben allerlei ideeën verzameld die de kinderen samen of zonder jou buiten kunnen gebruiken. Zoals je zult zien; het zijn er nogal wat. Buitenspelletjes

 

TIP: wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Breda in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Breda