De leukste waterspellen voor kids

De 10 leukste water spellen voor kinderen

Als het echt warm is, is spelen met water het fijnste wat er is. Van waterspellen koelen kinderen lekker af en ze hebben veel plezier buiten. Bij Go-Kids hebben we een aantal tips voor leuke waterspelletjes voor je verzameld. Deze top 10 water spellen, die je gewoon in de tuin of een parkje zelf kunt spelen, zorgen voor veel plezier en verkoeling tijdens de warme dagen.

Ben je op zoek naar een leuke plek in een park, speeltuin of andere openbare ruimte om met water te spelen in de regio Breda? Lees dan ook ons blog  De leukste waterspeelplekken van de regio Breda 

Waterspelletjes, we hebben 10 top spelletjes verzameld die wij graag met onze kids spelen! lees alle tips hier onder.

Water spel 1: Waterballonnen gevecht met kinderen

Een waterballonnen gevecht is altijd een hit. Je kunt de waterballonnen naar elkaar gooien en elkaar proberen te raken. Je kunt ook de kinderen met waterballonnen laten overgooien. Laat twee kinderen tegenover elkaar staan. En laat ze de waterballon overgooien. Steeds als ze de waterballon gevangen hebben, zetten beiden kids een stap naar achteren. Wie het het langste vol houd heeft gewonnen!

Water spel 2: Waterpistool gevecht

Bijna iedereen heeft wel een waterpistool. Zorg voor een grote bak met water in het midden van het speelveld , hier kunnen de kids steeds hun pistool "laden "met water. 

Verdeel de kids in groepjes en ze kunnen in een park of speeltuin elkaar zo goed mogelijk nat proberen te spuiten.

Bekijk hier alle waterpistolen bij bol.com

 

Waterpistool gevecht bal spuiten

Verdeel de kids in twee teams, zet ze tegenover elkaar op een rij. Geef alle kinderen een waterpistool. Leg in het midden een bal. Laat alle kids met hun waterpistool de bal naar de andere kant proberen te spuiten! 

Water spel 3: Water flessenvoetbal

waterspelletjes tips - flessenvoetbal

Je hebt, voor ieder kind dat mee doet, een met water gevulde plastic fles nodig. (zonder dop!!) Elk kind gaat voor een fles staan. De kinderen kunnen in een cirkel staan. Met een bal mogen de kids proberen elkaars waterfles om te gooien. Hun eigen fles mag natuurlijk niet omvallen. Mocht de fles toch omvallen, dan moeten ze eerst de bal halen en daarna pas de fles weer rechtop zetten. 

Water spel 4: Water wipwap 

Maak een water wipwap met een plank en een (bak)steen of ander zwaar ding. Aan de ene kant zet je een plastic bekertje water. De kinderen mogen op het andere uiteinde van de plank trappen, zodat het bekertje water de lucht in vliegt. De kinderen moeten het water op zien te vangen met een andere beker. 

Water spel 5: Sponstikkertje met natte sponzen

Tikkertje spelen met een spons. Het is niet heel moeilijk. De tikker krijgt een natte spons en moet de andere kinderen proberen aan te tikken. Als je getikt bent, maak je de spons weer nat en ben je zelf de tikker.

Water spel 6: Spons gooien

Koop of maak een bord met een gat in het midden, waar een gezicht in past....... 

Geef alle kids een spons. Als je twee kleuren sponzen hebt, kun je ieder team een eigen kleur spons geven.  Ieder team heeft ook een teiltje met water om de sponzen lekker in nat te maken.

Een iemand (misschien papa wel) neemt plaats op een stoel een aantal meters van de kids. De kids mogen nu met de natte sponzen papa proberen nat te gooien.

Ik kocht ooit dit bord bij de Action, te leuk! Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken.   

Water spel 7: Water dans

Het is stoelendans maar dan met teiltjes water!

Zet een aantal teiltjes water in een kring met ruimte ertussen. Terwijl de muziek speelt, lopen de kids rondjes rondom kring met teiltjes water. Stop de muziek? Dan moeten de kinderen zo snel mogelijk in een teiltje water gaan zitten. Geen teiltje kunnen bemachtigen? Dan ben je af. Bij iedere ronde haal je een teiltje water weg en doe je de “teiltjes dans” opnieuw. Degene die overblijft die wint!

Water spel 8: Reuzen bellen blaas slang 

Natuurlijk is bellen blazen zelf al erg leuk. Maar met dit DIY bellenblaas recept maken de kids een dikke slang van sop! Super leuk. 

Je neemt een lege plastic fles, draait de dop er af en knipt de onderkant er vanaf. Deze gebruik je niet. Pak een oude sok of washandje en doe deze over het de grote opening in het bovenste deel van de fles, het deel waar de dop zat laat je vrij. Maak een teiltje sop met afwasmiddel. De kinderen kunnen het deel met de sok een beetje in het sopje dopen en vervolgens blazen door de flesopening. Als het goed is ontstaat er dan een super gave dikke slang van sop!

waterspelletjes - bellen maken

Water spel 9: Waterstralen plezier

Ook hiervoor heb je een lege plastic fles nodig. Prik er een aantal gaatjes in. Aan de opening maar je een tuinslag vast, je zet de kraan aan en laat het plezier maar beginnen! 

Heb je nog een stukje oude tuinslang liggen? Je kunt ook in een stukje (oude) tuinslang gaatjes prikken. Het ene uiteinde sluit je aan op de kraan en het andere uiteinde maak je dicht. 

Wil je gemak, dan kun je ook een kant en klare octopus met spuitarmen kopen. Ik kocht hem vorig jaar bij het Kruidvat, maar je kunt hem ook online aanschaffen. 

Octopus waterspeelgoed 

Water spel 10: Waterestafette

Bij waterestafette is het doel om als eerste een bak met water te vullen. Er zijn heel veel varianten te verzinnen op een waterestafette voor kinderen.

Kijk naar de leeftijd van de kids, en de ruimte die je hebt. Misschien speel je dit wel in een speeltuin. Gebruik dan de speeltoestellen als hindernis! 

Verdeel de kids in teams en zet een uitdagend parcours uit, gebruik een slalom en laat kids ergens onderdoor kruipen en/of overheen klimmen. Gebruik bekertjes, sponzen, waterballonnen, of flesjes met gaatjes aan de onderkant om het water te "vervoeren".

Heb jij nog een leuke waterspelletjes tip? Mail ons breda@go-kids.nl

Wil jij nog meer tips over waterspeelgoed en  andere handige items voor de zomer? Bekijk deze tips Bol.com

Log In