Uit eten met kinderen in regio Breda, een overzicht van kindvriendelijke restaurants 

Onze regio heeft verschillende gezellige familie restaurants. De vakantie periode is dé tijd om gezellig samen uit eten te gaan. Bij de kindvriendelijke restaurants van onderstaand overzicht is er naast lekker eten ook veel te beleven voor kinderen en hun ouders. Vaak is er een speeltuin of ligt het restaurant bij een speel- of wandelbos.  Bij een aantal restaurants kunnen kids ook lekker binnen spelen. Waar je ook heen gaat, veel plezier en eet smakelijk samen.

De Hoge Neer in Etten-Leur

Dit gezellige pannenkoekenhuis met terras ligt direct naast de grote mooie speeltuin De Hoge Neer. Super leuk om te combineren dus! Er kan niets op tegen een oer-Hollands goede pannenkoek. Bij De Hoge Neer eet je de lekkerste pannenkoeken, iedere dag vers bereid door de chef met lokale producten uit Etten-Leur en omgeving. Op zaterdagen worden kinderen tussen 14 en 19 uur gratis geschminkt bij de Hoge Neer. En op donderdag van 17 tot 20 uur eet je onbeperkt pannenkoeken voor €11 Lees hier alles over Pannenkoekenhuis De Hoge Neer en de herfstvakantie activiteiten 

Het Smokkelaartje

Het Smokkelaartje ligt in natuurgebied de Strijbeekse heide, waar je met de hele familie goed kunt wandelen en fietsen. Voor kleine kinderen is er binnen een heuse een Smokkelaarsgrot met ballenbak, krijt- en magneetborden. Midden in het restaurant is een heerlijke sfeervolle open haard. Vanaf het restaurant kun je de oude Smokkelroute over de grens naar België wandelen  De menukaart van Het Smokkelaartje is gevarieerd. Naast pannenkoeken en smokkelhapjes kan je bijvoorbeeld ook heerlijke soepen en salades bestellen. En wist je dat ze bij het Smokkelaartje sinds kort een hele nieuwe speeltuin buiten hebben? 

Dennenlucht

Familie restaurant Dennenlucht ligt erg mooi aan de rand van het Mastbos, je kan er vanuit Breda met een leuke fietstocht door het bos komen. Of je kunt het combineren met een wandeling over het Vlonderpad. Naast pannenkoeken, kunnen jullie hier ook smullen van heerlijke andere gerechten!  Dennenlucht heeft een mooi terras en fijne speeltuin voor kinderen. Binnen kan er ook gespeeld worden op de speelzolder.  Hier kunnen kinderen een leuke film kijken of een spel spelen met BEAM! Dit super coole apparaat projecteert de spelletjes op de vloer. Dus lekker eten en lekker spelen bij familierestaurant Dennenlucht.

 

De Koeckers in Den Hout

De Koeckers in Den Hout is een sfeervol pannenkoeken restaurant met themaruimtes. Zo is er een heksenruimte, een botenhuis, een heuse koningskamer en nog veel meer. Kinderen kunnen fantastisch binnen en buiten spelen bij de Koeckers.  Naast de speeltuin ligt de prachtige Koeckers golfbaan met 18 spannende holes. Dus als het weer goed is, kunnen jullie ook nog elkaar uitdagen voor een potje mini golf.

Familierestaurant Huis ten Bosch 

Bij Huis ten Bosch is het altijd gezellig. Dit kleinschalige gezellige restaurant heeft als specialiteit heerlijke pannenkoeken, maar ook de niet pannenkoeken fan zal hier lekker smullen.  Tip: Bij dit restaurant schijnt een schat begraven te liggen....... Kun jij hem vinden? Met deze tips moet het jullie vast lukken

Pasta Kantine Breda

Uit eten met de kinderen in het centrum van Breda! De sfeer van De Pasta Kantine is gezellig, laagdrempelig en no-nonsens en daarom de perfecte plek om te eten met je familie. Je eet hier heerlijke pastagerechten. Kinderen zijn van harte welkom bij de pasta kantine en natuurlijk heeft de Pasta Kantine kinderstoelen. Naast een kindermenu met een kinderpasta en kinder-bolognaise, is er ook de mogelijkheid om een kleine portie pasta bestellen, ook zeer geschikt voor kinderen. Tip: De pasta kantine is super te combineren met een dagje winkelen of een bioscoop of theater bezoek!

Brasserij Offcourse

Brasserij Offcourse is een gezellige plek voor de hele familie. Het restaurant met speeltuin is kindvriendelijk. Jullie kunnen hier terecht voor een lunch, brunch en diner met fantastisch lekkere grillbuffetten. Naast lekker eten, kunnen jullie hier ook van alles beleven. Zo is er buiten een echte adventure speeltuin en binnen in de overdekte hal kunnen jullie de 18 holes van de adventure golfbaan spelen. Tip=> het speelbos en kabouterpad van Chaam ligt hier ook vlak bij!

Op 13 oktober 2019 is er een heerlijke familie brunch, kijk hier 

Van 11 oktober tot 31 oktober kun je Halloween adventure golf spelen bij Offcourse, kijk hier

Eetcafé De 7 Heuveltjes

Aan de Galderseweg tegenover het Mastbos vind je eetcafé De 7 Heuveltjes.  Het is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het vlakbij gelegen speelbos met daarna een heerlijke familieborrel met herfst biertje. Aan de voor- en zijkant van De 7 Heuveltjes zijn terrassen. Verder vind je hier een authentieke speeltuin met oa een draaimolen, tokkelbaan, klimrekken, glijbaan, (familie) schommels en een zandbak voor de kleintjes. De menukaart van de 7 Heuveltjes heeft veel lekkers van lunch- en hoofdgerechten tot borrelplanken en nog veel meer. Natuurlijk is er ook een kinderkaart!  

Koffie drinken met lekkers in The Cake Room Breda

Geen restaurant wel een super tip voor als je overdag in de binnenstad van Breda bent met kids. The Cake Room is een super plek om even heerlijk koffie of een monster milkshake te drinken en te genieten van een heel veel lekkers.

Restaurant Ponderosa

Een ander leuk restaurant, midden in de natuur is restaurant Ponderosa. Bij Ponderosa kun je heerlijk eten. Leuk voor de hele familie, want ook hier is een fijne grote buiten speeltuin. Tip: Ook leuk om te combineren met zwembad Ponderosa.

Je kunt een bezoek aan Ponderosa ook goed combineren met een fietsroute of een wandeling. Ook is de ingang van Ponderosa een Baroniepoort. En als je met je QR reader van de telefoon het icoontje op de paal leest, kunnen jullie gratis luisteren naar een bijzonder verhaal van de Legendejagers uit het verleden over deze plek.

Bekijk hier het complete overzicht van kindvriendelijke restaurants in de regio Breda

Log In