Gezellig uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen in regio Breda, een overzicht van kindvriendelijke restaurants 

Onze regio heeft verschillende gezellige familie restaurants. Bij de kindvriendelijke restaurants van onderstaand overzicht is er naast lekker eten ook veel te beleven voor kinderen en hun ouders. Vaak is er een terras met speeltuin of ligt het restaurant bij een speel- of wandelbos. Bij een aantal restaurants kunnen kinderen ook binnen spelen. Waar je ook heen gaat, eet smakelijk samen. 

Het Smokkelaartje

Het Smokkelaartje ligt in natuurgebied de Strijbeekse heide, waar je met de hele familie goed kunt wandelen en fietsen. Voor kleine kinderen is er binnen een Smokkelaarsgrot om in te spelen met ballenbak, krijt- en magneetborden en ook buiten kunnen kinderen fijn spelen. Vanaf het restaurant kun je bovendien de oude Smokkelroute over de grens naar België wandelen  De menukaart van Het Smokkelaartje is gevarieerd. Naast pannenkoeken en smokkelhapjes kan je bijvoorbeeld ook heerlijke soepen en salades bestellen. En weet je dat je hiervandaan ook een spannende GPS wandeling met de kids kan doen? Super leuk en coronaproof!

Familierestaurant Dennenlucht

Familie restaurant Dennenlucht ligt erg mooi aan de rand van het Mastbos, je kan er vanuit Breda met een leuke fietstocht door het bos naar toe. Of je kunt het combineren met een wandeling over het Vlonderpad. Naast pannenkoeken, kunnen jullie hier ook smullen van heerlijke andere gerechten!  Dennenlucht heeft een fijne speeltuin voor kinderen. Binnen kan er ook gespeeld worden op de speelzolder. Hier kunnen kinderen een leuke film kijken of een spel spelen met BEAM! Dit super coole apparaat projecteert de spelletjes op de vloer. Dus lekker eten en lekker spelen bij familierestaurant Dennenlucht.

Pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout 

Pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout is een sfeervol pannenkoeken restaurant met themaruimtes. Zo is er een heksenruimte, een botenhuis, een heuse koningskamer en nog veel meer. Kinderen kunnen fantastisch binnen en buiten spelen bij de Koeckers.  Naast de speeltuin ligt de prachtige Koeckers golfbaan met 18 spannende holes. Dus als het weer goed is, kunnen jullie ook nog elkaar uitdagen voor een potje mini golf. Tot slot kun je hier steps huren met de kinderen een een mooie actieve steproute met opdrachten in het natuurgebied in de omgeving doen.

Pst.... Wist je dat er nu ook een Koeckers in Zundert is?! 

Pasta Kantine Breda

Uit eten met de kinderen in het centrum van Breda! De sfeer van De Pasta Kantine is gezellig, laagdrempelig en no-nonsens en daarom de perfecte plek om te eten met je familie. Je eet hier heerlijke pastagerechten. Kinderen zijn van harte welkom bij de pasta kantine en natuurlijk heeft de Pasta Kantine kinderstoelen. Tip: De pasta kantine is super te combineren met een dagje winkelen of een bioscoop of theater bezoek! Wist je dat je de Pasta Kantine tegenwoordig ook een heerlijk Take Away menu heeft?

Koffie drinken met lekkers in The Cake Room Breda

Geen restaurant wel een super tip voor als je overdag in de binnenstad van Breda bent met kids. The Cake Room is een perfecte plek om heerlijke koffie of een monster milkshake te drinken en te genieten van al het lekkers. Ook kun je hier een picknick mand bestellen en die in het naastgelegen valkenberg park gezellig met de kids oppeuzelen! 

Restaurant Rosa

Een ander leuk restaurant, midden in de natuur is restaurant Rosa van Ponderosa. Bij Ponderosa kun je heerlijk eten. Leuk voor de hele familie, want ook hier is een fijne grote buiten speeltuin. 

Je kunt een bezoek aan Ponderosa ook goed combineren met een fietsroute of een wandeling.  Kijk hier voor fietsroutes Ook is de ingang van Ponderosa een Baroniepoort. En als je met je QR reader van de telefoon het icoontje op de paal leest, kunnen jullie gratis luisteren naar een bijzonder verhaal van de Legendejagers uit het verleden over deze plek. 

Bekijk hier het complete overzicht van kindvriendelijke restaurants in de regio Breda

Log In