Uit eten met kinderen in de zomervakantie regio Breda

Kindvriendelijke restaurants regio Breda

Onze regio heeft verschillende gezellige familie restaurants. De vakantie periode is dé tijd om gezellig samen uit eten te gaan. Bij de kindvriendelijke restaurants van onderstaand overzicht is er naast lekker eten ook veel te beleven voor kinderen en hun ouders. Vaak is er een speeltuin of ligt het restaurant bij een speel- of wandelbos.  Bij een aantal restaurants kunnen kids ook lekker binnen spelen. Waar je ook heen gaat, veel plezier en eet smakelijk samen.

Koffie drinken met lekkers in The Cake Room Breda

Geen restaurant wel een super tip voor als je overdag in de binnenstad van Breda bent met kids. The Cake Room is een super plek om even heerlijk koffie of een monster milkshake te drinken en te genieten van een heel veel lekkers.

Eetcafé De 7 Heuveltjes

Aan de Galderseweg tegenover het Mastbos vind je eetcafé De 7 Heuveltjes.  Het is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het vlakbij gelegen speelbos met daarna een heerlijke familieborrel. Aan de voor- en zijkant van De 7 Heuveltjes zijn ruime, zonnige terrassen. Super leuk voor de kinderen, er is een authentieke speeltuin met oa een draaimolen, tokkelbaan, klimrekken, glijbaan, (familie) schommels en een zandbak voor de kleintjes.
De menukaart heeft veel lekkers van lunch- en hoofdgerechten tot borrelplanken en nog veel meer. Natuurlijk is er ook een kinderkaart!  

Het Smokkelaartje

Het Smokkelaartje ligt in natuurgebied de Strijbeekse heide, waar je met de hele familie goed kunt wandelen en fietsen. Op het grote terras is het gezellig en kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen en naar de dieren kijken. Voor kleine kinderen is er binnen een heuse een Smokkelaarsgrot met ballenbak, krijt- en magneetborden. 

Vanaf het restaurant kun je de oude Smokkelroute over de grens naar België wandelen of een van de andere leuke wandelroutes bij de Strijbeekse heide.

De menukaart van Het Smokkelaartje is gevarieerd. Naast pannenkoeken en smokkelhapjes kan je bijvoorbeeld ook heerlijke soepen en salades bestellen. 

Dennenlucht

Familie restaurant Dennenlucht ligt erg mooi aan de rand van het Mastbos, je kan er vanuit Breda met een leuke fietstocht door het bos komen. Of je kunt het combineren met een wandeling over het Vlonderpad. Naast pannenkoeken, kunnen jullie hier ook smullen van heerlijke andere gerechten! Sinds kort hebben ze hier ook een heerlijke IJscorner, perfect voor zomerse dagen! 

Dennenlucht heeft een mooi terras en super speeltuin voor kinderen. Als het regent, kunnen de kids ook op Jaaps Speelzolder terecht. Dit is een gave zolder speciaal voor kids. Je kan er een leuke film kijken of een spel spelen met BEAM! Dit super coole apparaat projecteert de spelletjes op de vloer. Dus lekker eten en lekker buiten (én binnen) spelen bij Dennenlucht.

De Koeckers in Den Hout

De Koeckers in Den Hout is een sfeervol pannenkoeken restaurant met themaruimtes. Zo is er een heksenruimte, een botenhuis, een heuse koningskamer en nog veel meer. Kinderen kunnen fantastisch spelen bij de Koeckers. Ze roetsjen met de glijbaan naar beneden en ontdekken Puk's speelgrot. Hier kunnen ze fijn binnen klimmen en klauteren. Ook is er een heerlijk terras en een fantastische speeltuin buiten. Er staat een super lange glijbaan, een reuze schommel, trampolines en een grote springheuvel. Naast de speeltuin ligt de prachtige Koeckers golfbaan met 18 spannende holes.

Extra erop uit tip: De VVV Oosterhout heeft een super leuke familie fietsroute van 12,5 KM. Jullie fietsen langs ijssalon Via Via in Oosterhout voor een ijsje, eten een pannenkoek bij de Koeckers én jullie mogen mini golf spelen. Kijk hier voor deze super leuke route. 

Agenda tip => Op 12 juli en op 16 augustus zal Suzan van Create with Colors tussen 13.00 uur en 16.00 uur komen schminken bij de Koeckers.  Dit is gratis voor alle kinderen.  Reserveren gewenst. Op 17 augustus komen de piraten bij de Koeckers Bekijk hier volledige agenda

Huis ten Bosch pannenkoekenrestaurant met super terras!

Bij Huis ten Bosch is er zoals altijd veel gezelligheid deze vakantie. Dit kleinschalige gezellige restaurant heeft als specialiteit heerlijke pannenkoeken, maar ook de niet pannenkoeken fan zal hier lekker smullen. En hebben jullie de mooie " kids buitenkeuken" in de speeltuin al ontdekt? Wie bakt de lekkerste zandtaartjes deze zomer?

Het terras van Huis ten Bosch staat dit jaar op plek 7 van de Nederlandse terras top 100!  De hoogste notering van heel Noord Brabant! 

Tip: Bij dit restaurant schijnt een schat begraven te liggen....... Kun jij hem vinden? Met deze tips moet het jullie vast lukken

Pasta Kantine Breda

Uit eten met de kinderen in het centrum van Breda! De sfeer van De Pasta Kantine is gezellig, laagdrempelig en no-nonsens en daarom de perfecte plek om te eten met je familie. Je eet hier heerlijke pastagerechten. Kinderen zijn van harte welkom bij de pasta kantine en natuurlijk heeft de Pasta Kantine kinderstoelen. Naast een kindermenu met een kinderpasta en kinder-bolognaise , is er ook de mogelijkheid om een kleine portie pasta bestellen, ook zeer geschikt voor kinderen.

Tip: De pasta kantine is super te combineren met een dagje winkelen in de binnenstad van Breda en ze hebben ook een heerlijk terras!

Brasserij Offcourse

Brasserij Offcourse is een gezellige plek voor de hele familie. Het restaurant met speeltuin is kindvriendelijk. Jullie kunnen hier terecht voor een lunch, brunch en diner met fantastisch lekkere grillbuffetten. Naast lekker eten, kunnen jullie hier ook van alles beleven. Zo is er buiten een echte adventure speeltuin en binnen in de overdekte hal kunnen jullie de 18 holes van de adventure golfbaan spelen.

Tip=> het speelbos en kabouterpad van Chaam ligt hier ook vlak bij!

Restaurant Ponderosa

Een ander leuk restaurant, midden in de natuur is restaurant Ponderosa. Bij Ponderosa kun je onbeperkt genieten van een mooie selectie van kleine gerechtjes. Leuk voor de hele familie, want ook hier is een heerlijke grote buiten speeltuin. Tip: Ook leuk om te combineren met zwembad Ponderosa.

Je kunt een bezoek aan Ponderosa ook goed combineren met een fietsroute of een wandeling. Ook is de ingang van Ponderosa een Baroniepoort. En als je met je QR reader van de telefoon het icoontje op de paal leest, kunnen jullie gratis luisteren naar een bijzonder verhaal van de Legendejagers uit het verleden over deze plek.

 

Bekijk hier het complete overzicht van kindvriendelijke restaurants in de regio Breda