Reizen met kinderen is heerlijk. In een nieuwe omgeving kunnen jullie samen herinneringen voor het leven maken. Niks is echter zo vervelend als ziek worden tijdens je reis. Vooral kinderen kunnen juist extra vatbaar zijn als ze in aanraking komen met een ander klimaat en onbekend eten. Daarom is het van belang om te zorgen dat kinderen voldoende vitamines en mineralen krijgen, eventueel als supplement, om de gezondheid te ondersteunen. We zullen hier uiteenzetten welke vitamines, mineralen en andere supplementen belangrijk zijn voor een kind tijdens de reis. 

Vitamine D

Om het immuunsysteem gezond te houden, is voldoende vitamine D van groot belang. Juist vitamine D wordt op een reis vaak over het hoofd gezien. Immers, vitamine D wordt door de zon aangemaakt, en tijdens de vakantie spendeert je kind meer tijd buiten dan ooit. Echter, het is belangrijk om een kind goed in te smeren als het buiten is, vooral in warme landen waar de zonkracht te sterk is voor een kwetsbare kinderhuid. Het gevolg daarvan is dat het lichaam alsnog te weinig vitamine D kan aanmaken. Door de beste vitamine D mee te nemen op de reis, weet je zeker dat je kind ook onder veilige lagen zonnebrand voldoende weerstand opbouwt. 

Gember

De maag van een kind krijgt nogal wat te verduren tijdens een reis. Zo kan het vele reizen per auto of bus maken dat de maag van streek raakt. Om te voorkomen dat je kind tijdens de rit misselijk wordt, kun je het een gember supplement geven. Gember is al bekend in de keuken als smaakmaker van gerechten, maar in de Chinese geneeskunde staat het al eeuwenlang bekend als middel om de maag op natuurlijke wijze te kalmeren. Door de gunstige werking op de spijsvertering en maagfunctie, kan door inname van gember voorkomen worden dat het kind ziek wordt tijdens het reizen. 

Pro-en prebiotica

Wanneer je in een ander land bent, eet je vaak andere gerechten dan je gewend bent. Het gevolg kan zijn dat het kind darmklachten krijgt, met alle nare consequenties van dien. Een manier om dit te voorkomen, is om het kind pro- of prebiotica te geven. Probiotica zijn gezonde bacteriën die een gunstig effect hebben op de darmen, en die onder andere een goede stoelgang stimuleren. Prebiotica zijn onverteerbare koolhydraten, die door deze goede bacteriën gebruikt worden voor hun activiteiten. Het innemen van pro- en prebiotica creëert zo een gezonde darmflora, waardoor darmklachten tijdens de reis voorkomen kunnen worden.