Zijn jij en/of je partner reizigers in hart en nieren? En beginnen deze kriebels weer te komen op het moment dat de kids een fijne leeftijd hebben om mee te kunnen reizen? Je ziet dan maar al te graag een ander continent, maar je wilt wel dezelfde Westerse gemakken ervaren als je thuis gewend bent. Dit maakt het reizen net even wat fijner. Een rondreis door Nieuw-Zeeland kan daar de perfecte oplossing voor bieden. Toch is het reizen naar Nieuw-Zeeland met de kinderen net even wat anders als hoe je het zelf aan zou pakken. Wat zeker het bezoeken waard is en waar je zoal op moet letten tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland met kinderen, lees je hier. 

De eerste stop? De hagelwitte stranden voor veel zwemplezier 

Nieuw-Zeeland staat bekend om de vele fantastische stranden. Hier gaan de kids vast en zeker veel plezier beleven. Bouw een zandkasteel, dobber met een luchtbed op het water of bezoek een nabijgelegen surfschool. De kids zijn helemaal in hun nopjes op een bodyboard of een surfboard. Wie weet lukt het ze zelfs om voor de eerste keer een golf te pakken. Je maakt hierdoor meteen herinneringen voor het leven. 

Verken de prachtige natuurgebieden voor een avontuurlijke wandeling 

Maar het land staat ook bekend om verschillende prachtige natuurgebieden. En die kom je al erg snel tegen op het moment dat je het land gaat verkennen met de auto. Zorg er van tevoren wel altijd voor dat je je reis goed uitstippelt. Zo kom je niet voor gekke verrassingen te staan en ben je dus ook niet extreem lang aan het reizen door een bepaald soort gebied. En dat is voor zowel jou als voor je partner en de kinderen wel zo fijn om te weten. 

Zoek het avontuur op door de Franz Josef Gletsjer te bezoeken

Een van de meest indrukwekkende highlights tijdens je rondreis door het land is de Franz Josef Gletsjer. Dit is een gletsjer met een lengte van 12 kilometer en ligt in een natuurpark dat onderdeel is van UNESCO. De heenweg an sich is er al eentje om nooit meer te vergeten. In een heuse helikopter vlieg je naar de hoogte, waar de hike start. Hier kijken jullie vast en zeker jullie ogen meteen uit. Tip! Om er zeker van te zijn dat er een plekje vrij is tijdens deze tour, is het een goed idee om het altijd ruim van tevoren te boeken. Hierdoor kom je ook niet voor onaangename verrassingen te staan en je reisplanning loopt zo soepel mogelijk.

Zoek verschillende highlights uit op het Noordereiland en het Zuidereiland

Wist je dat Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden? Het Noordereiland en het Zuidereiland om precies te zijn. Dit betekent dus ook dat er verschillende highlights zijn die je kunt bezoeken tijdens je rondreis. Het is dus altijd een goed idee om dit even een keer goed uit te zoeken. Zo kun je de route van je dromen net even wat makkelijker uitstippelen en je weet precies hoeveel tijd je het beste door kunt brengen per plek.

Take it easy en maak je vakantieplanning niet te druk 

Het belangrijkste van alles is dat de planning vooral niet te vol gaat maken als je gaat vliegen naar Nieuw-Zeeland. Zo weet je zeker dat er genoeg tijd is om lekker te relaxen en dat je tussendoor even op kunt laden van alle indrukken die je tegen gaat komen. Gelukkig zijn er online verschillende soorten reizen te vinden waar je je inspiratie uit op kunt doen. Dit maakt het uitstippelen van je reis ook net even wat makkelijker om te doen. En dat is wel zo fijn, toch?