Waarom zou je altijd uit huis gaan, wanneer je het ook thuis gezellig kan maken met de kinderen? In deze coronatijd krijgen veel gezinnen te maken met quarantaine en isolatie. Zit je in quarantaine in je huis? Niet getreurd... in dit artikel hebben we 7 leuke tips voor activiteiten die je thuis kunt doen. 

1. Uit eten in eigen huis

Als je in quarantaine zit kun je niet naar een restaurant om lekker te eten, dat is jammer. Gelukkig zijn er heel veel andere manieren om heerlijk thuis uit eten te gaan. Sloof jezelf uit in de keuken en tover een driegangenmenu op tafel, of laat iedereen in het huis een gerecht maken. 

Je kunt ook een restaurant box bestellen bij een van je favoriete restaurants. In deze box zitten heerlijke gerechten die je zo kunt eten of alleen maar hoeft op te warmen. En je steunt ook nog eens de lokale horeca. Win-win dus! 

2. Themafeestje 

Organiseer een themafeestje met je kinderen. Als je dan toch in quarantaine zit kun je beter zelf de slingers ophangen toch? Bedenk een leuk thema - zoals cowboys en indianen - en versier het huis met leuke slingers en ballonnen. Natuurlijk kan de carnavalskleding niet ontbreken. 

3. Spelletjesmiddag

Kunnen jij en je kinderen geen genoeg krijg van spelletjes? Dan leent de lockdown zich perfect voor een gezellige spelletjesmiddag of -avond. Haal fijn veel lekkers in huis en ga de strijd met elkaar aan. Naast het spelen van bord- en kaartspellen is het super leuk om Oud Hollandse spelletjes, als spijkerpoepen en peperkoek happen, te doen.

4. Spa middag

Pak de maskertjes, nagellak, en andere wellnesdingen maar uit de kast en laat het bad volstromen. Een verplichte quarantaine leent zich perfect voor een spa middag (of hele dag). Je hoeft nergens heen dus kunt lekker de tijd nemen om even een momentje voor jezelf te nemen. 

5. Leg je huisdieren in de watten 

Natuurlijk is het voor je huisdieren een feestje dat je hele gezin lekker thuis is. Grijp de extra tijd die je hebt aan om hen eens in de watten te leggen. Als je dan toch die spa night voor jezelf organiseert kun je je huisdier ook wel wat extra aandacht geven toch? Lekker veel knuffelen en spelen - de dieren zullen genieten!

6. Ga kamperen in eigen huis

Vooruit. Het is géén Frankrijk. Maar met de juiste kampeerbenodigdheden kun je jouw huis wel omtoveren tot een echte camping. Slapen op luchtbedden en in een slaapzak, misschien in een zelfgebouwde tent met lakens en dekens over de tafel... met wat creativiteit wordt jouw huis een heerlijk kampeerhuis. De bonus? Je kunt gewoon gebruikmaken van je eigen wc. Wc-papier heb je inmiddels vast te over.

7. Volg een cursus

Zit je thuis in isolatie maar mogen de kinderen gewoon naar school? Dan zou het kunnen dat jij je stierlijk gaat vervelen. Je voelt je best oke, maar mag nergens naartoe. Dan kun je ook een leuke online cursus volgen. Heb je altijd al meer willen leren over handletteren of ben je geïnteresseerd in koken? Dan is dit moment om je kennis te verbreden. Zo maak je er toch een productieve quarantaine van. 

Welke van deze activiteiten ga jij in quarantaine doen?