Ga jij dit jaar met de kinderen op vakantie? Veel gezinnen kiezen voor een camping als vakantieadres. Dit is super gezellig, maar kan ook erg spannend zijn. Rondvliegende tentharingen, lekke luchtbedden en hele muggenfamilies in de tent. Toch vinden kinderen het vaak geweldig om met heel het gezin in de tent of caravan te slapen. We hebben 5 tips voor wanneer jij met de kinderen gaat kamperen! 

1. Goed vervoer is het halve werk

Ga je kamperen? Dan wil je vast veel spullen meenemen. Of je nu de tent in de Veluwe opzet of aan de Côte d’Azur: met kinderen heb je nu eenmaal veel spullen. Je wilt natuurlijk niet met je kinderen en alle spullen in een te kleine auto naar het zuiden van Frankrijk rijden. Een Mercedes V klasse huren is misschien wat luxe, maar het huren van een busje geeft je wel lekker de ruimte. Zo kun je een Mercedes Vito huren bijvoorbeeld. 

2. Manage de verwachtingen 

Laat je kinderen weten wat ze kunnen verwachten van de camping. Ga jij voor een luxe camping met veel vermaak voor de kids, of liever kleinschalig en primitief? Is er een zwembad, een binnenruimte, speciale voorzieningen voor de kinderen? Campings zijn er in zoveel verschillende vormen. Manage de verwachtingen van jouw kinderen en zoek er eentje uit die bij hun wensen past.

3. Gebruik je creativiteit 

Ga je voor een kleinere camping? Dan is de kans groot dat er geen entertainment is. Het perfecte moment om jouw creatieve kant te ontwikkelen. Neem daarom bijvoorbeeld teken- en verf spullen mee en maak tekeningen of schilderijen van de camping en de omgeving. Of maak kunstwerken van alles wat je op de camping kan vinden. Denk bijvoorbeeld aan takjes, schelpjes en bladeren.

4. Neem extra spullen mee

Wanneer je met kinderen gaat kamperen, is het goed om wat extra spullen mee te nemen. Denk hierbij aan de volgende items: 

  • plasemmer
  • badjasje
  • zaklamp 
  • speelgoed
  • goede schoenen en slippers
  • thermoskan

Deze spullen maken het campingleven voor jou en je kindje een stuk makkelijker. 

5. Bepaal je locatie

Waar ga je naartoe met de kinderen? Als je binnen Nederland wilt gaan kamperen, dan zijn deze plekken helemaal in: de Veluwe, Zeeland of een van de Waddeneilanden. 

Toch liever buiten Nederland kijken? Kies dan eerst het land waar je heen wilt. Van België, tot Zwitserland en Frankrijk: hier vind je gegarandeerd mooie kampeerplekken. Heb je een locatie uitgezocht? Ga dan na met wie je gaat kamperen. Als je met wat vrienden dit avontuur wil aangaan, dan is de natuurcamping een goede keuze. Wanneer je met je gezin gaat, kies dan voor een gezinscamping - één van deze kindvriendelijke campings in Europa bijvoorbeeld!

Volg deze tips en geniet van een prachtig kampeeravontuur met de kinderen!