Vier je kinderfeestje in het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg

In de binnenstad van Culemborg staat het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. In totaal groeiden meer dan 700 kinderen op dit weeshuis. Dit weeshuis is nu een museum en je komt er alles te weten over het leven van de kinderen in het weeshuis. 

Dit museum is erg kindvriendelijk en dus ook een leuke plek voor een verrassend kinderfeestje. Er zijn twee verschillende feestjes te boeken. 

Feest met Willie het weeskind! (6-8 jaar)

Maak samen met je vriendjes en vriendinnetjes kennis met Willie het weeskind. Zij heeft haar dagboek in het weeshuis achtergelaten. We verkleden ons als echte weeskinderen en ontdekken alles over feest in het weeshuis. Samen versieren we een bijzondere ruimte in het weeshuis en maken zelf wat lekkers! En natuurlijk spelen we ook de spelletjes die de weeskinderen vroeger speelden!

Expeditie Weeshuis (9-12 jaar)

Samen met je vriendjes en vriendinnetjes speel je het speurspel Expeditie Weeshuis. Zo ontdek je alles over de tijd dat hier nog weeskinderen woonden. In teams voer je zo veel mogelijk opdrachten uit. Op zoek naar de antwoorden moet je het hele museum door. We nemen een kijkje achter de schermen, in het depot van het museum. Ook maken we wat lekkers en je mag je verkleden als een echt weeskind!

Op de website van het museum vind je meer informatie over deze kinderfeestjes.