Net als vorig jaar heeft het Kijk en Luistermuseum in Bennekom een speciale tentoonstelling in het museum die voor kinderen heel leuk is om te bezoeken. Wij wonen in de buurt dus op een dinsdag in onze vakantie zijn we een kijkje gaan nemen. 

De vakantie in midden Nederland moet nog beginnen dus het is lekker rustig in het museum als we aankomen. We worden meteen uitgenodigd voor een rondleiding in de grote muziekzaal. Al snel blijkt dat dit een geliefd uitje is voor opa's en oma's met kleinkinderen. Verschillende opa's en oma's hebben hun kleinkinderen meegenomen. De muziekzaal is dan ook een feest der herkenning voor opa's en oma's. We maken een muziekreis door de tijd en het museum heeft een mooie collectie aan zelf-spelende muziekinstrumenten. Mijn dochters van vier en zes jaar oud vinden het ook erg interessant en ze worden leuk betrokken bij de presentatie. 

Na de muziekinstrumenten is het tijd voor de tijdelijke tentoonstelling. We gaan kijken bij de treinen en de poppen. De elektrische trein valt meteen in de smaak. Je kan hier zelfs je machinistendiploma halen. De kinderen krijgen uitleg en al snel kunnen ze zelf aan de slag met de elektrische trein. Achteruit, vooruit, de seinen en de wissels bedienen. Het kan allemaal. Het machinistendiploma is dan ook binnen! 

Kinderen kunnen hier zelf ook lekker spelen. Er staat onder andere een prachtig poppenhuis en de houten treinbaan is ook snel gevonden. Terwijl de kinderen spelen kan je zelf in de expositieruimte de geschiedenis van de poppen en de treinen bekijken. Het is een mooie collectie! 

Na de poppen en de treinen willen de kinderen ook nog graag de rest van het museum zien. Dit kan aan de hand van een fotospeurtocht. Het schooltje is erg in trek en ze mogen zelf in de schoolbanken zitten om een echt Aap-Noot-Mies werkje te doen. Als alle foto's zijn gevonden is het, na een glaasje limonade met een koekje en een zuurstok uit het schattige snoepwinkeltje, tijd om naar huis te gaan. Het was een leuke en leerzame middag!