Ontdek wat Cultura jouw kinderen te bieden heeft!

Cultura in Ede, voor veel mensen in de regio waarschijnlijk wel bekend. Maar weet je ook allemaal wat je hier kan doen? Het aanbod is namelijk heel groot! In deze blog kan je lezen wat Cultura allemaal te bieden heeft voor kinderen. 

Bibliotheek Cultura

Bibliotheek Cultura heeft vier locaties in de gemeente Ede. De locaties zijn:

In de verschillende bibliotheken is elke week een half uurtje voorleestijd

  • Bij de Bibliotheek Cultura Ede is het iedere maandagochtend voorleestijd voor peuters (gratis) van 11.00 tot 11.30 uur.
  • Bij de Bibliotheek Cultura Bennekom is het op woensdagmiddag voorleestijd voor peuters (gratis) van 14.15 tot 14.45 uur. 
  • Bij Cultura Stadspoort is het op donderdagochtend voorleestijd voor peuters (gratis) van 11.00 tot 11.30 uur.
  • Bij de Bibliotheek Cultura Lunteren is het op vrijdagmiddag voorleestijd voor peuters (gratis) van 16.00 tot 16.30 uur.

Iedereen is welkom in de bibliotheek, daarvoor hoef je geen lid te zijn. Als je boeken wil lenen dan kan je lid worden. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd in de bibliotheek rondom bijvoorbeeld de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen. 

Theater Cultura

Gezellig met de kinderen naar het theater? Bij Theater Cultura kan je de leukste familievoorstellingen zien! Het aanbod is heel gevarieerd, voor kinderen vanaf 2 jaar zijn er al leuke voorstellingen. Vaak wordt er in de pauze van de voorstelling een leuke activiteit voor de kinderen georganiseerd. Houd de agenda in de gaten voor de leukste voorstellingen en maak er een gezellig dagje uit van!

Workshops en Cursussen 

Bij Cultura is het aanbod in cursussen en workshops enorm! Muziek, dans, theater of beeldende kunst. Je vindt het er allemaal. Zo is er bijvoorbeeld een kinderkunstclub en kunnen kinderen leren striptekenen. 

Cultura beschikt over een mooie, professioneel ingerichte dansstudio met grote spiegelwand. Het aanbod danscursussen is voor (bijna) alle leeftijden en met een grote diversiteit aan stijlen, van klassiek ballet, salsa tot streetdance. 

Ook heeft Cultura een eigen theaterschool. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen al een theatercursus doen. Wil je liever musicallessen? Dat kan ook al vanaf 4 jaar. De wat oudere kinderen geven aan het einde van het jaar een prachtige voorstelling in de theaterzaal van Cultura. 

Het is mogelijk om bij Cultura muzieklessen te volgen. Deze worden gegeven door docenten van Muziekplein Ede. 

Techlab

In het TechLab van Cultura vind je 3D printers, een voedselprinter, een sublimatieprinter en een transferpers. Maar er zijn ook programmeerbare lego, robots, micro bits, Virtual Reality en 3d pennen. In het TechLab ontdekken en onderzoek je met elkaar.

Wil jij eens komen kijken wat er allemaal is? Kom dan op woensdag- en vrijdagmiddag naar het TechLab van Cultura. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. 

Kinderfeestjes bij Cultura

Bij Cultura worden verschillende kinderfeestjes aangeboden.

Wil je kind net zo goed leren dansen als So you think you can dance? Of wil je kind leren hoe ze in de muziekclips dansen, kies dan voor het dansfeest. Wil je kind  ervaren hoe het is om een paar uur Elza van Frozen of een echte piraat te zijn? Kies dan voor het theaterfeest. Ook kan je kind kiezen voor het teken- en schilderfeest. Tijdens dit feest kunnen ze de meest mooie dingen maken.

De docenten hebben veel ervaring in het werken met kinderen. Zo weet je zeker dat het programma aansluit bij de beleving van jouw kind.

Vakantieactiviteiten bij Cultura

Tijdens de vakanties van regio midden wordt er bij Cultura in Ede altijd van alles georganiseerd. Er zijn leuke activiteiten in de bibliotheek, vaak zijn er leuke familievoorstellingen in het theater maar er worden ook leuke workshops georganiseerd. Ook is Cultura vaak betrokken bij evenementen die in de binnenstad van Ede worden georganiseerd. Houd de agenda dus goed in de gaten!