In coronatijd naar vakantiepark De Wije Werelt met kinderen

Dit jaar is door corona alles anders dan anders... Eerst zijn we vooral heel veel thuis gebleven en nu we wel weer weg mogen is ook dat vaak een beetje anders. Wij hadden al heel lang in de agenda een weekendje 'boomhut' (eigenlijk een zwerfhut op hoogte volgens de omschrijving) gepland staan. Gelukkig kon dit doorgaan en zijn we met het hele gezin afgereisd naar Europarcs Resort De Wije Werelt in Otterlo. We hebben er zin in!

De Wije Werelt is geen onbekend terrein voor ons. Vorig jaar hebben we genoten van een weekend in een glamping tent. Meer daarover lees je in deze blog. Wij zijn toen al langs de boomhutten gereden en dat leek ons allemaal ook wel heel erg leuk. 

Blokhout Wije Werelt

Vrijdagmiddag komen we aan in Otterlo. Bij de receptie zijn we binnen een paar minuten klaar dus op naar de boomhut. Ze staan langs de oprijlaan dus we zijn er zo. Parkeren kan vlakbij en al snel is de hele boomhut geïnspecteerd. Er is een grote bedstee beneden en boven kunnen nog drie personen slapen. Verder is er een grote tafel met banken er om heen, een keukenblok met alles wat je nodig hebt, badkamer, kachel voor de koude dagen, een tv en een klein terras buiten. Het is niet heel groot maar overal zijn slimme opbergplekken gemaakt. Helemaal prima dus voor 5 personen. Onder de boomhut hangt een schommelstoel en staan nog een grote picknickbank en twee ligstoelen. 

boomhut wije werelt

Lekker eten en spelen

Als we de auto hebben uitgepakt, de bedden hebben opgemaakt en de tassen leeg zijn gaan we naar de Houtzagerij. Dit restaurant ligt op het park en is voor kinderen (en dus ook voor ouders) een heerlijke plek om te borrelen, spelen en eten. Vanwege de coronamaatregelen heeft de binnenspeeltuin beperkte openingstijden maar verder lijkt alles heel normaal. We hebben niet gereserveerd maar het is heerlijk weer dus we gaan lekker op het terras zitten. De picknicktafels naast de buitenspeeltuin staan ruim uit elkaar en we hebben goed zicht op de spelende kinderen. De speeltuin is best groot en voor elke leeftijd is er wel wat te spelen. De meiden vermaken zich prima en het eten is heerlijk!

speeltuin wije werelt

De volgende dag zijn we al vroeg wakker. We zitten midden in de natuur en de vogels zitten letterlijk in de vensterbank. Wat een fijne wekker na een prima nacht! Als we de houten luiken opendoen die voor de ramen zitten ligt er zelfs nestmateriaal in de vensterbank. De vogels hebben ook een nest bovenop het huisje. Ze vliegen af en aan. Wat ook leuk is, is dat de boomhut een beetje beweegt. Vooral als iemand loopt voel je alles bewegen. Je hebt dus echt het gevoel dat je boven de grond zit. 

Op pad in de omgeving

In de omgeving van het park is van alles te doen. Zo loop je vanaf het park zo de speelnatuur van OERRR in. Als je dan wat verder doorloopt kom je op het Mosselse Zand uit. Een enorme zandvlakte waar je heerlijk kan spelen. Ook de Hoge Veluwe is dichtbij. Wij hebben een jaarkaart van de Hoge Veluwe en komen daar dus regelmatig. Vandaag gaan we dus ergens anders heen. Het wordt de noordkant van de Veluwe. Ook daar is het prachtig en genoeg te doen voor kinderen.

bezoekerscentrum Nunspeet

Na een leuk dagje met een wolvenexpositie, het dierenvriendjespad en en veel mooie natuur gaan we aan het einde van de middag toch nog even naar de Hoge Veluwe. Je kan hier ook lekker eten (en spelen in de mooie speeltuin) en wij vinden het altijd leuk om op zoek te gaan naar wild. We hebben geluk vandaag. Al heel snel zien we het eerste wilde zwijn en op wel 5 plekken spotten we herten. Wat een prachtig gezicht is het toch. Dit verveelt nooit! En dat op 5 minuten rijden van het park!

wild spotten hoge veluwe  

Zwemmen

Na weer een prima nacht is het zondag Vaderdag. Alle knutsels en cadeaus zijn natuurlijk meegekomen vanaf huis. Na een ontbijtje op bed worden alle cadeautjes uitgepakt op het terras. Een heerlijk begin van de dag. Tegenover de boomhut is een kleine speeltuin en een leuk omheind voetbalveldje. Daar gaan we even spelen en daarna is het tijd om te zwemmen. We waren even bang dat we vanwege corona niet konden zwemmen maar het zwembad is gewoon open voor de gasten van het park. Natuurlijk zijn er wel maatregelen getroffen maar we kunnen heerlijk zwemmen zonder al teveel beperkingen. 

Zwembad Wije Werelt

Na het zwemmen gaan we lunchen op het terras bij De Houtzagerij. Nu is de binnenspeeltuin ook open dus de kinderen vermaken zich prima binnen en buiten. Wij kunnen heerlijk op het terras zitten. Het is een zonnige zondag en het is best druk maar geen enkel moment wordt het te druk zodat de coronamaatregelen niet meer kunnen worden nageleefd. 

Aan het einde van de middag gaan we weer naar huis. We mogen nog een nachtje blijven maar de kinderen moeten maandag weer naar school. We hebben een heerlijk weekend gehad. Voor de kinderen was het een heel avontuur in de boomhut en wij vonden het erg comfortabel. Het is ook echt leuk dat je door de hoogte nog meer het gevoel hebt dat je midden in de natuur zit. Wij komen zeker een keer terug!