Het aanbod voor kinderen bij de zwembaden van Optisport

Op steeds meer locaties in de regio zijn zwembaden van Optisport te vinden. Het aanbod voor kinderen in deze zwembaden is groot en varieert per vestiging. In deze blog kan je in een handig overzicht vinden wat er bij de Optisportlocatie bij jou in de buurt te doen is. 

Zwemles bij Optisport

Bij alle zwembaden in de regio is het mogelijk voor kinderen om reguliere zwemles te volgen. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen starten. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat kinderen samen met een prachtige schatkist krijgen bij aanvang van de zwemles. Gaandeweg worden er edelstenen en zegels verdiend, kinderen worden beloond zodra ze weer een belangrijke stap hebben gemaakt. Met reguliere zwemles behaalt je kind in zijn of haar eigen tempo de zwemdiploma’s A, B of C. Je kind maakt pas de volgende stap als hij of zij daar zelf aan toe is en zichzelf daar prettig bij voelt. Deze zwemlessen worden onder andere aangeboden bij Zwembad Doelum in Renkum en Zwembad Jottem in Huissen.

Vanaf inschrijving voor de zwemles kunnen kinderen gratis zwemmen bij alle Optisport zwembaden (mits begeleid door een betalende volwassene)

Turbo zwemles
Duurt de reguliere zwemles jou iets te lang? Dan is de Turbo zwemles een uitkomst! Met turbo zwemles behaalt je kind in een versneld tempo de zwemdiploma’s A, B of C. Voorafgaand aan de cursus vindt er een proefles plaats om te bepalen of het kind genoeg vaardigheden heeft het tempo te kunnen bijbenen van de Turbo Zwemlessen. Deze Turbo zwemles wordt ook aangeboden op alle locaties. 

Oefenuur
Om je kind extra voor te bereiden op het diplomazwemmen, kun je tijdens het oefenuur samen met je kind oefenen op onderdelen die bij het diplomazwemmen aan bod komen. Er zijn materialen beschikbaar die ook gebruikt worden tijdens de zwemles. En er is een gediplomeerde zweminstructeur aanwezig die uitleg geeft over de verplichte zwemonderdelen en aanwijzingen geeft. Dit oefenuur is gratis voor kinderen die zwemles hebben bij Optisport als zij worden begeleid door een betalende volwassene. Informeer bij de locatie of dit wordt aangeboden. 

Liz & Wes Spetterles

De Liz & Wes Spetterles is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Tijdens de Liz & Wes Spetterles worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes stap voor stap vertrouwd gemaakt met water en zetten ze de eerste stappen in het watervrij worden. Samen met papa, mama, opa of oma spetteren, zingen en drijven in het ondiepe warme water is voor ieder kind een feest! Gedurende de lessen wordt er een belevingswereld voor de kinderen gecreëerd. Samen met Liz & Wes en hun vriendjes beleven zij de eerste stappen in en om het water. 

Benieuwd hoe een Liz & Wes Spetterles is? Wij zijn er geweest en hebben er een blog over geschreven. Deze lessen worden aangeboden in Renkum en Huissen

Recreatief zwemmen

Bij alle zwembaden is het mogelijk om recreatief te zwemmen. De tijden verschillen per locatie. Vaak ligt er speelmateriaal in het water en in vakanties ligt er op sommige locaties zelfs een stormbaan in het zwembad. Een leuk uitje dus voor het hele gezin! 

Bij de zwembaden wordt regelmatig een Blitzzkids avond georganiseerd. Tijdens deze thema-avond is er wat leuks te doen en krijg je een hapje en een drankje. Deze evenementen staan altijd in de agenda, dus houd deze in de gaten! 

Kinderfeestje bij Optisport

Bij Zwembad Doelum in Renkum en Zwembad Jottem in Huissen is het mogelijk om een kinderfeestje te geven. Er zijn verschillende feestjes mogelijk zoals bijvoorbeeld een bijvoorbeeld een zeemeerminnenfeestje. 

Zeemeerminzwemmen

Steeds meer kinderen willen zwemmen als een zeemeermin. Bij Optisport is dat mogelijk! In Renkum en Huissen wordt dit aangeboden als kinderfeestje maar het is bij sommige locaties ook mogelijk als workshop of als les. Als er workshops zijn dan staan deze in de agenda. Over lessen kan je meer vinden op de pagina over zeemeerminzwemmen