Een echt Slijmfeest!

Oktober is bij ons feestmaand in huis. In één week hebben we drie jarigen waaronder twee kinderen dus dat betekent ook twee kinderfeestjes. Naast alle andere drukte rondom de verjaardagen vind ik het erg fijn om het kinderfeestje voor het grootste deel buiten de deur te vieren. Gelukkig is het aanbod tegenwoordig enorm groot. Genoeg keus dus!

Mijn oudste dochter koos dit jaar voor een Slijmfeest bij Berbar in Bennekom. Truus en Ben hebben daar een prachtig atelier waar de leukste kinderfeestjes kunnen worden gehouden. Met 10 meiden worden we hartelijk ontvangen door Ben. Hij gaat vandaag met de meiden aan de slag. Maar eerst is het tijd om te zingen voor de jarige die bovenop de tafel mag staan! 

Naast slijm maken staat er nog meer op het programma. Ze beginnen met het maken van smurfensnot. Allemaal gekleed in een mooi oud overhemd wordt de meiden stap voor stap uitgelegd hoe ze het moeten maken. Het leukste is het toevoegen van de kleurstof. Smurfensnot is natuurlijk blauw maar hoe blauw? Er komen heel wat varianten blauw voorbij. Het smurfensnot is klaar! De zakjes worden dichtgeknoopt en opgeborgen in het tasje dat door iedereen voorzien is van een naam. 

Tijd voor het hoogtepunt van de middag: het slijm maken! Thuis hebben we al wel eens een poging gedaan om slijm te maken maar dat was niet echt een succes en eindige met vooral heel veel troep en plakkerige handen. Ben pakt het heel gestructureerd aan. Het lijkt wel een scheikundeproefje! Met pipetjes, kleine lepeltjes, verschillende soorten kleurstof en vooral veel glitters zijn de meiden druk in de weer.

Er moet heel veel geroerd worden en dat is best zwaar. Maar het resultaat is al snel zichtbaar. Heel mooi slijm in prachtige kleuren! Als het slijm niet meer plakt mag er worden gekneed. Nu is het slijm echt klaar en kan het in een bakje. 

Van al dat werken word je moe dus het is tijd voor wat lekkers. In grote kronen worden cakejes op tafel gezet met bakjes slagroom erbij en natuurlijk wat te drinken. dat is smullen! 

Na het lekkers is het tijd voor het laatste onderdeel. Smurfensnot en slijm zijn heel leuk om te maken maar zijn niet eindeloos te bewaren. Om toch ook een aandenken te hebben dat langer meegaat wordt er een mooie waxinelichthouder geschilderd. Tijdens het smurfensnot en slijm maken werd er lekker gekletst door de meiden maar zodra de kwasten de verf in gaan kan je een speld horen vallen. Iedereen is heel geconcentreerd aan het werk. Heel leuk om te zien! Wij genieten ondertussen van een lekker kopje thee. 

Niet iedereen is gelijk klaar met het verven maar ook daar heeft Ben wat op bedacht. In het atelier zijn overal muizen verstopt. Iedereen krijgt de opdracht om deze te zoeken en op te schrijven hoeveel het er zijn. Fanatiek gaan de meiden op zoek. Als iedereen klaar is worden alle muizen verzameld en geteld. Dat waren veel muizen! Het is tijd om te gaan. Iedereen heeft een heerlijke middag gehad en met een tas vol zelfgemaakte spullen gaat iedereen naar huis.