Yes het is alweer bijna voorjaar! De dagen worden langer, je hoort de vogeltjes fluiten en we krijgen de zon vaker te zien. De lente komt eraan en het is bijna Pasen. Tijd om eropuit te gaan met het gezin! Lees alles over de leukste lente uitjes én Paastips in en rondom Arnhem. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Ik vind het voorjaar altijd een heerlijke tijd: langer licht, meer zon en de natuur ontwaakt. Het is tijd om leuke dingen te gaan doen met mijn gezin. En gelukkig is er méér dan genoeg leuks te doen in en rondom Arnhem, Ede, Wageningen en Barneveld. Wij zetten de leukste uitjes op een rij.

Lammetjesdagen rondom Arnhem

Vanaf januari tot en met maart worden al die lieve schattige lammetjes geboren. Ze zijn zo knuffelbaar en de lammetjesdagen zijn altijd weer een succes bij kinderen. Ook in onze regio worden weer verschillende lammetjesdagen georganiseerd. 
Knuffelen met lammetjes, adopteer een lammetje of bekijk een schapendrijf demonstratie. Vaak zijn er ook leuke kraampjes met gerelateerd aanbod. En meestal krijg je ook beschuit met muisjes... lekker hoor!  

Lees hier onze tips voor een bezoek aan de lammetjesdagen:

Lammetjesdagen voorjaar

Heb je nog meer leuke locaties in en rondom Arnhem voor de lammetjesdagen? Laat het ons weten!

Lente: de leukste uitjes met kinderen

 

Lentefair Beekdalhoeve Renkum

Lentefair Beekdalhoeve Renkum

Zaterdag 7 april wordt er bij de Beekdalhoeve in Renkum een lentefair georganiseerd. Op deze dag vind je tal van leuke kraampjes met snuisterijen, er is live muziek en er worden diverse workshops georganiseerd. Leuk uitje met kids! 

Lentefair Beekdalhoeve

Blotevoetenpad Fruitpark Ochten

Blotevoetenpad Fruitpark Ochten

Yes we kunnen weer! Heb jij al eens met blote voeten over een blotevoetenpad gelopen? Gekke, maar bijzondere ervaring hoor! Wist je dat ze bij het Fruitpark in Ochten ook een gaaf blotevoetenpad hebben? Breng ze eens een bezoekje met je kids. En als je er dan tocht bent, wandel je meteen door de boomgaard, aai de dieren in de kinderboerderij en laat de kids spelen in de speeltuin. Veel plezier! 

Fruitpark Ochten

Pasen bij GeoFort

Pasen bij GeoFort

In het Paasweekend is bij GeoFort weer veel te beleven. De GeoExperience zit vol met spellen, doolhoven, speurtochten en quizzen. Maar er zijn ook veel leuke extra activiteiten zoals Paaseieren zoeken, Bloemzaadbommen maken en Bouwen met Bamboe. In het Paasweekend is GeoFort elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. 

Check de Paasuitjes bij GeoFort

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Voorjaar bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ga er lekker op uit met je gezin in het voorjaar. Houd je van een uitje in de natuur? Bezoek dan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ga naar het Museonder, pak een gratis witte fiets en maak een mooie tocht door het Park en sluit af met een heerlijke lunch in het Parkrestaurant. Op Eerste Paasdag serveren ze een heerlijke 4 gangen Wild Lunch.

Voorjaar bij Park De Hoge Veluwe

Pasen bij Kasteel Rosendael

Pasen bij Kasteel Rosendael

Ook rondom het Paasweekend zijn er weer genoeg leuke activiteiten bij Kasteel en Park Rosendael. Zo is er een leuke digitale Paasspeurtocht: Lotje Familie Paasspeurtocht en ga op zoek naar de gestolen Paaseieren. Ook is er een Paasfair op landgoed Rosendael. 

Pasen bij Kasteel Rosendael

Paaseieren zoeken bij het Pluimveemuseum

Paaseieren zoeken bij het Pluimveemuseum

Kom met Pasen langs bij het Pluimveemuseum in Barneveld en ga op zoek naar Paaseieren. Lukt het jou om het gouden ei te vinden?
Knuffel dan meteen even met kuikentjes en ga spelen in de speeltuin. 

Paaseieren zoeken Pluimveemuseum

Het grote Lentefestijn bij Julianatoren

Lentefestijn Julianatoren

De Julianatoren in Apeldoorn is weer open sinds 24 maart en ze starten meteen met een tof Lentefestijn. Het kinderpretpark is omgetoverd tot een kleurrijke lentewereld. Ook zijn er toffe shows zoals 'Het Grote Lentefestijn' en Cas de Ranger ' Lente Show'. 

Lentefestijn Julianatoren

Eettips met Pasen

 

Pasen eettips

Ook tijdens het Paasweekend kun jij met je gezin weer heerlijk genieten van een lekkere Paaslunch, brunch of diner. Zo kun je bij Panoramarestaurant De Blaauwe Kamer genieten van een heerlijke Paasbrunch of diner. En bij Restaurant 7 Continenten in Ede smul je van heerlijke gerechten tijdens het Paasdiner. Ook organiseren ze een leuke speurtocht voor kinderen op beide Paasdagen.

Vier Pasen bij De Blaauwe Kamer

Vier Pasen bij 7 Continenten

 

Op de hoogte blijven van alle lente en voorjaarsuitjes?

 Check dan snel onze agenda op de website en ontdek alle leuke tips voor het voorjaar en rondom Pasen. Veel plezier!

Alle uitjestips

Log In