Kijkduinstraat 33-3, 1055XR Amsterdam

Het Amsterdams Jeugd Theatercollectief is een samenwerkingsverband tussen diverse Amsterdamse onafhankelijke en toegankelijke jeugdtheatermakers. De verschillende jeugdtheatermakers maken allerlei leuke jeugdtheatervoorstellingen en spelen die op diverse locaties in en rond Amsterdam.

Over de verschillende theatermakers van het Amsterdams Jeugd Theatercollectief 

Theaterduo Kees en Koos 

De voorstellingen van Kees en Koos hebben een interactief karakter. Ze maken spannende en griezelige voorstellingen voor de oudere kinderen, en voor de jongere kinderen vaak grappige en fantasierijke voorstellingen. Altijd met gekke, vieze en enge spulletjes en klinkende liedjes! Kijk voor meer informatie op de website van theaterduo Kees en Koos

De Mammies: 

De voorstellingen van de Mammies zijn gericht op kinderen van 2 tot 8 jaar. Zij bieden diverse voorstellingen met uiteenlopende thema's. De personages zijn altijd oma en haar kleinkind Liesje die allerlei avonturen beleven. De kinderen uit het publiek kunnen zich identificeren met Liesje en het leuke is dat de kinderen vaak ook mee mogen doen met de interactieve voorstellingen van de Mammies. Kijk voor meer informatie op de website van de Mammies.

Iwan Dam:

Iwan is een veelzijdige theatermakers die veel van zijn voorstellingen combineert met koken (de smaak, geur en het beeld van groenten en kruiden ondersteunen de verhaallijnen) en hij speelt improvisatievoorstellingen waar kinderen vaak in mee mogen doen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het geven van workshops zang voor kinderen. Bovendien speelt hij de rode buurman bij Buurman en Buurman in het theater. Kijk voor meer informatie op de website van Iwan Dam.

Ingeborgpop:

Ingeborgpop maakt poppentheater en speelt op een cartoonachtige wijze en gebruikt wisselende speltechnieken. Haar zelfgemaakte decors zitten vol verrassingen. Ze verzorgt belevingsvoorstellingen voor iedereen vanaf 2 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van Ingeborgpop.

Wijland:

Theatergroep Wijland maakt grootse, fysieke en grappige voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar.  Kijk voor meer informatie op de website van Wijland. 

Scratchmarionetten: 

Poppenspeelster Janet Cratchley speelt met haar zelfgemaakte marionetten kleurrijke en grappige voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van Scratchmarionetten.

Waar spelen de verschillende jeugdtheatergroepen?

Deze verschillende jeugdtheatergroepen spelen regelmatig op locaties als Restaurant Haddock, House of Watt of De Havelaar en vaak tegen redelijk toegankelijke entreeprijzen. Benieuwd naar de komende voorstellingen? Houd de agenda in de gaten! 

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Indoor
  • Outdoor