Ben jij weleens met je kids bij Ginger & Ale in Amsterdam-Oost geweest? Echt een aanrader, zéker met kleintjes. Ik ging erheen om de sfeer te proeven en kwam helemaal blij thuis...

Hoog tijd voor een bezoek aan Ginger & Ale

Omdat ik met Kerst graag een brunch buiten de deur wilde doen met m'n gezin was ik aan het rondkijken. Ik kwam uit bij de brunch van Ginger & Ale, het restaurant waar ik elke week de leuke kinderactiviteiten voor in de agenda zet - maar waar ik nog niet eerder persoonlijk geweest was. Hoog tijd dus, en eerste Kerstdag was de perfecte gelegenheid.

Heerlijk ruim restaurant met gezellige plekjes en veel speelruimte

Je moet wel weten dat je naar Ginger & Ale toe gaat, anders loop je er zó voorbij. Niet omdat het klein is... integendeel, het is juist hartstikke groot.. maar omdat het op de eerste verdieping gevestigd is. Op de begane grond kun je prima zien waar je naartoe moet om bij Ginger & Ale binnen te komen, maar naar binnen kijken kun je niet. Best jammer, want dan zou je in één oogopslag zien wat een heerlijk ruim restaurant dit is met allerlei gezellige plekjes om te zitten en genieten. En - super voor gezinnen met jonge kinderen - geweldig veel speelruimte én speelgoed voor de kids.

Chillen en spelen bij Ginger & Ale in Amsterdam

Gemoedelijk pannenkoeken eten in Amsterdam

Zodra je boven binnenkomt straalt de gemoedelijkheid je tegemoet. Geen strakke, cleane, stille sfeer maar heel veel gezelligheid. Qua eten kan ik je niet veel vertellen over het normale menu, want wij kwamen natuurlijk voor die kerstbrunch. Die was prima verzorgd met voor ieder wat wils - dus ik ga er simpelweg vanuit dat dit bij een gewoon bezoek ook zo is. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat de pannenkoeken heerlijk zijn, net als de lunchgerechten en ontbijtjes.

Lazy Sunday Brunch: ideaal uit eten met je gezin

Op zondag hebben ze bij Ginger & Ale elke zondag de Lazy Sunday Brunch. Als ik kijk naar al die heerlijkheden bij de Kerstbrunch is die ongetwijfeld ook zo lekker gesorteerd en smakelijk. Bovendien eten kinderen tot 6 jaar (één per volwassen bezoeker) gratis bij die wekelijkse brunch op zondag, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ideaal om met je gezin op zondag tussen 11.00 en 13.00 uur lekker buiten de deur te smullen.

Lazy Sundy Brunch bij Ginger & Ale

Heel veel superleuke kinderactiviteiten - bijna altijd gratis

Over de vele kinderactiviteiten in dit fijne restaurant kan ik heel kort of heel lang zijn. Check gewoon de Go-Kids agenda, daar zetten we de activiteiten in de weekenden altijd in zodra ze bekend zijn. Elke week weer verzinnen ze nieuwe knutselactiviteiten, maar er is ook vaak koekjes bakken, schminken, poppenkast, clown Juju of een springkussen. Bijna altijd zijn de kinderactiviteiten gratis, tenzij er uitgepakt wordt met bijvoorbeeld een DJ Workshop. Er worden trouwens ook op woensdagmiddag leuke dingen georganiseerd om de kinderen bezig te houden, dus voor een gezellig en lekker uitje met je kids zit je hier goed.

Ginger & Ale - kindvriendelijk restaurant in Amsterdam-Oost

Ik kan er zó van genieten, kinderen die de ruimte hebben om te spelen. Kleintjes die lekker op de grond zitten, kruipen of schuiven - grotere kids die knutselen, springen of wat dan ook... Die van mij zijn de leeftijd ontgroeid, ze zijn alweer 13 en 15 dus die tijd is voorbij. Toch was Ginger & Ale ook voor mijn gezin een heerlijke plek om lekker te smikkelen. Doordat het er zo lekker groot is heb je absoluut geen last van de spelende kinderen, terwijl je er wél fijn kunt meegenieten van het plezier dat ze hebben. En dat heb ik gedaan: ik kwam helemaal blij thuis!

Check Ginger & Ale!

Door: Anneke Ranzato