Wij mochten op vrijdag 14 december naar de nieuwste Disney on Ice show in Ahoy Rotterdam. De vorige keer vonden wij het een groot feest, dus we hadden er ontzettend veel zin in. De kinderen wisten nog precies hoe gaaf ze het de vorige keer hadden gevonden en stonden dan ook direct uit school in de startblokken omdat ze zo graag wilden gaan. Feline had haar mooiste jurk aangetrokken, haar haren netjes ingevlochten en mooie make-up op en ook Meysam wilde een overhemd aan om goed voor de dag te komen bij deze show, waarvan de vorige editie zoveel indruk op hen gemaakt had. Gelukkig was ook deze editie opnieuw prachtig, want de schaatskunsten zijn perfect on cue, de kostuums fenomenaal en de verhalen en alom bekende liedjes zijn natuurlijk bij voorbaat fantastisch. Mocht je nog iets leuks zoeken om in de eerste week van de Kerstvakantie te doen is dit absoluut een grote aanrader!

Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice 

Dit jaar beleven we Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice als Mickey, Minnie, Donald en Goofy aan de hand van een fotoboek een kleurrijke en magische reis maken door de verschillende avonturen die zij in het verleden beleefd hebben (lees: de verschillende Disney verhalen) om hints te zoeken waardoor ze de grootste schat ter wereld kunnen vinden. Dory is terug, samen met haar vrienden Nemo en Marlin van Finding Dory. Samen gaan ze op zoek naar de familie van Dory. We reizen naar de winterse wereld van Arendelle waar de zusjes Anna en Elsa en de hilarische Olaf van Disney’s Frozen leren dat ware liefde magisch is. Rapunzel gaat op zoek naar de zwevende lichtjes en slaat Eugène weer met haar koekenpan. Sneeuwwitje bijt toch weer in de giftige appel van de heks en de Zeven Dwergen rouwen bij haar glazen kist totdat de prins haar wakker kust. Bij het swingende optreden van Buzz en Woody kan je niet op je stoel blijven zitten; Simba, Nala, Timon en Pumba sluipen op de savanne met vooral de bizons als groot hoogtepunt – alhoewel eigenlijk alle kostuums bij dit gedeelte formidabel zijn, zie de foto voor een kleine indruk - en Jasmine, Aladdin en de Geest laten zien dat je niet bang hoeft te zijn als je vrienden hebt. Voordat de pauze begint komt er ook nog een lange stoet van sprookjesprinsessen het ijs op. Van Mulan tot Belle, van Ariël tot Tiana, natuurlijk allemaal met hun prins in een gezamenlijke dans. Dit gedeelte is voor Feline overduidelijk het hoogtepunt, alhoewel ze na afloop eigenlijk niet kan kiezen omdat ze nog zo onder de indruk is van al die verschillende fantasiewerelden.

Het tempo ligt hoger

Vorig jaar jaar werden er vier verhalen uitgebreid getoond, maar dit jaar is er voor een ander concept gekozen. Twee verhalen (De Leeuwenkoning en Frozen) worden wat langer uitgelicht, maar van de 12 anderen (!) worden er kortere stukjes laten zien. Hierdoor ligt het tempo voor ons gevoel een stukje hoger dan de vorige keer. Het is daardoor extra goed dat we onze jongste gup dit keer thuis hebben gelaten, want we merken dat het voor Feline (4) af en toe al best schakelen is tussen de verschillende avonturen. Voor Meysam (6) is het juist heel fijn dat er zoveel verschillende films worden behandeld, want hij zit continu op het puntje van zijn stoel en heeft geen tijd om uit de betovering te schieten. De avond vliegt hierdoor voorbij en wat mij betreft is dit een mooie vernieuwing. Wel eentje die voor mij de minimale geschikte leeftijd naar 4 jaar verhoogt.

Hele fijne sfeer

Vanaf het moment dat je binnen komt zit je volledig in de Disney sfeer. Overal om je heen staat Disney merchandise, die – alhoewel vrij prijzig – mooi de stemming erin brengt. Ook staan er overal mensen om je te helpen naar de juiste plaats te komen of juist naar het toilet of de bar. Iedereen is even vriendelijk en behulpzaam. Het fijne van Disney on Ice is bovendien dat de kinderen niet stil hoeven te zitten, er wordt vooraf al aangegeven dat ze lekker mogen meedansen en hier worden vanuit het ijs ook een paar keer voorbeelden voor gegeven die dan geoefend kunnen worden (zoals bijvoorbeeld de Mickey Mouse Bounce die dit jaar voor de 90ste verjaardag van Mickey gemaakt is). Dit zorgt ervoor dat de kinderen in de andere stukken echt geconcentreerd naar het verhaal kunnen kijken en luisteren. Superfijn!

Benieuwd geworden naar Disney On Ice: Betoverende werelden?

Helaas komt de voorstelling dit jaar niet in Amsterdam. Onvergetelijke Avonturen met Disney On Ice is wel nog van 22 t/m 30 december 2018 zien in de Jaarbeurs Utrecht.

Tickets vanaf € 18 | Compleet Nederlands gesproken | www.DisneyOnIce.nl