Ieder jaar rondom de Kerst worden er in verschillende plekken in Nederland shows van Disney On Ice opgevoerd. Als groot Disney fan vind ik mijn kinderen (Meysam (5), Feline (3) & Senna (1)) dit jaar groot genoeg om hier een keer naartoe te kunnen. En wat een feest was dat! Zowel voor de volwassenen als voor de kindjes een feest der herkenning met prachtige kostuums, indrukwekkende (stuntende) ijskunstenaars en de originele (Nederlandstalige) Disney liedjes en Disney-stemmen.

Over Disney On Ice: Betoverende Werelden

Dit jaar nemen Mickey, Minnie, Donald en Goofy het publiek mee langs vier verschillende betoverende werelden. Andy (Toy Story 3) trapt af met de ontsnapping van het levende speelgoed uit handen van de gemene knuffelbeer Montso die een kinderdagverblijf als een soort gevangenis runt. Voor onze kindjes en onszelf duurde dit vrij lang, omdat het verhaal voor ons minder bekend is en daardoor minder tot de verbeelding sprak. Bovendien is dit ook gewoon een vrij lang gedeelte van de show (ongeveer 45 minuten). De spectaculaire special effects (soldaatjes die uit de lucht komen vallen) en onder andere een modeshow van Ken maken ook dit gedeelte echter toch absoluut de moeite waard. We gaan verder met het verhaal van Ariël, compleet met alle klassieke liedjes, en de kleurrijke onderwaterwereld is briljant weergegeven. Het verhaal is versneld en vereenvoudigd weergegeven: erg handig en perfect voor deze leeftijden, maar het leidt ook zeker tot de nodige hilariteit. Meysam: "Volgens mij hebben ze niet goed opgelet bij de film, want in het echt is Prins Erik toch helemaal niet op tijd (om Ariël te kussen red.)?". Na de pauze wordt de aandacht van alle kinderen meteen weer gegrepen door alle gave auto's van Cars die spectaculair slippend het ijs over zoeven. Superslim en de toon is meteen gezet. En als kers op de taart sluiten we af met het complete verhaal van Frozen, waar we in sneltreinvaart doorheen geleid worden. Opnieuw mist geen van de favoriete liedjes en zingt de zaal luidkeels mee. Als alle schaatsers / Disney figuren het podium op komen wordt er heel hard gejuicht en geklapt; we hebben genoten met zijn allen.

Een feest der herkenning

Behalve dat de schaatsers uit Disney On Ice echt briljant zijn, alle kunsten zowel perfect on cue als synchroon zijn en de choreografie spectaculair is, is Disney on Ice vooral een feest der herkenning. Bij Toy Story 3 zijn alle speelgoedfiguren vertegenwoordigd, en Slinky (het hondje met de veer) en het varkentje zijn echt hilarisch. Feline was diep onder de indruk van Barbie en haar prinsesachtige schaatsnummers samen met Ken. Zodra er nieuwe Disney figuren op het ijs verschijnen hoor je iedere keer opnieuw opgewonden geroezemoes door de hele zaal. En alle bekende liedjes worden uit volle borst door alle kindjes meegezongen.

Geschikt voor bijna iedereen

Disney On Ice: Betoverende werelden is eigenlijk geschikt voor alle leeftijden. We zagen verschillende oudere kinderen rondom ons compleet genieten, maar ook alle drie onze eigen (vrij jonge) kindjes vonden het prachtig. Meysam was vooral onder de indruk van alle stoere elementen, maar Feline kon net zo erg genieten van alle prinsessen en het mooie duo kunstschaatsen. Senna werd er continu bij gehaald door de bekende muziek en door alle lichteffecten, alhoewel 2 uur voor haar uiteraard wel erg lang duurde. Doordat de sfeer heel relaxt was en er veel geroezemoes klonk door de enthousiaste kinderen, kon je echter ook goed met de jongste dame rondlopen en stoorde dit niet. Kindjes van 2 hoeven trouwens ook geen eigen kaartje te kopen en mogen gewoon op schoot zitten. Ideaal voor ons!

Benieuwd geworden naar Disney On Ice: Betoverende werelden?

Disney On Ice: Betoverende werelden is nog van 28 t/m 30 december 2017 om 11.00u en 15.00u te zien in de RAI in Amsterdam.

Tickets vanaf € 18 | Compleet Nederlands gesproken | www.DisneyOnIce.nl