't Twiske - wat is dat toch een heerlijke plek om je te vermaken met de kinderen. Je kent het vast wel, dat fijne recreatiegebied midden in de regio Zaanstreek-Waterland. Er is van alles te beleven voor het hele gezin, superleuk dus om een dagje Twiske te doen!

Recreatiegebied met veel groen en water

Op de plattegrond hieronder kun je goed zien hoe uitgestrekt Het Twiske wel niet is: een groot gebied met heel veel groen en water. Het wordt beheerd door het Recreatieschap Twiske-Waterland - een onderdeel van Recreatie Noord-Holland. Dat recreatieschap gaat dus niet alleen over het Twiske, ook over Waterland. 

Recreatiegebied Het Twiske - plattegrond

Leuke dingen doen op 't Twiske

Al dat groen en water - het nodigt je lekker uit om in beweging te komen, vind je niet? Of het nu een fijne wandeling is, een fietstocht, zwemmen, varen, spelen... het kan allemaal op 't Twiske. Laat ik eens wat activiteiten op een rij zetten die superleuk zijn om met je kinderen te gaan doen!

Boerengolf spelen bij Twiske Haven

Het is alweer een tijd geleden dat onze Go-Kids reporter Feline ging kijken hoe het was op 't Twiske. Ze deed daar van alles, bijvoorbeeld boerengolf spelen. Heb jij nou geen idee wat je je daarbij moet voorstellen... check dan haar vlog, dat geeft een leuk beeld.

Wat was ze nog klein toen! Dit was in 2018, dus dat is ook wel al een behoorlijke tijd geleden. 

Klimmen tussen de bomen in Klimpark Twiske

Vorig jaar - dus twee jaar later - ging ze nog een keer, maar dan om Klimpark Twiske uit te proberen. Daar maakte ze deze vlog over:

Heerlijk toch? Hebben jouw kids al eens geklommen in het klimpark? Of zijn ze nog niet groot genoeg gegroeid en zijn jullie aan het wachten tot ze ein-de-lijk de bomen in mogen? Of misschien vinden ze het wel veel te eng (of jij)... dat zou ik ook snappen. De klimroutes gaan echt hoog - maar alles gaat natuurlijk wel heel veilig. Een mooie combinatie tussen spannend en safe - voor wie stoer genoeg is (en dat ben ik persoonlijk niet)!

Bootje huren bij mooi weer

Is het mooi weer, dan is het heerlijk om op het water te zijn. Bij Twiske Haven hebben ze allerlei soorten bootjes en boten te huur, het is maar net wat je wilt. Roeien of zeilen, kanoën of kajakken misschien? Of je kiest voor een fluisterboot - kun je rustig zitten en varen. Offff - superleuk met de kinderen - een  4-persoons waterfiets!

Waterfiets huren bij Twiske Haven

Er zijn allerlei vaarroutes uitgezet, hartstikke handig als je niet in het wilde weg wilt rondvaren.

Gratis: spelen en zwemmen

De toegang tot het Twiske is gelukkig gratis. Parkeren alleen niet, daar moet je wel even rekening mee houden. Verder hoeft een dagje Twiske je niet veel te kosten: voor het heerlijke spelen en zwemmen, wandelen en fietsen... hoef je niets te betalen. Eten en drinken kun je er op allerlei plekken kopen, bij één van de kiosks of restaurants - maar zelf meenemen is natuurlijk ook prima. Kleedje uitspreiden of een vrije picknicktafel zoeken - genieten toch?

Speeltoestel op het Twiske

Heerlijk eten bij Pannenkoek De Appel of Twiske Haven

Wil je liever op een terras of in een restaurant eten? Gelukkig heb je op 't Twiske twee geweldig kindvriendelijke restaurants. Pannenkoek De Appel: daar hebben ze natúúrlijk heerlijke pannenkoeken maar ook nog heel veel ander lekkers. En bij Twiske Haven kun je dus niet alleen boerengolf regelen of een bootje huren; je kunt er ook lekker smullen.

Top dagje uit met de kinderen

Need I say more? Het lijkt me wel duidelijk: of je nu uit de Zaanstreek, Waterland, Purmerend, Westfriesland of Amsterdam komt... het Twiske is voor iedereen goed bereikbaar voor een heerlijk dagje uit met de kinderen!

Veel plezier!

Anneke Ranzato
Go-Kids Zaanstreek-Waterland