Heb je een kinderfeestje te organiseren? Dat is het allerleukst als je het in een thema doet waar jouw jarige kind blij van wordt - en als het even meezit de vriendjes en vriendinnetjes ook. Thema's die veel gekozen worden zijn bijvoorbeeld Jungle en Eenhoorn, maar wat dacht je van een Circusfeestje? Het circus is een magische wereld voor kinderen, waar je qua activiteiten alle kanten mee op kunt.

Brainstorm voor circusfeestje

Als je zelf een themafeestje gaat bedenken is het slim om te beginnen met een wilde brainstorm bij het gekozen thema. In dit geval Circus... waar denk je allemaal aan bij het woord 'circus'? Ik doe even met je mee...

 • circustent
 • acrobaten
 • vuurspuwer
 • wilde dieren
 • olifanten
 • clowns
 • goochelaar
 • paarden
 • slangenmens
 • circusdirecteur
 • popcorn
 • suikerspin
 • hooggeëerd publiek
 • ... en ga zo maar door

Met al die dingen die met circus te maken hebben ga je nadenken over wat je dan kunt gaan doen met de kids. Je kunt het feestje thuis vieren of ergens naartoe gaan met de kinderen. Is er toevallig een circus in de buurt, dan is dat een inkopper - alleen moet dat maar net uitkomen qua timing. Toch kun je ook superleuke circusfeestjes vieren zonder dat er werkelijk een circustent op een bereikbare plek te vinden is.

Circusfeestje thuis met circusspeurtocht

Vier je het feestje thuis? Dan is het een goed idee om deze circusspeurtocht te bestellen bij Suus Kinderfeestjes. Je krijgt dan een compleet pakket voor een speurtocht in het thema circus, met alles erop en eraan.

Circusfeestje speurtocht pakket Suus Kinderfeestjes

Direct na bestellen ontvang je het draaiboek in je mailbox. Snel hierna ontvang je via de post alle aanvullende materialen, superhandig dus. Bij de circus speurtocht helpen de kinderen clown Oepsie bij het vinden van ballonnen. De circus speurtocht start en eindigt met een film - zo leuk en heerlijk weinig werk voor jou, het is allemaal voor je bedacht en klaargemaakt. 

Meer weten?

Bij een feestje thuis kun je ook prima wat spullen klaarzetten om te oefenen als circusartiest. Misschien heb je wel wat liggen of kun je wat lenen, zoals jongleerballen en diabolo's. Een clownspak of een hoge hoed en een goochelstok. Kun je natuurlijk ook kopen, dan kunnen de kids er thuis nog heel lang leuk mee spelen.

Jongleerballen

Goochelaar met ballonnen en buikspreken

Ook tof voor een feestje thuis: nodig een geweldige goochelaar uit! Goochelaar Dennis geeft niet alleen een toffe goochelshow, maar plakt er ook nog een hilarische buikspreekact achteraan én maakt een mooie ballonnenfiguur voor alle kinderen. Als dat geen circussfeertje geeft!? Dennis komt naar je toe in heel Noord-Holland.

Goochelaar Dennis met buikspreekact

Alles over goochelaar Dennis

Thuis of in het circustheater van Circus Kristal

Met Circus Kristal kun je een feestje thuis vieren, of in hun circustheater in Amsterdam-Noord. Het is maar net wat voor jou handiger is én hoeveel ruimte je hebt. Want als de kids willen oefenen met éénwielers, knotsen en diabolo's hebben ze natuurlijk wel wat ruimte om zich heen nodig. Dat kan natuurlijk ook buiten als het weer dat toelaat.

Kinderfeestje bij Circus Kristal in Amsterdam

Meer over Circus Kristal

Feestje bij Circus Sensation

In Zaandam kun je een geweldig circusfeestje vieren bij Circus Sensation. Boy en Laura zijn echte circusartiesten die in Zaandam een geweldige plek hebben om kinderen kennis te laten maken met acrobatiek en andere circusacts. 

Circusfeestje bij Circus Sensation in Zaandam

Kijk hoe leuk!

Luchtacrobatiek Purmerend / Zuidoostbeemster

Voor acrobatiek tijdens je feestje kun je ook superleuk terecht bij Luchtacrobatiek Purmerend. De kids gaan in een fijne sfeer leren hoe ze de tofste kunstjes kunnen doen in doeken die aan het plafond bevestigd zijn. Zo cool, zo worden ze échte circusacrobaten!

Luchtacrobatiek Purmerend

Meer info

Zo - daar kun je vast wel verder mee voor het organiseren van een tof circusfeestje voor jouw jarige zoon of dochter toch? Veel plezier!

Anneke Ranzato
Go-Kids

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, wij daarvoor een kleine commissie krijgen. Dat kost jou niets extra en je helpt ons ermee... dank je wel dan dus!