Helaas hebben we in Nederland te maken met weer die best wel wisselvallig kan zijn. Er is dan ook vaak genoeg regen. En als dat nou in de vakantie is, wat ga je dan doen? Dan zoeken we natuurlijk een kinderactiviteit op de binnen is. Er zijn echt heel veel binnen activiteiten mogen, maar wij vinden het altijd leuk om minimaal één keer in de vakantie naar de bioscoop te gaan!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Bioscoop Kinepolis Schagen
Meer weten

Bioscoop Kinepolis Schagen

Grotewallerweg 2, Schagen

Bioscoop Kinepolis Schagen op de Witte Paal, een begrip in de regio, is al jarenlang dé plek voor fi... bekijk

 
Pathé bioscoop Zaandam
Meer weten

Pathé bioscoop Zaandam

Hermitage 140, Zaandam

Pathé heeft bioscopen in veel steden in Nederland, ook in Zaandam. Vlak bij het treinstation en in d... bekijk

 
Kinepolis in Huizen
Meer weten

Kinepolis in Huizen

Plein 2000 5, Huizen

Bij Bioscoop Kinepolis in Huizen vertonen ze altijd de leukste kinderfilms, zijn er speciale kinder- ... bekijk

 
Bioscoop Kinepolis Den Helder
Meer weten

Bioscoop Kinepolis Den Helder

Willemsoord 51, Den Helder

Bioscoop Kinepolis Den Helder op Willemsoord is een leuke plek om een dagje uit te gaan met het hele ... bekijk

 

Kinderfilms in de bioscoop

Er draaien deze vakantie weer veel kinderfilms en familiefilms in de bioscoop. Er is dus genoeg keuze. Oma heeft ons uitgenodigd om met z’n allen te gaan. We hebben dus rekening te houden met verschillende wensen en films die geschikt zijn voor meerdere leeftijden (8, 6 en 4 jaar). Dat is soms best lastig want ze hebben allemaal hun voorkeur en ik kan je zeggen, dat is nooit hetzelfde! Via de bioscoopagenda kijken we met z’n alleen welke films er draaien en bekijken we de trailers.

Vogelvlucht_Bioscoop_01

Bioscoopfilm: Vogelvlucht

Na een kleine discussie zijn we eruit. We gaan naar Vogelvlucht van Illumination. Dit zijn de makers van Verschikkelijke Ikke (Minions) dus dat zit wel goed hahah. De film draait al sinds december in de bioscopen, dus dat is al een tijdje. Hij is geschikt voor 6 jaar en ouder, maar wij denken dat Marley (4 jaar) dit wel prima aan kan. We zien in de trailer dat er veel humor in zit en daar is ze gek op!

In de film word je meegenomen op een wervelende vlucht naar het onbekende voor een originele, grappige, gevederde familievakantie. Het leven van de familie Mallard is een beetje een sleur geworden. Vader Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in hun vijver in New England rond te blijven spartelen, maar moeder Pam wil weleens wat anders en wil hun kinderen —tienerzoon Dax en eendenkuiken Gwen— graag meer van de wereld laten zien. Nadat een gezin trekvogels in hun vijver neerstrijkt vol spannende verhalen over verre oorden lukt het Pam om Mack over te halen om op een familievakantie te gaan via New York City naar het tropische Jamaica. Als de Mallards naar het zuiden trekken voor de winter, loopt hun zorgvuldig geplande reis al gauw in de soep. Door de ervaring verbreden ze wel hun horizon, leren ze nieuwe vrienden kennen en bereiken ze meer dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. En tegelijkertijd leren ze meer over elkaar—en zichzelf—dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Geen bioscoop zonder popcorn!

Tijdens ons bioscoopbezoek nemen wij voor de kids altijd een speciale Kidsbox. Hier zit popcorn in (zoet of zout), wat lekkers en iets te drinken. Dan hebben ze gelijk alles wat ze willen hebben. En zijn ze de gele film wel zoet ;).

Vogelvlucht_Bioscoop_02

Review: Vogelvlucht

Na een korte film van Illumination met de Minions zijn de kinderen al helemaal warmgedraaid. Er is al hard gelachen. Als de film begint zitten ze al aandachtig naar het scherm te kijken. De pratende eenden maken gelijk indruk. Ik hoor de kinderen mee praten en lachen. Maar er zitten ook wel een paar spannende stukken tussen. De meiden kruipen zicht tegen me aan en als het weer even rustiger is en er gelachen kan worden zitten ze weer op hun eigen stoel. Nu is de oudste wel degene die alles snel eng vindt, want de middelste hoor ik totaal niet over eng. We beleven de vogelvlucht echt samen en er wordt ook onderling veel ‘overlegd’. Een hoop humor en stiekem ook wel een hoop levenslessen. Ik was echt leuk verrast door deze grappige film. En oma is er ook uit, de volgende vakantie wordt naar Jamaica haha.

Bioscopen in Noord-Holland

Er zijn in de meeste plaatsen in Noord-Holland wel bioscopen of filmhuizen te vinden. Je hebt dus genoeg keuze in locatie, dag en tijd op deze manier. En een beetje afwisseling is soms ook wel leuk!

Footer_Charlotte_GoKids

 

 

Log In