Kabouterpaden: superfijne uitjes met kids in Noord-Holland

Een kabouterpad lopen is een superleuk uitje met jonge kinderen. In Noord-Holland vind je heel wat van die fijne kabouterpaden - kijk maar!

Zaanstreek-Waterland

Kabouterpad Purmerbos - Purmerend

Met een puntmuts op en een kabouterpin op je shirt loop je samen met je ouders (of opa, oma, of wie dan ook) over het speciale kabouterpad door het Purmerbos in Purmerend. Het pad is ongeveer 1 kilometer lang en geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Voor onderweg krijg je allerlei leuke kabouteropdrachtjes mee, zo leuk!

Kabouterpad Purmerbos in Purmerend

Regio Alkmaar & De Noordkop

Kabouterpad Schoorlse Duinen

Altijd een succes dit leuke kabouterpad bij Buitencentrum Schoorlse Duinen! Tijdens een korte maar leuke wandeling spotten de kids de ene na de andere 'kabouter'. Je kunt de route zelf lopen of het nog interactiever maken met het knapzakje en bijbehorende activiteiten. Dit kun je reserveren bij het Buitencentrum. Aansluitend is een leuke natuurspeelplaats en het blotevoetenpad. 

Kabouterpad Schoorlse Duinen

Op naar de kabouters!

Kabouterpad Schaapskooi in Bergen

Sinds 2017 heeft het bos bij de Schaapskooi Bergen een toffe belevenis op de zondagmiddag. Kinderen kunnen dan op het Kabouterpad - als 'vermomde' kabouter - op zoek gaan naar kabouters en hun kennis van de natuur verrijken. Dit kabouterpad is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 6-7 jaar. De Schaapskooi is op zondagmiddag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Kabouterpad Schaapskooi Texel

Naar de Schaapskooi in Bergen

Kabouterpad Bolle Buik Heerhugowaard

Komen jullie ook naar Kabouterpad Heerhugowaard bij Speeltuin De Bolle Buik? Het is ontwikkeld samen met IVN-NKL voor kinderen tot een jaar of 8.Tijdens het lopen van dit pad wordt er bijvoorbeeld gezongen over kabouters, geluisterd naar geluiden in het park, gekeken naar watervogels, wordt er naar brandhout gezocht voor kabouters en nog veel meer. Alle activiteiten bij elkaar duren 1 tot 1,5 uur.

Kabouterpad Heerhugowaard

Kabouterpad Heerhugowaard

Kaboutertocht Castricum - De Hoep

Als een echte kabouter met rode puntmuts op pad in het Noordhollands Duinreservaat. Kabouter Pim en Pientje is een korte uitgezette wandeling  (2km) voor kinderen vanaf 4 tot 6 jaar, die start bij Bezoekerscentrum De Hoep. Rode bordjes met kaboutermutsjes erop wijzen de weg! 

Kaboutertocht Castricum De Hoep

Meer informatie

Sommeltjespad in De Dennen op Texel

Het Sommeltjespad op Texel is een kindernatuurpad op Texel over een legende met aardmannetjes Langs de route gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes (stenen figuren), 'dieren' die op Texel leven en andere leuke dingen. De route is 1,5 kilometer lang - je volgt de bruine route!

Sommeltjespad Texel

Sommeltjespad Texel

 

Regio Haarlem

Geheim kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen (Waternet)

In de prachtige Amsterdamse Waterleidingduinen kun je urenlang ronddwalen en heerlijk spelen. Wist je dat je in dit duingebied van de pad af mag? En dat is ook precies wat je moet doen om het geheime kabouterdorp te vinden. 

Nog meer kabouters

Kabouterpad in de Haarlemmer Kweektuin

Ken je het kabouterpaadje in de Haarlemmer Kweektuin al? Een leuke manier om met je kinderen op een leuke en spelenderwijs de Kweektuin te ontdekken. Er valt daar nog veel meer te beleven. Zo is er een dierenweide met geitjes en een volière, een klein speeltuintje en de wat grotere Natuurspeelplek De Paddenpoel. In de tropische kas kun je schildpadden bekijken. 

 

Westfriesland

Kabouterpad Streekbos

IVN West-Friesland heeft in het Streekbos in Bovenkarspel een superleuk Kabouterpad aangelegd. De Kabouterpadwandeling van 1,3 km bestaat uit allerlei spelletjes met afwisselend kleine natuuropdrachtjes, één spelletje per paaltje. Het Kabouterpad is bedoeld voor kinderen van 3 - 8 jaar samen met (groot)ouders.

IVN Kabouterpad Streekbos Bovenkarspel

't Gooi

Kleuterpad bij de Schaapskooi in Blaricum

In 't Gooi, op de Blaricummerheide in het Goois Natuurreservaat vind je een superleuk kleuterpad voor kinderen. Niet met kabouters maar met schaapjes natuurlijk: Lineke Lam neemt de kinderen mee door de natuur!

De route heeft van het kleuterpad heeft een "Doe Pakketje" met diverse attributen en het zogenaamde "Doe-boekie" voor de kinderen (1 pakket per kind). Het “Doe-boekie” zet aan tot tekenen, verzamelen en onderzoeken in het veld. De (groot)ouders krijgen de routekaart 'Wegwijzer' - om de weg te vinden en vol met leuke verhaaltjes en speelse opdrachten.

Kleuterpad bij Schaapskooi Blaricum

regio Amsterdam

Kabouterpad Amsterdamse Bos

Dit kabouterpad is helaas opgeheven - hopelijk komt er snel een alternatief in het Amsterdamse Bos!

Log In