De winter staat voor deur en dan hopelijk we natuurlijk massaal dat het gaat vriezen, zodat we weer heerlijk op natuurijs kunnen schaatsen! Omdat dat helaas niet altijd lukt in ons kleine kikkerlandje, hebben wij een overzicht gemaakt van een zestal te gekke schaatsbanen in Amsterdam en Amstelveen waar je deze kerstvakantie (en soms nog wel langer) hoe dan ook met het gezin kunt schaatsen! 

1. Winter Village Amstelveen 

In het stadshart van Amstelveen is het marktplein omgetoverd tot een sfeervol en knus dorp: Winter Village. Met natuurlijk een ijsbaan! Van 7 december t/m 5 januari 2020 kun je heerlijk komen schaatsen, kerstshoppen bij de omliggende marktkramen en natuurlijk nog gezellig een kopje warme chocomel drinken in een van de omliggende horecagelegenheden. Houd de agenda goed in de gaten voor kinderdisco of een meet en greet met superhelden. 

2. Westergas ijsbaan Amsterdam 

Vanaf 6 december tot het eind van de Kerstvakantie ligt er een ijsbaan op het Westergasterrein in Amsterdam! Altijd een feestje om hier met de kinderen te komen schaatsen. Extra fijn: stadspashouders mogen op doordeweekse dagen gratis komen schaatsen. 

3. Ijsbaan Rembrandtplein 

Dit jaar vind je een te gekke schaatsbaan op het Rembrandtplein, tussen alle gezellige horecatentjes en natuurlijk volop versierd met kerstbomen, sneeuwkanonnen en meer. Ben je een échte Amsterdammer? Dan kun je op maandagen en dinsdagen met 50% korting komen schaatsen (let op de voorwaarden). De ijsbaan is geopend van 15 november t/m 5 januari 2020. 

4. Jaap Eden Ijsbaan 

In de zomer een stadsstrand en in de winter een Ijsbaan, we hebben het natuurlijk over de Jaap Eden Ijsbaan! Je kunt hier overdekt schaatsen, maar ook heerlijk in de buitenlucht op de onoverdekte buitenbaan met krabbelbaan. Er zijn wekelijkse schaatslessen en een speciale vakantiecursus. De eerste schaatsdag is 12 oktober 2019 en de laatste schaatsdag is 22 maart. 

5. Ice*Amsterdam 

En natuurlijk heb je ook nog de jaarlijkse ijsbaan op het museumplein: Ice*Amsterdam. Een plek waar je terecht kunt voor een unieke ijsbelevenis met uitzicht op het Rijksmuseum. Naast het vrijschaatsen kun je Ice*Amsterdam kun je in de kerstvakantie schaatslessen nemen of genieten van de exclusieve evenementen, zoals de Silent Disco met Live DJ of een magische afsluiting van het jaar. 

6. Het Amsterdamse Winterparadijs

En last but not least: het Amsterdamse Winterparadijs. Voor een mega ijs- en sneeuwpret spektakel moet je deze kerstvakantie bij de RAI in Amsterdam zijn. Het Amsterdamse Winterparadijs barst uit zijn voegen van ijsplezier met verschillende ijsbanen (voor kinderen, curling, ijsracen etc), ontmoetingen met Sneeuwvlokje of Olaf en Elsa, een foodparadijs, spelletjes, attracties en activiteiten en nog veel meer! Het Amsterdamse Winterparadijs is geopend van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020. 

Geniet in de kerstvakantie van volop schaatsplezier in Amsterdam en Amstelveen! 

Log In