Krulmate 91, 8014 KH Zwolle

De duurzame producten van Koos de Koala

Maak kennis met Koos de Koala! Koos is het eerste groene kidsfiguur dat naast kinderen ook ouders, opa’s én oma’s informeert over natuur- en milieuonderwerpen.
 
Het doel: de aarde groen doorgeven aan volgende generaties. 
In zijn eerste boek ‘Koos zoekt een huis’ staat het thema ontbossing centraal. We ontmoeten Koos op de dag dat hij zijn huis verliest. Samen met twee Kookaburra vogels gaat hij op zoek naar een nieuwe plek waar hij en zijn vriendjes kunnen wonen. Koos zoekt een huis is het eerste deel uit een reeks van zes boeken. In ieder boek ontmoet Koos een ander dier dat te maken heeft met een milieuthema’s als o.a. plastic soep en luchtvervuiling. Het eerste deel is nú verkrijgbaar.
 
 
Koos de Koala is een product van Zoobiyoo.

Het is wel leuk om te vertellen over het ontstaan van Zoobiyoo:
Een duik bij het Great Barrier Reef in Australië  was de trigger. Liselot en haar vrienden schrokken van al het afstervende koraal onder water. Alles grijs. Het greep ze aan. Maar hoe draag je zelf bij aan een beter milieu? Een duurzamer leven? Vanuit die behoefte is Koos de Koala geboren en is Zoobiyoo opgericht. 

Twee jaar zijn ze bezig geweest met de ontwikkeling van Koos de Koala. Het doel is om kids (en volwassenen) bewust maken van het klimaat, het milieu en elkaar leren om een beetje lief te zijn voor onze aarde, met humor en vooral met veel (lees en kijk) plezier!