Bibliotheek Salland
Passage 6, 8102 EW Raalte

Bibliotheek Salland

Bij Bibliotheek Salland kun je terecht om heerlijk te lezen en om boeken te lenen. Maar niet alleen kun je er boeken lenen, ook muziek, luisterboeken, dvd's en e-books mogen mee naar huis. Dit is goed voor de ontwikkeling van ieder kind en staat ook garant voor heel veel plezier.

Kinderactiviteiten

Naast het traditionele lezen en uitlenen van boeken en muziek organiseert Bibliotheek Salland het hele jaar door allerlei andere leuke kinderactiviteiten, zoals voorleesuurtjes en workshops. Kijk snel in de agenda als je wilt weten, wat er allemaal op het programma staat!

Boekstart

Boekstart is er speciaal voor, om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met (het lezen van) boeken in aanraking te brengen. Dit kan al met bijvoorbeeld stoffen of plastic babyboekjes, of boeken zonder tekst maar mét afbeeldingen. Door samen die afbeeldingen te bekijken en er over te praten, help je jouw kind met het leren van woordjes. Dat is niet alleen leerzaam, maar vooral ook heel leuk.

GRATIS Boekstart-koffertje

Je kunt je kindje, zo jong als het misschien nog is, lid maken van de Bibliotheek. Dit is helemaal GRATIS én je krijgt een Boekstart-koffertje cadeau. Daarnaast organiseert de Bibliotheek Raalte regelmatig activiteiten speciaal voor Boekstart-ouders. Voor boekentips, trics, doe-tips, weetjes en actuele nieuwtjes kun je ook de speciale nieuwsbrief downloaden.

VoorleesExpress

Maar niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van deze kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo gaan ook zij een goede toekomst tegemoet.

De VoorleesExpress helpt autochtone en allochtone gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen van 2 t/m 8 jaar te stimuleren. Een vrijwilliger komt twintig keer bij hen thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boekjes en verhalen. De ouders krijgen hulp om het voorlezen zelf voort te zetten. Boeken moeten uiteindelijk een blijvende plek krijgen in het dagelijks leven van de kinderen. Ze gaan lezen leuker vinden en ontwikkelen zich beter.

Makkelijk Lezen Plein

Speciaal voor kinderen die problemen hebben met lezen en spellen is er in de bibliotheek Makkelijk Lezen Plein. In een speciale kast staat een selectie van makkelijk-lezen boeken, luisterboeken en daisyroms.

Kijk voor meer informatie op: https://www.makkelijklezenplein.nl/

Mamacafé Raalte

Ben je zwanger en/of heb je een baby of een kind onder de 4 jaar? Het Mamacafé is een gezellige plek, waar je andere ouders of aanstaande ouders ontmoet. Elke tweede vrijdag van de maand van 9.30 tot 10.30 is het Mamacafé er in de Bibliotheek in Raalte. Tegelijkertijd met het Mamacafé is er het voorleesuurtje: neem je kindjes dus vooral mee. Ze worden een uurtje heerlijk zoetgehouden.

Kijk voor meer informatie over Mamacafé Raalte op: https://go-kids.nl/deventer-salland/opgroeien/Mamacafe-Raalte

Vergroot je wereld

Als je op https://bit.ly/2lJZkmQ klikt, zie je wat de bibliotheek nog meer voor je in petto heeft. Wij van Go-Kids vinden met name interessant voor jullie:

 • Bereslimme Boeken
 • Junior Einstein
 • De Luisterbieb
 • Reviews van leesapps (voor kinderen)
 • Software en Games
 • Top 10-boeken
 • Voorleeshoek
 • Werkstuk & Spreekbeurt informatie
 • WoordExtra

Vestigingen en Servicepunten

Bibliotheek Salland heeft vestigingen in Raalte, Olst, Wijhe en Heino. Servicepunten zijn er in Heeten, Luttenberg, Nieuw-Heeten en Mariënheem. Klik hier voor de adressen en openingstijden.

 

 • Leeftijd 0 - 1
 • Leeftijd 2 - 4
 • Leeftijd 5 - 8
 • Leeftijd 9 - 12
 • Gratis toegang
 • Indoor